Километраж на Голф 3 с подсветка отзад

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 17:50

оххх... ясно... това го знам... ама кажи светещи циферблати.. като каза ел фолио и се опулих тука...
тия ми се виждат скупички затова и аз минавам на вариянта на SMELL който напулно и без колебание е предприел един от най-хубавите вариянти

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Чет 24 авг 2006 18:16

patzo написа:
-Maxxx- написа:Аз направих една скица ама сега няма как да я кача тука, аре като я кача ще пратя... а иначе на мен това ми е една от идеите за подсветка на табло, изрязваш дормата на циферблата от перциглас самоче без дупки, прайш си на фотошоп там както иска6 да ти изглежда таблото и залепяш върху персигласовия циферблат и слагаш цветно фолио и даже ако искаш можеж глоу ефект да направиш..

ще я качиш да я видиме... отностно персигласа.. не знам дали ще можеш да го изрежеш така както е направил колегата с ламаринките, всъщност то че може, сигурно е така, но знам че се чупи ако почнеш да го режеш нещо на ръка и като го понатиснеш по силно, а не можеш да го прекараш през лазера като СМЕЛЛ.
не съм мн запознат с пластмасите, това е само мое предположение.. аз съм по ламарините ;)

Не ве човек... от персигласа изрясваш същото като оригиналния циферблат ама 1 към 1 без дупки на цифрите... сканираш си стария циферблат, на фотошоп си го прайш както искаш , отиващ във някоя рекламна фирма или печатница рекламна и си поръчваш да ти го направят на стикер (външно залепващ) като е изрязан на мястото на цифрите и чертичките, и го залепяш върху новия циферблат от персиглас...от задната страна на персигласа слагаш цветно фолио и го слагаш на таблото и крушките ги слагаш зад циферблатите!..

След месец ще осъществя този мой план и ще направя подробни снимки докато го правя и ще ги постна тук за да ви покажа най-евтиния вариянт досега....за едно табло ще ви трябват не повече от 30-40 лева за всичко!!!!

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 24 авг 2006 18:36

patzo написа:в какъв формат им занесе километражите.. директно оригиналните от самия километраж или нещо на мултимедиен носител и ако е 2рото какво е (картинка, аутокад,.. ) и мога ли да ги получа ?
mod edit: wili98
с тез цитати с картинки вътре.. избягвайте..

20-220 дизел : http://images08.snimka.bg/000866283-big.jpg
20-220 бензин: http://images09.snimka.bg/001010955-big.jpg
Ако в рекламното студио не работят с такива формати, има програмки които променят форматите от един в друг желан от теб.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Чет 24 авг 2006 19:03

значи за равномерното подсветеане,използвам перциглас,но километражите не съм ги оставил както са оригинално а съм ги пробил напълно,тоест остана само рамка от оригиналния,и така светодиодите стоят далече/4 см./ и светлината е доста равномерна,като перцигласа слагам на издълбаните места.

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Пет 25 авг 2006 1:39

Andrian_VT написа:
patzo написа:в какъв формат им занесе километражите.. директно оригиналните от самия километраж или нещо на мултимедиен носител и ако е 2рото какво е (картинка, аутокад,.. ) и мога ли да ги получа ?
mod edit: wili98
с тез цитати с картинки вътре.. избягвайте..

20-220 дизел : http://images08.snimka.bg/000866283-big.jpg
20-220 бензин: http://images09.snimka.bg/001010955-big.jpg
Ако в рекламното студио не работят с такива формати, има програмки които променят форматите от един в друг желан от теб.

а случайно да са ти попадали километражи за дизел 20-200 ?

SMELL написа:значи за равномерното подсветеане,използвам перциглас,но километражите не съм ги оставил както са оригинално а съм ги пробил напълно,тоест остана само рамка от оригиналния,и така светодиодите стоят далече/4 см./ и светлината е доста равномерна,като перцигласа слагам на издълбаните места.

нещо не успях да те разбера какво си пробил напълно

wotson
Автомобил: vw touran
Двигател: BKD 2006
Контакти:

Мнениеот wotson » Пет 25 авг 2006 6:41

киломтражите са от непрозра4на бяла пластмаса
зада светят отзад трябва тая пластмаза да се изреже зада мойе да минава светлината и колегата SMEL е сложил плексиглас зада си остане със същата здравина а не да се разпада или да се даржи на магия :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 25 авг 2006 8:39

patzo написа:оххх... ясно... това го знам... ама кажи светещи циферблати.. като каза ел фолио и се опулих тука...

попрегледай темата до края и ще видиш какво е ел фолио, циферблатите се правят от него, Willi98 е дал снимки

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 25 авг 2006 10:02

имах удоволствието да се повозя в колата на SMEL и въобще има яки доработки по VW! Браво, Милене!

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Пет 25 авг 2006 13:19

VWGT написа:
patzo написа:оххх... ясно... това го знам... ама кажи светещи циферблати.. като каза ел фолио и се опулих тука...

попрегледай темата до края и ще видиш какво е ел фолио, циферблатите се правят от него, Willi98 е дал снимки

да няма проблеми... всичко е ясно вече...

joser написа:имах удоволствието да се повозя в колата на SMEL и въобще има яки доработки по VW! Браво, Милене!

ами мисля че трябва да помолиме SMELL да даде някоя друга снимка на колицата си (от вътре/отвън) та да се порадваме и ние на етусиазма му ;)
а пук може и някоя друга идея да ни дойде :P

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пет 25 авг 2006 15:14

ето снимка как изглежда отзад.а кото направя всичко-ще снимам таблото как е осветено,засега е наполовина направено.

Последна промяна от SMEL на Пет 25 авг 2006 15:26, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пет 25 авг 2006 15:21

[quote="SMEL"]ето как е изрязан,има още малко за рязане.Изображениеснмано е с гсм на фона на монитор засега.

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Пет 25 авг 2006 15:41

добре се получава... харесва ми.. пиша ти 6 ;)
добре е когато имаш 2ри километраж в/у когото да играеш и изпробваш.. :)
можеш ли да ми кажеш как се сваля стъклото на километража, това което е най-отпред... то е пластмаса де.. страх ме е че ще се счупи

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пет 25 авг 2006 18:09

чупи се-залепено е.и аз го счупих.иии къв съм камък-момчетата от лазерното са отпуска до другата седмица-така че се забавят нещата.

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Сря 30 авг 2006 7:57

SMELL , какво става? Има ли някакъв напредък? А снимков материал :P
ще стане ли това за което те помолих ???

може ли някой да ми каже от къде да намеря километряажи 20-200 за дизел ??

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 30 авг 2006 12:27

Отиди в някой магазин за авто аксесоари, прижали 5-6 лв. купи си някакви какви да е, сканираш и после фотошоп или корел дроул.
Иначе аз имам такива каквито търсиш, но не са с точния диаметър. Ако има къде да увеличиш диаметъра ще ти ги пратя.

Върни се в “Направи си сам!”