Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
toshkov81
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот toshkov81 » Сря 13 юли 2011 17:33

red.devilll написа:Колега ти знаеш ли за 2 минути колко излишна нафта не връща в резервоара? за 1 ч 15 литра нафта се изваждат от маркуча за излишната хафта на пасат 5 1,9 110 коня AFN мотор.А сега ти сметни дали 1-2 минути ти сметни дали може да се смени количеството в него?
А другият ми въпрос е в България Колко Фирми произвеждат НАфта освем Лукоил.Ако е било по-хубаво на олио са щели да го направят на олио а не на дизел колите,които караме. Стига сте писали глупосто,че на Олио било по-добре за мотора :screwy . Това всичкото си е от Пустата ни мизерия и немотия.Някой ще кажат,че не е от немотия,но няма как до го обори това твърдение :Mr Green Fun . Ако е по-добре на нафта на бегом към лидъл да купувате олио на 2,40лв-на цената на нафтата е. Но тези които казват че било по-добре и затова карали на олио събират от заведедията и цедят после картофки,рибки и тем подобни.Е та таво си ни е от немотия.
Като има нафта от тъби и аз взимам,но като няма бегом към ОМВ .Това за мен си е икономия(мизерия) Ако сме задоволени от всичко и ни остават пари ще си зареждам на колонката и няма да се мърлям с туби за да мог ада спестя някакви си 50 лв на седмица.

колегата под теб ти го е казал. Май ти не си вадил маркуча за обратна нафта зада видиш какъв дебит има. обзалагам се че не можеш да изпиеш толкова вода за 10 мин колкото нафта ще върне. Според теб дали не е премерено това време зада е толкова. Защо е 2 а не 1 или 3. Просто 2 мин стигат зада се напълни системата отново с нафта. А когато след 10 години, започнат да ОСВОБОЖДАВАТ такива коли от данъци, винетки или темподобни неща, пак ще си говорим. Вредните емисии на моя автомобил са равни на 0. А на твоя ?
И дали не е 100 пъти по вредно да сипваш нафта от туби, от бог знае каде, заради немотийката, или да си размърдаш мозъка и да си намериш заместител, който сам си пречистваш, филтрираш, и най-важното, ЗНАЕШ какво сипваш в колата. А вместо това ти всеки път хвърляш боб, дали няма керосин в тубичката с нафта и да си търсиш нов двигател. Естествено ако имах пари щях да карам 8.0 литров бензин и нямаше да знам колко струва литъра. Но това че карам на олио не значи че съм мизерник или както и да се изрази ти. Предпочитам да карам на олио, и да не ми пука колко ще изхарчи, дали да я настъпвам или да включвам климатика. Тези сметки ги оставам на теб. твойто гориво е 2.40. мен не ме бърка. аз стигам до морето за 10 лв и стигам доста по-бързо и по приятно. и не пускам по инерция. и като е студено си пия кафето докато колата работи отвън. Защото харчи толкова малко пари че НЕМЕ БЪРКА. ДА ПРИЯТЕЛЮ НЕМОТИЯ Е , но аз поне на колата и намерих цаката и нея мисля.

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Сря 13 юли 2011 17:42

Абе спорим тука с един приятел, че когато караш на олио разхода се вдигал. Твърди че цетановото число на нафтата било по-голямо от на олиото. И още един въпрос ме притеснява... когато си взимате олио от такива ресторанти и заведения как да сме сигурни че управителя или готвача не се е изхитрил и бъка вода, и разни други глупости само за да напълни тубите по-бързо :?

kunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kunev » Сря 13 юли 2011 19:31

