Може ли лятото да капе от климатика

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Може ли лятото да капе от климатика

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 12 юли 2011 14:02

Sashko_Trg написа: самоче преди да стане това нещо се преминава през една фаза която те удря в ноздрите :)

Е тъй де нали за тва казвам че напрактика опита мис очи отрицателни резултати :lol:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 12 юли 2011 14:03

Да използвам и аз темата да питам :mrgreen: При мен от въздуховодите хвърчи нещо като дунапрен, обаче като го пипна и много странно лепне, и се разпада, та за това дори не съм сигурен че е дунапрен. Филтъра на климатика е нов, Какво да направя да спра тоя феномен, климата не мирише гадно, само тоя дунапрен ли е кво ли е дето хвърчи така гадно :talk:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 12 юли 2011 14:42

Мисля че имаше такава тема някъде .... това май беше някъква вата вътре в моторчето на парното или нещо такова.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 12 юли 2011 14:46

Дунапрен е от клапите на парното.Ако си само с киматик , сигурно зимата нямаш и хубаво парно.
Оправи ги(като занимавката е голяма) и ще видиш огромна разлика.
Отделно не съм запознат с Голф 4 как е в самата кутия , но на тройките са много важни , защото самата клапа за "топло - студено " е надупкана.
Ако и твоята е такава , ще се промени и работата на климатика лятото.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 12 юли 2011 15:18

xalerrelax написа:Дунапрен е от клапите на парното.Ако си само с киматик , сигурно зимата нямаш и хубаво парно.
Оправи ги(като занимавката е голяма) и ще видиш огромна разлика.
Отделно не съм запознат с Голф 4 как е в самата кутия , но на тройките са много важни , защото самата клапа за "топло - студено " е надупкана.
Ако и твоята е такава , ще се промени и работата на климатика лятото.

Климаторник и зимата си прави вътре фурна, а лятото прави Сибир до такава степен че чак главата почва да ме боли :screwy Обаче фърчи тоя дунапрен из цялото купе. Ще потърся аз тая тема :beat_butt2

Последна промяна от Aprilia на Вто 12 юли 2011 17:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 12 юли 2011 17:27

Aprilia написа:
xalerrelax написа:Дунапрен е от клапите на парното...

Климаторник и зимата си прави вътре фурна, а лятото прави Сибир...

Първо : колегата ти е казал какво е :idea: .
Второ : щом имаш и Африка и Сибир на едно място , просто пускай до край вентилаторите и рано или късно хвърченето ще спре , поне аз така направих mhihi . Вярно почти няма значение дали съм нагласил да духа в краката или на предното стъкло , но топло и студено поне за сега не ми се месят :D .

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 12 юли 2011 17:50

milmar написа:
Aprilia написа:
xalerrelax написа:Дунапрен е от клапите на парното...

Климаторник и зимата си прави вътре фурна, а лятото прави Сибир...

Първо : колегата ти е казал какво е :idea: .
Второ : щом имаш и Африка и Сибир на едно място , просто пускай до край вентилаторите и рано или късно хвърченето ще спре , поне аз така направих mhihi . Вярно почти няма значение дали съм нагласил да духа в краката или на предното стъкло , но топло и студено поне за сега не ми се месят :D .

Колко късно може да е това късно, че ми пълни очите с дунапрен mhihi mhihi
Бих отворил таблото, ама после ще вземе да скърца и ще ме подлуди, трябва да му драскам клечката mhihi :Mr Green Fun

п.с Аз запетайките се старая правилно да слагам, ти за една главна буква ме подяде mhihi Печатна грешка в бързината :wink:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 13 юли 2011 17:00

Aprilia написа:
the_tupan написа:
milmar написа:
Sashko_Trg написа:... Аз като карам, карам на климатик и после направо изгася колата, след това като я запаля и направо духа горещо и след 1 мин. примерно се оправя...

Идеята беше влагата да се изпари възможно най-бързо и да не остава до момента в който ще се изпари сама :) . Влагата , топлото и прашуляците се оказват добра среда за плесените :idea: . Освен това и алуминия не я харесва , дето някои си мислят , че алуминия не "ръждясва" - оксидира и още как :) .

ПП Някои домашни климатици дори си имат такава функция - когато го изключиш (при охлаждане само) външното тяло спира , но вътрешното се обдухва още 5-10 мин . :idea: и тогава спира .

Преди малко се прибрах от работа естествено на климатик и понеже и при мен я има гадната миризма, макар и в малка степен реших преди да угася мотора да оставя вентилатора да поработи малко след като спра компресора, и след около минута от дюзите почна да излиза малко пара за около 10-15 секунди и после спря. scare Това нормално ли е ? При вас така ли е? Иначе с климата нямам абсолютно никакви проблеми след като направих пълна ревизия на системата преди 2 години. Държи налягане, фреон има, компресора работи коректно, въздуха от дюзите излиза на 3 градуса. Мерено преди две седмици. :dontknow:

3 градуса :shock Да не си забравил 1-цата пред 3-ката колега :Mr Green Fun

Явно не е колега моя като го пусна на 2-ра степен и карам извънградско пада и повече.Днеска при 31 градуса външна температура ор централните отвори варираше от 1,9-2,7 градуса.Който не вярва да дойде да се убеди и да пише във форума че е вярно,а на тези където им духа по 15-20 градуса,по-добре да го спрат и да отворят прозорците :Mr Green Fun

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 13 юли 2011 17:09

1,9-2,7 градуса.Който не вярва да дойде да се убеди

Май всеки може да слезе на тези градуси,но дали е редно?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 13 юли 2011 18:20

Абе днеска като пуснах да духа към предния прозрец и на 26 градуса външна температура, незнам на колко градуса духа (пускам го на минимум от панела) ама опитваше да заскрежи отвънка капките дъжд по прозореца :shock :shock В интерес на истината до сега не бях се интересувал за този показател, гледал съм че като пълнят климатици и като сложат термометъра, почне ли да показва 13-15 градуса и приключват с пълненето, та мислех че това е температурата, ама явно съм бил в грешка

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Сря 13 юли 2011 18:33

Aprilia написа:гледал съм че като пълнят климатици и като сложат термометъра, почне ли да показва 13-15 градуса и приключват с пълненето, та мислех че това е температурата, ама явно съм бил в грешка

Ако въздуха от дюзите излиза с тая температура ще се печеш като грешен дявол в купето. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”