Занималня с Passat B3 1990, GT Look, Hella Lippstadt, Borbet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моят Б3 1990, вече и GT

Мнениеот Stenly » Вто 12 юли 2011 19:58

Сложихте ли уплътнение на лайсните да не влиза вода ,че ако влиза след време ще стане картинка под тях... иначе се е получило добре. Сложи и някакъв по-силен мотор за да се допълва ГТ изпълнението.

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Вто 12 юли 2011 20:13

Пасата е екстра. Ако се чудиш за цветове най-добре разгледай из нета тунинговани пасати. Мое лично мение е, че броните и лайсните трябва да са един цвят с купето...тва сивото и черното нещо не ме грабва. Но важното е ти да си го аресваш :beer

qqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qqqq » Вто 12 юли 2011 20:46

аз съм ЗА черен ГТ пакет, но на черното купе според мен по-готино ще седят сивичките - контрастират, има няква игра на цветове + тва ще е нещо различно, а не се ли стремим всички към уникалното :roll:

Потребителски аватар
zzzzzzz

Мнениеот zzzzzzz » Вто 12 юли 2011 20:48

qqqq написа:аз съм ЗА черен ГТ пакет, но на черното купе според мен по-готино ще седят сивичките - контрастират, има няква игра на цветове + тва ще е нещо различно, а не се ли стремим всички към уникалното :roll:

Така е, но не тряа се навлиза у тръстиката от уникалност...границата е мноо тънка mhihi По-добре би стояло сиво купе с черен пакет

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 13 юли 2011 10:53

HukuTyY написа:Лично за мен сивите пластмаси,като на снимката която е сложил Асен ще седят много по добре на неговия автомобил,защото е черен и ще има контраст.Пък и черния Гт пакет не върви на черен цвят,защото все едно го няма .... Лично мнение :обичам ви
П.П Пък и такъв Пассат Б3 със сив Гт пакет мисля,че все още няма в форума :Mr Green Fun

И аз съм за контраста, почва много да ми харесва идеята, ама то повечето хора се опитват черни да ги правят, аз сега ще търся как сиви да ги правя :Mr Green Fun ...Луда работа!

Stenly написа:Сложихте ли уплътнение на лайсните да не влиза вода ,че ако влиза след време ще стане картинка под тях... иначе се е получило добре. Сложи и някакъв по-силен мотор за да се допълва ГТ изпълнението.

Ами честно колега като вземем предвид старите лайсни и остарели уплътнения, като ги махнахме си е текло вода и е влизало мръсотия, както се вижда на една от снимките и няма грам ръжда за 21 години, иначе сегашните си поиграх да почистя доста добре уплътненията, да ги наместя за да може да прилепнат по-добре към самата повърхност на вратите. А за мотора...още Чип Фууз не ми е отговорил за Overhaulin' :Mr Green Fun и най вероятно ще си остана с този(дано си работи де), че пък и си харесвам моното...к'во му е, не ми трябват повече от 90 коня засега!

zzzzzzz написа: Така е, но не тряа се навлиза у тръстиката от уникалност...границата е мноо тънка mhihi По-добре би стояло сиво купе с черен пакет

То ясно колега, черния пакет седи доста по-добре на червена/черна/сива/зелена кола ама в случая ще видя какво ще измисля... И се надявам да не вляза "у тръсиката"... :beer

Скоро ще кача снимки на измита кола и лайсни от по-добър ъгъл, че с онзи контражур на последната не съм се справил добре...ама сега работните дни на работа, неделя има рожден ден приятелката и ще имам пътуване към Врачаснко... Поздрави! :да:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 13 юли 2011 12:08

идеята със сивите лайсни е много добра. пробвай да я развиеш, има потенциал.

пример с кола от тия години... а тия от мерцедес не е като да не умеят да изпипват колите откъм дизайн(и не само, особено пък що се отнася до 124...)
Изображение

ония ппластмасовите държачи долу на вратите с какво ги залепихте последно и държи ли?