Ами водата се отделя супер бързо от олиото. Може да си направиш експеримент с една бутилка олио да й сложиш малко вода вътре и да видиш колко бързо ще се отдели. А вече за другите възможни примеси не знам как може да се разбере. Аз се надявам, че собственика не е някоя циганка, която за 2 лв повече да се занимава да налива вода, защото все пак му купувам олиото на 60 стотинки литъра. :wink:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 13 юли 2011 21:11

toshkov81 написа:
red.devilll написа:Колега ти знаеш ли за 2 минути колко излишна нафта не връща в резервоара? за 1 ч 15 литра нафта се изваждат от маркуча за излишната хафта на пасат 5 1,9 110 коня AFN мотор.А сега ти сметни дали 1-2 минути ти сметни дали може да се смени количеството в него?
А другият ми въпрос е в България Колко Фирми произвеждат НАфта освем Лукоил.Ако е било по-хубаво на олио са щели да го направят на олио а не на дизел колите,които караме. Стига сте писали глупосто,че на Олио било по-добре за мотора :screwy . Това всичкото си е от Пустата ни мизерия и немотия.Някой ще кажат,че не е от немотия,но няма как до го обори това твърдение :Mr Green Fun . Ако е по-добре на нафта на бегом към лидъл да купувате олио на 2,40лв-на цената на нафтата е. Но тези които казват че било по-добре и затова карали на олио събират от заведедията и цедят после картофки,рибки и тем подобни.Е та таво си ни е от немотия.
Като има нафта от тъби и аз взимам,но като няма бегом към ОМВ .Това за мен си е икономия(мизерия) Ако сме задоволени от всичко и ни остават пари ще си зареждам на колонката и няма да се мърлям с туби за да мог ада спестя някакви си 50 лв на седмица.

колегата под теб ти го е казал. Май ти не си вадил маркуча за обратна нафта зада видиш какъв дебит има. обзалагам се че не можеш да изпиеш толкова вода за 10 мин колкото нафта ще върне. Според теб дали не е премерено това време зада е толкова. Защо е 2 а не 1 или 3. Просто 2 мин стигат зада се напълни системата отново с нафта. А когато след 10 години, започнат да ОСВОБОЖДАВАТ такива коли от данъци, винетки или темподобни неща, пак ще си говорим. Вредните емисии на моя автомобил са равни на 0. А на твоя ?
И дали не е 100 пъти по вредно да сипваш нафта от туби, от бог знае каде, заради немотийката, или да си размърдаш мозъка и да си намериш заместител, който сам си пречистваш, филтрираш, и най-важното, ЗНАЕШ какво сипваш в колата. А вместо това ти всеки път хвърляш боб, дали няма керосин в тубичката с нафта и да си търсиш нов двигател. Естествено ако имах пари щях да карам 8.0 литров бензин и нямаше да знам колко струва литъра. Но това че карам на олио не значи че съм мизерник или както и да се изрази ти. Предпочитам да карам на олио, и да не ми пука колко ще изхарчи, дали да я настъпвам или да включвам климатика. Тези сметки ги оставам на теб. твойто гориво е 2.40. мен не ме бърка. аз стигам до морето за 10 лв и стигам доста по-бързо и по приятно. и не пускам по инерция. и като е студено си пия кафето докато колата работи отвън. Защото харчи толкова малко пари че НЕМЕ БЪРКА. ДА ПРИЯТЕЛЮ НЕМОТИЯ Е , но аз поне на колата и намерих цаката и нея мисля.

Колега,първото,което не съм казал,че си "мизерник"-попрочети малко какво съм писал.Казвате,че по- добре за мотора,но май сте в грешка.Взимам нафта на 1,70лв и се пълни пред мен в тубите.Нафтата се зарежда от Лукоил Благоевград директно мой приятел я зарежда от там и съм сигурен от къде е-от Базата на .И не се ли питаш за каквоги правим тези галимации-не стигат пари,ако ми стигат ще си зареждам от пистолета,а не от тубата. А Ти искаш да ме убедиш че като си правил топлообменници и резервоар за нафта е по-полезно за мотора :screwy .По-добре е само за джоба :Mr Green Fun .А доколкото колко е голям маркуча всеки може да си слага какво си иска-НЕ Е ЛИ ПО-ВАЖНО КОЛКО ДЕБИТ ПУСКА ПОМПАТА НЕ СЕ ЛИ ЗАМИСЛЯШ ЗА ТОВА?Ти ако сложиш на обикновенна чешма пожарникарски маркуч дали ще прави струя като от пожарна кола,я сега се замисли и после ме питай дали мога да пиина толкова

shulio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shulio » Сря 13 юли 2011 22:29

red.devilll

На такива като теб винаги им задавам следния въпрос:

Ако се намери човек който да ти направи колата да се кара на олио и ти дава гаранция 500 000 км, че няма да има проблем с двигателя и ако се появи проблем ще го отстрани без пари. И всичко това се подплати с договори. Тогава ще караш ли на олио?

