Голф4 TDI 131 или 150 коня
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф4 TDI 131 или 150 коня
всички са еднакви като подръжка колега. не се трошат редовно разбира се. просто с годините става все по-вероятно - говорим за 10 годишни бараки все пак.
- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
Колеги да ви попитам има ли разлика между АРЛ и АСЗ в разхода на гориво ? Тъй като по каталог разликата е 100мл на 100км, което е нищо.
Колега аз ти казах и на лично, няма разлика. Има разлика в номера на обувките на шофьорите 

Cekcu написа:Лелее тая кола толкова ли се троши ? Направо ще ме откажете от ASZ и ARL с тия цени на сяка част по 2 бона...А редовно ли се трошат ? Да не са като носачите на Ауди А4 - на секи 3 месеца ? А при двигатела с 116 коня как седят нещата ?
Недей да се косиш толкова. Случая с колата на Илия е първия за който съм чел по български форуми, и изобщо не е споменавано такова нещо. Виж при 2.5 моторите е друга работа, тях трябва да ги избягваш.
K написа:Cekcu написа:Лелее тая кола толкова ли се троши ? Направо ще ме откажете от ASZ и ARL с тия цени на сяка част по 2 бона...А редовно ли се трошат ? Да не са като носачите на Ауди А4 - на секи 3 месеца ? А при двигатела с 116 коня как седят нещата ?
Недей да се косиш толкова. Случая с колата на Илия е първия за който съм чел по български форуми, и изобщо не е споменавано такова нещо. Виж при 2.5 моторите е друга работа, тях трябва да ги избягваш.
Сещам се за още едно ARL, което имаше същите проблеми. Моята още не е родила, но да видим ...
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Аз 2 такива съм изпратил за БГ в разтояние на 1 година и 2-те бяха АРЛ, ма тоя проблем при асз май не е толкова чест 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Aprilia написа:Аз 2 такива съм изпратил за БГ в разтояние на 1 година и 2-те бяха АРЛ, ма тоя проблем при асз май не е толкова чест
така изглежда - изчетох всички чуждестранни форуми по въпроса и наистина при ARL най-често се проявява проблема, разбира се има случаи и при други двигатели като ASZ. в английските форуми е пълно с такива теми и е писано надълго и нашироко.
всичко е въпрос на късмет. в Америка има доста такива проблеми и при 105 коня ТДИ ПД.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вие наистина изкарахте колите тук боклуци. Мисля, че в крайна сметка всичко си е до късмет. Две коли купувам от Горубляне и досега са перфектни и двете.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
това се опитвам да кажа и аз - всички коли се развалят малко или много. аз бях чел по английските форуми за проблема с вала при ARL и в момента, който се случи се светнах за какво иде реч.
това не ме спря да си купя такава кола. просто това, че се случва не е гаранция, че ще те сполети и обратното както стана при мен
това не ме спря да си купя такава кола. просто това, че се случва не е гаранция, че ще те сполети и обратното както стана при мен

- Cekcu
- Двигател:
- Контакти:
Колеги разполагам с бюджет от 8000 лева за колата. Незнам дали ще ми стигнат за ARL (150 коня) или ASZ (131 коня). Искам колата да е с 6 скорости така че 110 коньовия мотор не влиза в сметките. За това мисля ако не стигне парата да се метна на един AJM или AUY(116 коня) незнам ква е разликата между двата мотора, но поне е с 6 скорости. С един чип от колегата Брезел колата пак ще стане около 145-150 коня. Вие как мислите ? Добре ли ще се отрази 1 чип на този мотор ?
Последна промяна от Cekcu на Съб 09 юли 2011 18:33, променено общо 1 път.
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Вземи моята, давам я, но не и за 8К.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
с чип турбо и съединител стават по-често сменян консуматив но както някой хора казват кеф цена няма 

- Cekcu
- Двигател:
- Контакти:
tdi fen написа:с чип турбо и съединител стават по-често сменян консуматив но както някой хора казват кеф цена няма
Ааа тогава неща чипове. Ще търся ARL, ако не намеря ще гледам за ASZ.
Пресметни си финансите и си помисли наистина дали 8 бона ще ти стигнат за АРЛ, камоли да го обслужиш после. Да не говорим за евентуален проблем.
- Cekcu
- Двигател:
- Контакти:
А иначе, ако сипвам от туби нафтата през цедка понеже ми я предлагат по-евтино има ли неква опасност за дюзите ?
Върни се в “Дизелови агрегати”