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 13 юли 2011 12:56

pe6kata написа:
ония ппластмасовите държачи долу на вратите с какво ги залепихте последно и държи ли?

като гледам май са нитовани...

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 13 юли 2011 13:03

pe6kata написа:идеята със сивите лайсни е много добра. пробвай да я развиеш, има потенциал.

пример с кола от тия години... а тия от мерцедес не е като да не умеят да изпипват колите откъм дизайн(и не само, особено пък що се отнася до 124...)

Определено съм съгласен, и да си призная много ми харесва съчетанието на цветовете при Бенцовете точно от онези години и може би подсъзнателно съм си "откраднал" идеята :Mr Green Fun ...Все пак мечтата винаги ми е била "прасето" или "пурата"!

Изображение

Иначе за държачите ги почистих старателно от старото двойнолепещо и с ново такова на 3М ги сложихме и ги опипвам от няколко дена и засега няма проблем нещо да се е надигнало. Времето ще си покаже, пък дори и да се разлепят/охлабят ще ги оправим - вече поне знам технологията...а и колегата, при който ги слагахме е супер коректен и 100% ще помогне! :beer

iliankocov написа:като гледам май са нитовани...

Нитовани са държачите на праговете, вратите не са дупчени - гледахме да бъдат както Ханс ги е направил едно време ... :да:

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 13 юли 2011 15:54

за държачите и аз говорех :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 25 юли 2011 10:11

Здравейте, има лека козметична промяна по GT пакета - както се вижда на предишните снимки имаше цветова разлика между широките лайсни и моите брони, та реших да я коригирам(засега така, че скоро море иде и да не се излагам по пътя mhihi ). Взех Ma Fra Faspoiler и определено останах очарован от резултата.

Изображение

И разликата...
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И 2 снимки от VW срещата в Горталово на 23-24 Юли:

Изображение

Изображение

ПС. Самият път до там включваше кал, газене във вода и подобни романтики, но за съжаление там ни валя огрооомен дъжд и като се включи в уравнението и калта по пътя на тръгване картинката беше ужасна - кал по цялата кола и бая в подкалниците, но учудващо след като се прибрах веднага на автомивка и препарата си беше още по колата :shock , въпреки всичките фактори. Днес отивам да си купя още един флакон... :Mr Green Fun Скоро излизам в отпуска и се надявам да имам още приятни изненади...Поздрави :beer !

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 25 юли 2011 21:18

Колко е траен ефекта горе долу на тая макина..

Потребителски аватар
zzzzzzz

Мнениеот zzzzzzz » Пон 25 юли 2011 23:41

Ааааааа такааааааа....кораба-майка ти е станал екстра....от време оно ги харесвам тия крайцери и ти направо ми напомни за тая моя стара либоф... екстра е станало. Схемата дето я показвате с Мерцедеса - черно купе/сиви брони и лайсни има един малък пиниз дето оправя нещата - тънката никелирана лентичка между тях....вярвайте ми ако я няма нещата ше изглеждат доста различно. :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 юли 2011 9:23

И така си е добре, с черните. Мерцедесът също е супер, ама е... Мерцедес, както каза колегата по-горе, тая лайсничка май прави нещата да изглеждат ОК там :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 26 юли 2011 11:06

Stenly написа:Колко е траен ефекта горе долу на тая макина..

Ами колега, вече 3 дена колата седи само на дъжд обаче все още са черни, няма го онзи блясък чак от първия ден, но пък не са и сиви като в началото - определено като съотношение цена/качество си заслужава... :beer Надявам се да си останат така, сега ще видя до кога ще бъдат така и дали ще има изменение и ще пиша, но за 6 лева всеки месец не ми пречи примерно да се занимавам за по 30 минути. :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 юли 2011 11:09

Най-добрият вариант, както някой спомена по-горе - топъл въздух. Тествано но моите брони, които бяха посивели. Стаха чисто черни и ефектът е много по-траен, от всеки един препарат :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”