red.devilll написа:Колега ти знаеш ли за 2 минути колко излишна нафта не връща в резервоара? за 1 ч 15 литра нафта се изваждат от маркуча за излишната хафта на пасат 5 1,9 110 коня AFN мотор.А сега ти сметни дали 1-2 минути ти сметни дали може да се смени количеството в него?
А другият ми въпрос е в България Колко Фирми произвеждат НАфта освем Лукоил.Ако е било по-хубаво на олио са щели да го направят на олио а не на дизел колите,които караме. Стига сте писали глупосто,че на Олио било по-добре за мотора. Това всичкото си е от Пустата ни мизерия и немотия.Някой ще кажат,че не е от немотия,но няма как до го обори това твърдение
. Ако е по-добре на нафта на бегом към лидъл да купувате олио на 2,40лв-на цената на нафтата е. Но тези които казват че било по-добре и затова карали на олио събират от заведедията и цедят после картофки,рибки и тем подобни.Е та таво си ни е от немотия.
Като има нафта от тъби и аз взимам,но като няма бегом към ОМВ .Това за мен си е икономия(мизерия) Ако сме задоволени от всичко и ни остават пари ще си зареждам на колонката и няма да се мърлям с туби за да мог ада спестя някакви си 50 лв на седмица.
колегата под теб ти го е казал. Май ти не си вадил маркуча за обратна нафта зада видиш какъв дебит има. обзалагам се че не можеш да изпиеш толкова вода за 10 мин колкото нафта ще върне. Според теб дали не е премерено това време зада е толкова. Защо е 2 а не 1 или 3. Просто 2 мин стигат зада се напълни системата отново с нафта. А когато след 10 години, започнат да ОСВОБОЖДАВАТ такива коли от данъци, винетки или темподобни неща, пак ще си говорим. Вредните емисии на моя автомобил са равни на 0. А на твоя ?
И дали не е 100 пъти по вредно да сипваш нафта от туби, от бог знае каде, заради немотийката, или да си размърдаш мозъка и да си намериш заместител, който сам си пречистваш, филтрираш, и най-важното, ЗНАЕШ какво сипваш в колата. А вместо това ти всеки път хвърляш боб, дали няма керосин в тубичката с нафта и да си търсиш нов двигател. Естествено ако имах пари щях да карам 8.0 литров бензин и нямаше да знам колко струва литъра. Но това че карам на олио не значи че съм мизерник или както и да се изрази ти. Предпочитам да карам на олио, и да не ми пука колко ще изхарчи, дали да я настъпвам или да включвам климатика. Тези сметки ги оставам на теб. твойто гориво е 2.40. мен не ме бърка. аз стигам до морето за 10 лв и стигам доста по-бързо и по приятно. и не пускам по инерция. и като е студено си пия кафето докато колата работи отвън. Защото харчи толкова малко пари че НЕМЕ БЪРКА. ДА ПРИЯТЕЛЮ НЕМОТИЯ Е , но аз поне на колата и намерих цаката и нея мисля.