2Е трудно палене след престой.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
diezz
Автомобил:
Двигател:

2Е трудно палене след престой.

Мнениеот diezz » Вто 12 юли 2011 9:33

Здравейте колеги, прочетох доста теми свързани с моя проблем, но уви към момента решение не съм намерил. Мотора е 2е и след по-дълъг престой много трудно пали, въртя по 5-6 пъти докато запаля. Веднъж запали ли после няма проблеми, колата си пали нормално.Прави ми впечатление, че понякога след престой пали нормалмно, но това е много рядко. Колата има газов инжекцион, ако това е от значение. Докато въртя искри има от свещите. Друго, което може би също е важно, като я загася на бензин колата след престой значително шанса да запали от първия път е по голям, но не винаги пали. При контакт помпата прави необходимото налягане въпреки, че и нея смених. Закачам я на Vag, всичко там е наред. Колата няма имобилайзер. Ще опиша какво съм сменил за да бъде по ясно на какво не съм обърнал внимание:
-бензинова помпа;
-горивен филтър;
-дебитомер;
-свещи, кабели, комутатор, капачка и палец;
-температурен датчик;
-реле номер 30;
-проверена е 5-тата дюза, всичко е наред там;
Интересно е, че първо горивния филтър смених. След смяната му колата си палеше нормално точно 1 седмица, след което пак започна да не пали. Именно поради тази причина смених и бензиновата помпа, както и изброените по горе елементи, но уви резултатата е нулев. Ако някои има предвид нещо конкретно всяко мнение и помощ в тази тема ще ми бъде полезно, за което блягодаря.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Re: 2Е трудно палене след престой.

Мнениеот lubopa4kata » Вто 12 юли 2011 9:39

филтара се е разложил,менте филтар

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Вто 12 юли 2011 9:44

И според мен ,щом си обърнал внимание на всичко описано ,остава найстина филтъра да е проблемен !

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 12 юли 2011 23:24

Колко е измереното налягане на горивото?Ако не бъркам нещо-пълен инжектор с рейка и механичен регулатор на налягането..да не би там нещо ,разбирам че смените на части са започнали заради проблема,а не обратното?

Потребителски аватар
diezz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diezz » Сря 13 юли 2011 16:28

Частите са сменени точно заради проблема. Той беше на яве преди да се започне със смяната на всичко опоменато. Нито старата, нито новата помпа са замервани, а регулатора на налягането не е пипан, даже незнам къде се и намира :|

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”