Добър избор ли е г3 1.9 тди 96та

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Добър избор ли е г3 1.9 тди 96та

Мнениеот the_tupan » Чет 14 юли 2011 9:08

При всички положения дизелов мотор без принудително пълнене има повече Nm от бензинов с аналогична мощност.
Не че турбото не е хубаво нещо... mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 14 юли 2011 9:46

the_tupan както и да е :) В смисъл ти не си казал нищо лошо :beer Просто.... според мен е редно да се сравнява обикновен бензин със sdi,а не с tdi.То нетубиниран дизел почти няма по обясними причини.Не че sdi(или аналогични на други марки) е лош мотор,здрав е и икономичен,но за вървене освен да трака друго не прави.А бензина си върви и без турбо доволно.Тди е редно да се сравнява с турбо бензин,или някой компресор.И освен че харчи по-малко друго не му остана на тди.Точно в тази връзка много се дразня на "рейцъри",които се правят на такива с тди,то трака и пуши братче не можеш да му видиш нито номера,нито колата каква му е,дори да не е тди,а друга марка пак същия смях.Както и да е де,отколних се а ти не си казал нищо лошо,просто аз се отклоних малко от темата :beer :beer
едит: днеска гледам нафтата 2.50 пак да ни е готино...вече дизеловия автомобил и за икономия на средства не става.... :|

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 14 юли 2011 10:00

agent_kowalski написа:the_tupan както и да е :) В смисъл ти не си казал нищо лошо :beer Просто.... според мен е редно да се сравнява обикновен бензин със sdi,а не с tdi.То нетубиниран дизел почти няма по обясними причини.Не че sdi(или аналогични на други марки) е лош мотор,здрав е и икономичен,но за вървене освен да трака друго не прави.А бензина си върви и без турбо доволно.Тди е редно да се сравнява с турбо бензин,или някой компресор.И освен че харчи по-малко друго не му остана на тди.Точно в тази връзка много се дразня на "рейцъри",които се правят на такива с тди,то трака и пуши братче не можеш да му видиш нито номера,нито колата каква му е,дори да не е тди,а друга марка пак същия смях.Както и да е де,отколних се а ти не си казал нищо лошо,просто аз се отклоних малко от темата :beer :beer
едит: днеска гледам нафтата 2.50 пак да ни е готино...вече дизеловия автомобил и за икономия на средства не става.... :|

Прав си, но колегата пита за сравнение между ТДИ и бензинова атмосферка и затова си казах мнението :) Както и да е...и аз тая сутрин си направих харакири на Лукойла. mhihi
П.С. Ела по нашия край да видиш дали мойто ТДИ пуши. :mrgreen: Ако всичко му е наред стоков мотор, пък дори и ремапнат, ако не е много силен чипа не трябва да пропушва. Друг е въпроса, че по пътищата има мноооооооооого дизели дето не са наред.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 14 юли 2011 10:07

Е ако ти е наред колата ясно че няма да пуши,но напоследък 7 от 10 дизела пушат яко...нафтата ли е кофти,хората ли не си подържат колите не знам...
Нали като шибнеш газта да изпуши за секунда е ок,ама не постоянно.Оня ден бързам наредил съм се на светофара и тръгвам малко по-бързо ама без да въртя гуми без нищо,просто бързам ,не съм гледал никой,не съм махал на никой..до мене някакво бмв като ме видя че твъгвам бързо газ щеше да се надене в такситата спряли след кръстовището зор да ме мине ...ее такъв обклак метна че ми залютяха очите...дори не му видях номера нито нищо....а то и едва тръгна ,ако бях на бензин нямаше да мине изобщо,а карам 70коня.....

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 14 юли 2011 10:43

agent_kowalski написа:Е ако ти е наред колата ясно че няма да пуши,но напоследък 7 от 10 дизела пушат яко...нафтата ли е кофти,хората ли не си подържат колите не знам...
Нали като шибнеш газта да изпуши за секунда е ок,ама не постоянно.Оня ден бързам наредил съм се на светофара и тръгвам малко по-бързо ама без да въртя гуми без нищо,просто бързам ,не съм гледал никой,не съм махал на никой..до мене някакво бмв като ме видя че твъгвам бързо газ щеше да се надене в такситата спряли след кръстовището зор да ме мине ...ее такъв обклак метна че ми залютяха очите...дори не му видях номера нито нищо....а то и едва тръгна ,ако бях на бензин нямаше да мине изобщо,а карам 70коня.....

Абе не знам защо тия с баврците като видят някое ФауВе веднага избиват на комплекси. :screwy Влез в техния форум. Има един раздел "Страхотни истории". Взимаш едно пакетче семки, почваш да четеш и се държиш някъде здраво да не паднеш от смях. mhihi

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 14 юли 2011 10:57

ОФФ:
Във връзка с пушещите дизелазци... Оня ден едно бмв 3 тръгна с плъзгане, а след него един със сеат дизел също завъртя и ето какво остави на пътя... (това е само от ауспуха, камерата ми не е добра, за да покаже и кво причини на въздуха).

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Чет 14 юли 2011 11:21

bigdady написа:и между 1.9 тди 90; и 2.0 гти 115 с газ. кое е за предпочитане

Колега това дизелче е трагедия няма какво да си говорим :lol: спорет мен ще си много по-доволен от малката гти-ка и със гас доста добре се получава върви си доволно,взимай по-добре ГеТеИ-то за да не съжаляваш после ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 14 юли 2011 11:22

Да, особено ако е с обикновена газова и няколко кихалки, толкоз доволен ще останеш.... :Mr Green Fun Ако са на една цена не бих се поколебал за дизел, ако разликата е колкото нов ГИ бих взел бензинката, това ако приемем условно, че и двете коли са в изправно състояние тип "качваш се и караш" mhihi

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 14 юли 2011 11:31

mania написа:ОФФ:
Във връзка с пушещите дизелазци... Оня ден едно бмв 3 тръгна с плъзгане, а след него един със сеат дизел също завъртя и ето какво остави на пътя... (това е само от ауспуха, камерата ми не е добра, за да покаже и кво причини на въздуха).

Доколкото виждам това са сажди насъбрани в кюнците след продължително каране с ниска скорост/обороти. И при мен се случи след като махнах катализатора. Като смачкаш газта всичко излиза и оставя такива следи по асфалта. Не е задължително мотора да е неизправен. За проблем говорим ако при ускорение пуши продължително без тенденция да "изчисти" дима.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 14 юли 2011 12:11

Влизал съм в бвм форума един път и ми стига...не искам да обиждам никой,но аз такова чудо в България няма да карам просто ме е срам.в чужбина си карат тия коли нормално,ама тука сме сбъркани както винаги :screwy ,аз хубаво карам голф,ама карам това защото това ми е попаднало и в крайна сметка е здраво и евтино и ме устройва,а не си мисля че е самолет и трябва да засека всеки по пътя с него и да съм пръв на светофара....да не говорим че прехвалените 320ки и другите кочини дето им се радват там толкова и вървят,но това е друга тема,човека питаше какво да си вземе 1.9тди или 2.0 115 а ние му развалихме темата.Колега извинявай :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”