Пак в бокса.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Пак в бокса.
Един месец след боята.
Тоя път си имаме уцастник в ПТП-то с каско и трябва да покрие сичко.
Та въпроса ми е дали може да стане процедурата без пари в кеш от моя страна.
Застрахования участник е в БулИнс.

-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Случи се верижно.
Някакъво варненско рено по думите на КАТ, тъй като те му имат номера само и не ни го дават. Кара в насрешното на околовръсното изпреварвайки ТИР.
Гледам го на 5 метра пред мене ама не спира.
Викам тоя е луд и спрях да не се ударим челно.
След 3-4 секунди в мене спират още две коли отзад.
Тоя с реното се огледа тъпо и избяга. И по добре че от голфа който се удари в мен слезнаха 5-6 пияни цигана.
А от сиерата един пич и решихме да го гоним, но въпреки добрия вид на форда гумата му беше в калника.
Значи този последния със сиерата излиза виновен за неспазване на дистания и причинено верижно ПТП. Той има каско в Булинс. КАТ казаха с протокола да отивам в техния офис и щели да покрият ремонта от неговото каско и на трите коли.
След малко тръгвам към КАТ и Булинс. Дано поне мога да взема номера на реното което пък се отърва без драскотина. Но явно тираджията който изпреварваше се е обадил и е дал номера. Въпроса е как мога да го взема и аз този номер след като КАТ го крият пед....стчето.
На 166 ни описаха колата и почнаха да го диктуват но колегата затвори. После звъняхме допълнително, но те затвориха.
Явно полицията го крие виновника, но незнам защо. 
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
blacki написа:Той има каско в Булинс. КАТ казаха с протокола да отивам в техния офис и щели да покрият ремонта от неговото каско и на трите коли.![]()
Оооо, просто са те метнали яко тези катаджии. Няма такова нещо, като каско да покрива щети по чужди коли
Единственият вариант е да вземеш пари от ГО-то на виновника, но трябва да имаш от онези сини лисчета с написано "виновен" и т.н.
Съжалявам за случката колега, много кофти
Иначе musura ти е казал - трябва да вземеш пари само от ГО-то на виновника. Неговото каско си е само за него. Баща ми преди няколко седмици го беше участник в подобно ПТП, само че, при него колоната спира, съответно и той спира, един отзад го нанизва яко и баща ми подпира предната кола. Взема някакви пари от ГО-то, но ... не очаквай да ти покрият всички щети .... или поне при него беше така 
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Да значи форда има Каско и ГО в БулИнс. Вече пуснах щетата в БулИнс по ГО и утре отивам да ги закарам с тяхна кола да се направи огледа на място.
Предполагам след това ще предложат да се вкара колата в техен сервиз и май ще се съглася.
Пък и вече имам познати от сервиза им и брокерката се оказа доста добре настроена.
Така че нещата ще станат.

- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
blacki написа:Да значи форда има Каско и ГО в БулИнс. Вече пуснах щетата в БулИнс по ГО и утре отивам да ги закарам с тяхна кола да се направи огледа на място.Предполагам след това ще предложат да се вкара колата в техен сервиз и май ще се съглася.
Пък и вече имам познати от сервиза им и брокерката се оказа доста добре настроена.
Така че нещата ще станат.
![]()
дано да е така и да са коректни....не знам дали ще те вкарат обаче в техен сервиз или ще ти платят по експертна оценка, има една наредба /доста нова/ как се прави тая оценка и парите не са много зле оттам
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
За наредби незнам. Не ги цитирам на агента все пак.
Но половината работа зависи от застрахователния агент. И преди с каското ми беше така. Ако искат плащат, ако не казват чао. Но това не ми се случи в БулИнс. Там се разбрахме от раз. Е почти де.
Пък ако предложат в техен сервиз най-добре. И веднага приемам. Щото вече нямам излишни кинти да оправям чупениците на друг.

-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:blacki написа:Той има каско в Булинс. КАТ казаха с протокола да отивам в техния офис и щели да покрият ремонта от неговото каско и на трите коли.![]()
Оооо, просто са те метнали яко тези катаджии. Няма такова нещо, като каско да покрива щети по чужди коли
Единственият вариант е да вземеш пари от ГО-то на виновника, но трябва да имаш от онези сини лисчета с написано "виновен" и т.н.които се попълват при ПТП от катаджиите.
Бре няма сини листчета. Правят само протокол за ПТП. Но със сигурност изкараха сиерата виновна тъй като тя фактически удря и двете коли. Не знам за какви сини листчета говориш.
Двете коли зад мене имат актове и за неспазване на дистанция в следствие на което са причинили ПТП.
Дано да се оправиш без да даваш допълнителни пари. При бащата беше само по експертна оценка ( ГО-то на виновника беше при някаква измислена компания - "Общинска застрахователна компания"). Много зле в крайна сметка, сумата която му изплатиха беше горе долу наполовина от реалните щети, така че ако можеш влизай в техния сервиз или пък трябва с познат заст. агент.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
мъка
Двете коли зад мене имат актове и за неспазване на дистанция в следствие на което са причинили ПТП.
[/quote]
По твоите разкази на теб трябва да ти се плати по гражданската от застрахователят на Голфа, който не е спазил дистанция спрямо теб.
На Голфа застрахователят на Форда ще плати половината от изчислената сума-имаме съвина.
Но и на двамата никой няма да ви предложи сервиз-плаща се по експертна оценка -колкото си искат по измислени ценоразписи...
По твоите разкази на теб трябва да ти се плати по гражданската от застрахователят на Голфа, който не е спазил дистанция спрямо теб.
На Голфа застрахователят на Форда ще плати половината от изчислената сума-имаме съвина.
Но и на двамата никой няма да ви предложи сервиз-плаща се по експертна оценка -колкото си искат по измислени ценоразписи...
blacky, не искам да бъда лош пророк, но каското на който и да е служи само на него(той го е платил на застрахователите, за да се осигури), твойте щети ще бъдат изплатени от ГО - то на виновния за цялата история, ако бъде открит (такава е дефиницията на ГО - поправя нанесени щети на трети лица) и то в определен размер, ако е задължителната ГО, по нея сумата за материални щети не надхвърля 5000 лв за всички увредени лица(колкото са повече, толкова по - малка сума получава всеки от увредените). твоята щета може да бъде ефективно покрита само ако имаш "каско", а после твойта застрахователна компания ще си търси парите от застрахователя на виновния, но това теб не те касае, важното е да имаш каско.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”