Пак в бокса.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Пак в бокса.

Мнениеот black` » Сря 23 авг 2006 23:22

Един месец след боята. :? Тоя път си имаме уцастник в ПТП-то с каско и трябва да покрие сичко. :) Та въпроса ми е дали може да стане процедурата без пари в кеш от моя страна. :? Застрахования участник е в БулИнс. :wink: :roll: :(

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 авг 2006 23:27

абе теб каското не те грее, ако не е твое, ако ти си невинен - получваш пари от ГО-то на другия участник в купона. Ако си виновен и нямаш каско - нищо не взимаш. Я опиши по-подробно какво се е случло.

П.П. Съжалявам за кофти-случката ти :(

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 авг 2006 4:07

Случи се верижно. :shock Някакъво варненско рено по думите на КАТ, тъй като те му имат номера само и не ни го дават. Кара в насрешното на околовръсното изпреварвайки ТИР. :shock Гледам го на 5 метра пред мене ама не спира. :shock Викам тоя е луд и спрях да не се ударим челно. :shock След 3-4 секунди в мене спират още две коли отзад. :shock Тоя с реното се огледа тъпо и избяга. И по добре че от голфа който се удари в мен слезнаха 5-6 пияни цигана. :shock А от сиерата един пич и решихме да го гоним, но въпреки добрия вид на форда гумата му беше в калника. :? Значи този последния със сиерата излиза виновен за неспазване на дистания и причинено верижно ПТП. Той има каско в Булинс. КАТ казаха с протокола да отивам в техния офис и щели да покрият ремонта от неговото каско и на трите коли. :) След малко тръгвам към КАТ и Булинс. Дано поне мога да взема номера на реното което пък се отърва без драскотина. Но явно тираджията който изпреварваше се е обадил и е дал номера. Въпроса е как мога да го взема и аз този номер след като КАТ го крият пед....стчето. :( На 166 ни описаха колата и почнаха да го диктуват но колегата затвори. После звъняхме допълнително, но те затвориха. :( Явно полицията го крие виновника, но незнам защо. :?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 24 авг 2006 7:47

blacki написа:Той има каско в Булинс. КАТ казаха с протокола да отивам в техния офис и щели да покрият ремонта от неговото каско и на трите коли. :)

Оооо, просто са те метнали яко тези катаджии. Няма такова нещо, като каско да покрива щети по чужди коли :)

Единственият вариант е да вземеш пари от ГО-то на виновника, но трябва да имаш от онези сини лисчета с написано "виновен" и т.н. :) които се попълват при ПТП от катаджиите.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Чет 24 авг 2006 8:39

Съжалявам за случката колега, много кофти :x Иначе musura ти е казал - трябва да вземеш пари само от ГО-то на виновника. Неговото каско си е само за него. Баща ми преди няколко седмици го беше участник в подобно ПТП, само че, при него колоната спира, съответно и той спира, един отзад го нанизва яко и баща ми подпира предната кола. Взема някакви пари от ГО-то, но ... не очаквай да ти покрият всички щети .... или поне при него беше така :?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 24 авг 2006 9:11

ще вземеш пари от неговата ГО (на последния автомобил - форда), само ако имаш каско, ако ямаш каско никой никакви пари няма да ти даде, така, че се подготви за изваждане

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 24 авг 2006 9:14

съжалявам много колега...
виновен е форда така ли
имаш протокол за ПТП така ли
форда има ГО така ли
значи от неговата ГО ще си вземеш парите
ако ти имаш каско-тегли си от твойто каско пък те ще се оправят с ГО на форда

ако не що бъркам в ситуацията ме поправи

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 авг 2006 13:07

Да значи форда има Каско и ГО в БулИнс. Вече пуснах щетата в БулИнс по ГО и утре отивам да ги закарам с тяхна кола да се направи огледа на място. :) Предполагам след това ще предложат да се вкара колата в техен сервиз и май ще се съглася. :roll: Пък и вече имам познати от сервиза им и брокерката се оказа доста добре настроена. :) Така че нещата ще станат. :wink: :?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 24 авг 2006 13:08

blacki написа:Да значи форда има Каско и ГО в БулИнс. Вече пуснах щетата в БулИнс по ГО и утре отивам да ги закарам с тяхна кола да се направи огледа на място. :) Предполагам след това ще предложат да се вкара колата в техен сервиз и май ще се съглася. :roll: Пък и вече имам познати от сервиза им и брокерката се оказа доста добре настроена. :) Така че нещата ще станат. :wink: :?