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 13 юли 2011 23:23

Че като се кара на нафта,колите не се развалят ли?Пука ми колко ще изкара на олио или на нафта.Я се замислете колко често се прецакват моторите от горивната система и колко заради другите системи(охлаждане,мазане и т.н.).Все пак никога не знаем кога ще си замине една кола по една или друга причина

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 14 юли 2011 8:16

shulio написа:red.devilll

На такива като теб винаги им задавам следния въпрос:

Ако се намери човек който да ти направи колата да се кара на олио и ти дава гаранция 500 000 км, че няма да има проблем с двигателя и ако се появи проблем ще го отстрани без пари. И всичко това се подплати с договори. Тогава ще караш ли на олио?

:Mr Green Fun Еми колег апробвай за да видиш дали ще се съглася? Нямам намерение да обикалям заведенията и да събирам олио,но всеки си има глава на раменете и сам си решава.

shulio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shulio » Чет 14 юли 2011 8:30

Тоест ти не искаш по никакъв повод да караш на олио. Как тогава участваш в дискусия за карането с алтернативно гориво като ти искаш да караш само на нафта?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 14 юли 2011 9:11

red.devilll написа:Взимам нафта на 1,70лв и се пълни пред мен в тубите.Нафтата се зарежда от Лукоил Благоевград директно мой приятел я зарежда от там и съм сигурен от къде е-от Базата

:screwy

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 14 юли 2011 9:41

Ljubon написа:
red.devilll написа:Взимам нафта на 1,70лв и се пълни пред мен в тубите.Нафтата се зарежда от Лукоил Благоевград директно мой приятел я зарежда от там и съм сигурен от къде е-от Базата

:screwy

И аз искам така..., но тази сутрин изживях поредния шок на бензиностанцията-2.48 за литър! scare

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 14 юли 2011 10:11

the_tupan написа:тази сутрин изживях поредния шок на бензиностанцията-2.48 за литър! scare

И цената на олиото в магазина е такава. След като цените са еднакви, но с олио двигателят работи по-тихо и икономично, то везната трябва да наклони към него.
olio.jpg

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 14 юли 2011 10:38

Мда ама колегите карат на отработено олио. Едва ли ще се засилят към магазина да купуват. :D

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 14 юли 2011 14:40

Я да питам и аз сега,колко е цената на отработеното олио?Днес докато бях на един фитнес вСтудентски град,видях една лелка да изнася 60Л олио и един чичка и ги плати на 40лв...може и 45 примерно.По мой сметки някъде към 70ст. мисля идват.6 туби по 10л даже в черни кесиики подготвени за да не цапа... Завидях му на човекът! :mrgreen:

shulio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shulio » Чет 14 юли 2011 14:57

Толкова върви - да - 70ст в София де по другите градове незнам

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 14 юли 2011 16:13

bobi_diesel написа:Че като се кара на нафта,колите не се развалят ли?Пука ми колко ще изкара на олио или на нафта.Я се замислете колко често се прецакват моторите от горивната система и колко заради другите системи(охлаждане,мазане и т.н.).Все пак никога не знаем кога ще си замине една кола по една или друга причина

Много точно казано както един колега тук от форума каза "карах на нафта и ми протече помпата,сега минавам на олио че ако протече поне да има основателна причина" дано не се разсърди че използвам думите му,макар и преразказани от мен.Та като се строши вервайте ми неверници че по сладко ще бъде като си наливал по 50 ст на литър отколкото ако си наливал по 2,50 на литър :beat_butt2 .
По последния въпрос мисля че се говореха цени от 50-60 ст литъра на отработеното но зависи от заведението и от собственика-дали чете темата "Дизел+отработено олио?????".При всички положения се очаква да поскъпне правопропорционално със цената на нафтата,те хората да не са глупави.

Върни се в “Дизелови агрегати”