Какво да гледам при покупка на голф2 1.6GTD

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Какво да гледам при покупка на голф2 1.6GTD

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 04 юли 2011 15:33

Проблема с твърдия сьединител може да идва и от самото жило,смени пърбо него и тогава мисли за съединител

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 04 юли 2011 15:44

stefan4o написа:От нова ли е така? Аз съм готов да се обзаложа на много бири, че с нов комплект и жило ще го натискаш с един пръст :Mr Green Fun

Да колега. Пак казвам, за нов не споря как е, но знам, че нещо, което работи, не трябва да се пипа. :да:
Миналата година смених оригиналния термостат, 25-годишен беше, с надпис West Germany. mhihi

иванчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот иванчо » Пон 04 юли 2011 21:06

Сглобихме скоростите и с новия комплект съединител с малкото лагерче на вилката и вече няма шумове. Но за профилактика сложих една добавка РЕСУРС. Купих си и за двигателя. Била много ефективна, но ще разбереме по-късно със сигурност. Някой има ли впечатления за нея? Сменихме още жилото, термостат, задни амортисьори, лагерите на задните главини, маншоните на каретата. Остават само малките ръждички да оправиме тези дни, пастираме и е чук.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 04 юли 2011 21:09

Добавката ресурс не се слага за профилактика (както си личи от името й), ама вече е свършен факт. Има доста теми във форума по тоя въпрос. Лично моето мнение е - ако ще ползваш такава добавка да си наясно, че тоя мотор няма повече да го ремонтираш - т.е. да закърпиш положението и колкото изкара mhihi На добър двигател не бих сложил изобщо :wink:

иванчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот иванчо » Пон 04 юли 2011 21:26

stefan4o написа:Добавката ресурс не се слага за профилактика (както си личи от името й), ама вече е свършен факт. Има доста теми във форума по тоя въпрос. Лично моето мнение е - ако ще ползваш такава добавка да си наясно, че тоя мотор няма повече да го ремонтираш - т.е. да закърпиш положението и колкото изкара mhihi На добър двигател не бих сложил изобщо :wink:

По принцип съм сложил за сега само в скоростите. В двигателя не съм сипал още защото се слага половината на топъл мотор, минаваш 50км и слагаш другата половина и ...малко сложно.., трябва да имам време да се занимавам да се возя безцелно. Питах ги в магазина и ми казаха че няма такова нещо каквото казваш. Евентуално при следваща смяна на маслото продават малки разфасовки които се сипват тогава. Всеки двигател има нужда от добавка на тези години, си мисля. Другите колеги как мислят? Да слагам ли или да я дам на някой съсед:)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 04 юли 2011 21:31

А ти какво очакваш да ти кажат в магазина? :shock Все пак нали ти им даваш заплатите? Мой колега с Опел Вектра 2.0и я ползва, много е доволен. Преди да я сипе горяла някъде по литър масло на 1000 км, после казва грам не го пипала и моторът станал много тих. След две смени на маслото ситуацията е като отначало - пак същия разход, просто си кара колата до разпад и не му дреме щото е събрал пари за друга. Ползва споменатия Ресурс. Сам си направи извод за какви автомобили е подходяща mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 04 юли 2011 21:31

Това за жилото и новия съединител и като се смени и смаже всичко е вярно че се натиска педала с един пръст,но лошото е че след има няма 500км градско почва пак да си става осезаемо по-твърд педала..и след още малко каране примерно за 2000км пак си става като преди

иванчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот иванчо » Съб 09 юли 2011 19:42

Ето я количката. Излезе от бокса и вече я разтърквам из София. Напълнил съм резервоара да повърне и след 100-200км. ще долея и ще засеча точно колко харчи.

http://www.cars.bg/u408346

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 09 юли 2011 22:06

Е, не съм познал обявата. Тази е лачена :bowdown
Само един съвет - тая рез.гума вземи сложи една патерица, че... така ти се губи кефът от големия багажник :deal

Потребителски аватар
smirkb0y
Автомобил: Seat Leon FR
Двигател: ARL+

Мнениеот smirkb0y » Нед 10 юли 2011 2:25

Честито за колата колега. :beer

иванчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот иванчо » Нед 10 юли 2011 19:58

stefan4o написа:Е, не съм познал обявата. Тази е лачена :bowdown
Само един съвет - тая рез.гума вземи сложи една патерица, че... така ти се губи кефът от големия багажник :deal

Самата кройка на мокета е в такава форма оригинално. И патерица да сложа пак ще стои така. Явно като си я поръчваш нова колата и казваш с каква резервна гума да е.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 10 юли 2011 20:03

Тази подробност не я знаех, но и по снимките нямаше как да разбера, че е така :beer
Късмет ти желая и да се чуват по-малко приказки от майстори от сорта на "ще изкара още малко", "още не е станало за смяна, карай докато се счупи" mhihi

bayilija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayilija » Нед 10 юли 2011 22:32

Честито, колега!
Много е добра, със здраве да я ползваш!

Върни се в “Дизелови агрегати”