Изпарител -въпрос
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Изпарител -въпрос
Сутрин Пасатора ми на газ палеше трудно от 3тото завъртане и един приятел ми каза да махна бобината за принудителното подаване на газ /обогатителя/ а и тя не беше вързана към ключа и не се използва и при него така билао и палел трудно и след като я махнал и си решил проблема.Така и направих днес -махнах бобината и още от раз запали .Ще видя и утре сутринта дали ще запали така.Та въпросът ми е дали ще трябва регулировка на изпарителя и трябва ли да се навие нещо на мястото на бобината понеже сега остана една дупка.Изпарителя е Мимгаз вакумен.Ето и снимка-
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изпарител -въпрос
Колега не знам дали е правилно така,но можеше да пробваш да обогатиш сместа с четвърт оборот трябва да се подобри.Аз лично на студен двигател като ми пали трудно на газ с натиснат педал на газта до пода и пали почти веднага.Между другото като смених свещите си пали почти веднага и без да натискам педала.Със старите нямах проблем колата си вървеше,не е прекъсвала,но бяха накрая и им беше време за смяна 
едит: този мимгаз е копие на ловато нали?

- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:Колега не знам дали е правилно така,но можеше да пробваш да обогатиш сместа с четвърт оборот трябва да се подобри.Аз лично на студен двигател като ми пали трудно на газ с натиснат педал на газта до пода и пали почти веднага.Между другото като смених свещите си пали почти веднага и без да натискам педала.Със старите нямах проблем колата си вървеше,не е прекъсвала,но бяха накрая и им беше време за смяна
За да обогатя сместа предполатам че трябва да завия винта за ПХ с четвърт оборот .Свещите смених преди 3 седмици с триполюсни на Бриск /тях ми препоръчаха в сервиза/но май нещо не съм доволен като че ли от тогава пали по трудно на газ.От изпарителя съм доволен за сега градско ми дава разход около 11 извън около 7-7.5 въпреки че постояно се ровя и се мъча да направя най точна регулировка на изпарителя.Чувал съм доста лоши отзиви за турските изпарители но за сега се държи добре.
Относно бобината -ще направя както ме посъветва колегата i.e.i
-
- Автомобил:
- Двигател:
Триелектродните свещи са добри за газ.Аз с триелектродни паля по-лесно на газ.На бензин винаги пали като види ключа.За най-точна настройка отиди на газ анализатор,на око може и да стане може и не съвсем 

- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Да знам че газ анализатор е най добре ама аман вече от майстори .Тук в провинциата всеки е майстор че чак те заболява главата от тях а налице нищо и затова гледам да се справям сам.Ама ще разпитам за някой кадърен сервиз или майстор в раьона.
Имам изпарител италиански на другата ми кола на OMVL REG (R90/E)но се прецака и изкам да си го възтановя.5-6год. нямах никакви грижи с него дори и при -15 а разхода беше невероятен.Имали комплект мембрани за този модел и къде мога да си поръчам?
Имам изпарител италиански на другата ми кола на OMVL REG (R90/E)но се прецака и изкам да си го възтановя.5-6год. нямах никакви грижи с него дори и при -15 а разхода беше невероятен.Имали комплект мембрани за този модел и къде мога да си поръчам?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не се занимавай със стар изпарител на 5-6-7- години вземи нов..Иначе за майстор ако пътуваш нещо примерно към варна или търново колеги могат да ти препоръчат предполагам някой.за софия е лесно,ама за провинцията си прав за майсторите че всеки е много велик...
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
agent_kowalski написа:Не се занимавай със стар изпарител на 5-6-7- години вземи нов..Иначе за майстор ако пътуваш нещо примерно към варна или търново колеги могат да ти препоръчат предполагам някой.за софия е лесно,ама за провинцията си прав за майсторите че всеки е много велик...
Поне не ни дерат кожите

-
- Автомобил:
- Двигател:
Има го и това,в една друга тема за съединител колегата беше казал че му вземи 80 за труд..тука в софия под 100 трябва да ти е приятел ,и то 100 в много съмнителен сервиз в по-нормален си е 120 процедурата 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Както ти каза колегата, подложи шайба, или скъси палеца на обогатителя. Ала си го вържи към ключа, за да палиш зимата нормално.
А колко да подложиш, ще разбереш, като на работещ на празен ход мотор почнеш да навиваш бобинката. Там, където почне да влияе на работата, развиваш 1 оборот. На сина съм го залепил със силикон в резбата да не се върти, при нужда се развива без проблем.
А колко да подложиш, ще разбереш, като на работещ на празен ход мотор почнеш да навиваш бобинката. Там, където почне да влияе на работата, развиваш 1 оборот. На сина съм го залепил със силикон в резбата да не се върти, при нужда се развива без проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мога да ти препоръчам сервиз в Разград,но при твоя случай може и сам да се оправиш,а един приятел каза,че си отремонтирал РЕГ-а и е много доволен
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
А от къде е намерил мембраниза REG-а?Аз търсих и ми предлагаха български но не били качествени и се скапвали за няколко месеца а италиански нямяло .
-
- Автомобил:
- Двигател:
MAXXYY написа:А от къде е намерил мембраниза REG-а?Аз търсих и ми предлагаха български но не били качествени и се скапвали за няколко месеца а италиански нямяло .
Представителя за РЕГ е в Русе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно моят човек е сложил български платна,както и аз на ландито,но поне са със стандартни размери,докато предишните(пак нови,Б.Г.)бяха с недобре направени бордове на пластината която контактува между платното и пружината за първа степен,така се получаваше нестабилно(високо)налягане на газта.Това беше и причината да ми го подарят този иозпарител
Върни се в “Автогазови уредби”