Какво да гледам при покупка на голф2 1.6GTD
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Какво да гледам при покупка на голф2 1.6GTD
Проблема с твърдия сьединител може да идва и от самото жило,смени пърбо него и тогава мисли за съединител
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:От нова ли е така? Аз съм готов да се обзаложа на много бири, че с нов комплект и жило ще го натискаш с един пръст
Да колега. Пак казвам, за нов не споря как е, но знам, че нещо, което работи, не трябва да се пипа.

Миналата година смених оригиналния термостат, 25-годишен беше, с надпис West Germany.

Сглобихме скоростите и с новия комплект съединител с малкото лагерче на вилката и вече няма шумове. Но за профилактика сложих една добавка РЕСУРС. Купих си и за двигателя. Била много ефективна, но ще разбереме по-късно със сигурност. Някой има ли впечатления за нея? Сменихме още жилото, термостат, задни амортисьори, лагерите на задните главини, маншоните на каретата. Остават само малките ръждички да оправиме тези дни, пастираме и е чук.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Добавката ресурс не се слага за профилактика (както си личи от името й), ама вече е свършен факт. Има доста теми във форума по тоя въпрос. Лично моето мнение е - ако ще ползваш такава добавка да си наясно, че тоя мотор няма повече да го ремонтираш - т.е. да закърпиш положението и колкото изкара
На добър двигател не бих сложил изобщо 

stefan4o написа:Добавката ресурс не се слага за профилактика (както си личи от името й), ама вече е свършен факт. Има доста теми във форума по тоя въпрос. Лично моето мнение е - ако ще ползваш такава добавка да си наясно, че тоя мотор няма повече да го ремонтираш - т.е. да закърпиш положението и колкото изкараНа добър двигател не бих сложил изобщо
По принцип съм сложил за сега само в скоростите. В двигателя не съм сипал още защото се слага половината на топъл мотор, минаваш 50км и слагаш другата половина и ...малко сложно.., трябва да имам време да се занимавам да се возя безцелно. Питах ги в магазина и ми казаха че няма такова нещо каквото казваш. Евентуално при следваща смяна на маслото продават малки разфасовки които се сипват тогава. Всеки двигател има нужда от добавка на тези години, си мисля. Другите колеги как мислят? Да слагам ли или да я дам на някой съсед:)
- stefan4o
- Контакти:
А ти какво очакваш да ти кажат в магазина?
Все пак нали ти им даваш заплатите? Мой колега с Опел Вектра 2.0и я ползва, много е доволен. Преди да я сипе горяла някъде по литър масло на 1000 км, после казва грам не го пипала и моторът станал много тих. След две смени на маслото ситуацията е като отначало - пак същия разход, просто си кара колата до разпад и не му дреме щото е събрал пари за друга. Ползва споменатия Ресурс. Сам си направи извод за какви автомобили е подходяща 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това за жилото и новия съединител и като се смени и смаже всичко е вярно че се натиска педала с един пръст,но лошото е че след има няма 500км градско почва пак да си става осезаемо по-твърд педала..и след още малко каране примерно за 2000км пак си става като преди
Ето я количката. Излезе от бокса и вече я разтърквам из София. Напълнил съм резервоара да повърне и след 100-200км. ще долея и ще засеча точно колко харчи.
http://www.cars.bg/u408346
http://www.cars.bg/u408346
- stefan4o
- Контакти:
Е, не съм познал обявата. Тази е лачена
Само един съвет - тая рез.гума вземи сложи една патерица, че... така ти се губи кефът от големия багажник

Само един съвет - тая рез.гума вземи сложи една патерица, че... така ти се губи кефът от големия багажник

- smirkb0y
- Автомобил: Seat Leon FR
- Двигател: ARL+
Честито за колата колега. 

stefan4o написа:Е, не съм познал обявата. Тази е лачена![]()
Самата кройка на мокета е в такава форма оригинално. И патерица да сложа пак ще стои така. Явно като си я поръчваш нова колата и казваш с каква резервна гума да е.
- stefan4o
- Контакти:
Тази подробност не я знаех, но и по снимките нямаше как да разбера, че е така 
Късмет ти желая и да се чуват по-малко приказки от майстори от сорта на "ще изкара още малко", "още не е станало за смяна, карай докато се счупи"

Късмет ти желая и да се чуват по-малко приказки от майстори от сорта на "ще изкара още малко", "още не е станало за смяна, карай докато се счупи"

Честито, колега!
Много е добра, със здраве да я ползваш!
Много е добра, със здраве да я ползваш!
Върни се в “Дизелови агрегати”