дано да е така и да са коректни....не знам дали ще те вкарат обаче в техен сервиз или ще ти платят по експертна оценка, има една наредба /доста нова/ как се прави тая оценка и парите не са много зле оттам :roll:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 авг 2006 13:12

За наредби незнам. Не ги цитирам на агента все пак. :shock Но половината работа зависи от застрахователния агент. И преди с каското ми беше така. Ако искат плащат, ако не казват чао. Но това не ми се случи в БулИнс. Там се разбрахме от раз. Е почти де. :roll: Пък ако предложат в техен сервиз най-добре. И веднага приемам. Щото вече нямам излишни кинти да оправям чупениците на друг. :( :?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 авг 2006 13:33

musura написа:
blacki написа:Той има каско в Булинс. КАТ казаха с протокола да отивам в техния офис и щели да покрият ремонта от неговото каско и на трите коли. :)

Оооо, просто са те метнали яко тези катаджии. Няма такова нещо, като каско да покрива щети по чужди коли :)

Единственият вариант е да вземеш пари от ГО-то на виновника, но трябва да имаш от онези сини лисчета с написано "виновен" и т.н. :) които се попълват при ПТП от катаджиите.

Бре няма сини листчета. Правят само протокол за ПТП. Но със сигурност изкараха сиерата виновна тъй като тя фактически удря и двете коли. Не знам за какви сини листчета говориш. :roll: Попълвахме само някви декларации. :shock И после определиха виновния. Тоя голф който ме нацепи мене нямаше ГО в момента и му писаха акт ,но днес я намерил и тн. в КАТ.... Ако не се лъжа той имаше и положителна проба за алкохол ама малка. :)
Двете коли зад мене имат актове и за неспазване на дистанция в следствие на което са причинили ПТП. :wink:

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Чет 24 авг 2006 14:06

Дано да се оправиш без да даваш допълнителни пари. При бащата беше само по експертна оценка ( ГО-то на виновника беше при някаква измислена компания - "Общинска застрахователна компания"). Много зле в крайна сметка, сумата която му изплатиха беше горе долу наполовина от реалните щети, така че ако можеш влизай в техния сервиз или пък трябва с познат заст. агент.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

мъка

Мнениеот K22 » Чет 24 авг 2006 14:31

Двете коли зад мене имат актове и за неспазване на дистанция в следствие на което са причинили ПТП. :wink:[/quote]

По твоите разкази на теб трябва да ти се плати по гражданската от застрахователят на Голфа, който не е спазил дистанция спрямо теб.
На Голфа застрахователят на Форда ще плати половината от изчислената сума-имаме съвина.
Но и на двамата никой няма да ви предложи сервиз-плаща се по експертна оценка -колкото си искат по измислени ценоразписи...

Потребителски аватар
vodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodoo » Чет 24 авг 2006 14:38

blacky, не искам да бъда лош пророк, но каското на който и да е служи само на него(той го е платил на застрахователите, за да се осигури), твойте щети ще бъдат изплатени от ГО - то на виновния за цялата история, ако бъде открит (такава е дефиницията на ГО - поправя нанесени щети на трети лица) и то в определен размер, ако е задължителната ГО, по нея сумата за материални щети не надхвърля 5000 лв за всички увредени лица(колкото са повече, толкова по - малка сума получава всеки от увредените). твоята щета може да бъде ефективно покрита само ако имаш "каско", а после твойта застрахователна компания ще си търси парите от застрахователя на виновния, но това теб не те касае, важното е да имаш каско.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 24 авг 2006 14:49

vodoo написа:... ако е задължителната ГО, по нея сумата за материални щети не надхвърля 5000 лв за всички увредени лица...

Пич, ти в коя година живееш? :dontknow:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”