Golf 3, 1.4 mono - взъможност за друг мотор?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
dijon
Автомобил: VW Golf MK4 1.6 SR
Двигател: AKL 1998

Golf 3, 1.4 mono - взъможност за друг мотор?

Мнениеот dijon » Съб 16 юли 2011 11:03

Здравейте,

Нов юзър съм както сте забелязали. Имаше подобна тема на един човек с такъв мотор, но е заключена вече и правя нова, неговия въпрос беше за подсилване на мотора, моето питане е има ли възможност за нов мотор на моя голф '93 г.?
И ако да - какъв? Интересува ме нещо към 101-130 коня. Не желая да ме вкарва в голям разход за гориво, основно изпреварването извън градско е проблема. Пари за нов автомобил - няма, и реших да пробвам със смяна на мотора.
Желая някакви насоки и коментари, дали си струва, ще има ли ядове, да ми препоръчате някакъв сервиз или човек, който може да извърши смяната с необходимите работи в Добрич или Варна. И още нещо, има ли възможност за смяна на спирачките? Тези са яко ретро, прегряват доста лесно.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Golf 3, 1.4 mono - взъможност за друг мотор?

Мнениеот radi_nrj » Съб 16 юли 2011 14:49

Имайки в предвид, че Голф 3 GT 1,6 101кс вече се намира за около 2500лв мисля, че смяната на мотор е безсмислена ако целта е да минеш тънко. Продай твоя и вземи нов!

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 16 юли 2011 20:46

Всичко е възможно....и V8 ако искаш мое му набуташ.....въпроса е какво си готов да жертваш :)
същото важи и за спирачките :)

А сега сериозно, мисля че колегата над мен найстина е прав, освен ако не си привързан към колата си както аз съм към моята :)

и другото е че при покупката на мотор...има по-голям риск нещо в него да не е наред и да се вкараш в излишни разходи освен тези по swap-a.....това е ако не го вариш от кола на която може да го запалиш разбира се.

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Съб 16 юли 2011 20:52

Окачване, спирачки... всичко трябва да ти се подмени. Има ли смисъл?
Би трябвало всеки един голф 3 мотор да се монтира без проблем на същото купе :) Няма невъзможни неща, но всичко опира до някой лев.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 16 юли 2011 20:56

Доколкото разбирам, човекът няма някой лев иска да мине възможно най-тънко. Вариантите са:
1. Смяна на мотор
2. Смяна на кола
Понякога вариант 2 излиза дори по-евтино, особено ако конверсията я прави сервиз.
Според мен също не си заслужава нервите/времето/парите.

Потребителски аватар
dijon

Мнениеот dijon » Съб 16 юли 2011 21:08

Смяна на кола... "пишман" ще стана. Не се знае на какво ще случа, кошници в моя район много, за нищо не стават. Тая е идеална. Няма забележки, работи си добре, втора година я шофирам, само филтри и масла си сменям. Едно до 1000-1300лв. ще се побера ли за смените?
Смяна на кола, ако ще е това ще е Мерцедес. :) Но това е далече в бъдещето.

Ако сумата, която съм посочил няма да ми стигне, ще се откажа от това начинание.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 16 юли 2011 21:13

Най евтиния вариант е да сложиш 1.6 ABU

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 16 юли 2011 21:45

dijon написа:Смяна на кола... "пишман" ще стана. Не се знае на какво ще случа, кошници в моя район много, за нищо не стават. Едно до 1000-1300лв. ще се побера ли за смените?
Ако сумата, която съм посочил няма да ми стигне, ще се откажа от това начинание.

А що си мислиш че на мотор ще случиш, като ще сменяш само мотор.
Щом като се притесняваш да купиш цяла кола в движение, на която може да се направи доста подробна диагностика, то какво остава за мотор дето ще е свален и дори неможеш да го запалиш?!

Категорично идеята е много тъпа. Продай тази и доплати някой лев и си вземи читав АБФ(2.0 150к.с). Цените им доста паднаха вече. 2.0 8в е компромисен варинат, 1.6 е лош вариант.

Ако ще качваш мотор, с 1300лв евентуално може да се сложи 2.0 16в, сменяйки всичко в коша,, вкл радиатор с дифузьора, ходовата част и спирачките, табло и бенз помпа, генерация. Буквално се разкача моста на един абф и се слага на мястото на твоя както е накичен със всичко. Това всичко с уговорката че сам си правиш прехвърлянето, а не да плащаш на някой. И си мисля че от тия пари няма да остане за обслужване.
После ще търсиш джанти с 5 болта...

С тия пари ще тръгне, но колата ще е много далеко от едно оригинално гти. Безсмислено е.

и темата е за технически или за офф, но определено не за тук

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 16 юли 2011 21:48

dijon написа:Смяна на кола... "пишман" ще стана. Не се знае на какво ще случа, кошници в моя район много, за нищо не стават. Тая е идеална. Няма забележки, работи си добре, втора година я шофирам, само филтри и масла си сменям. Едно до 1000-1300лв. ще се побера ли за смените?
Смяна на кола, ако ще е това ще е Мерцедес. :) Но това е далече в бъдещето.

Ако искаш за 1300 лева мога да ти продам двигател АБУ, комплект с купе, което е с много малко ръжда. :063: :Mr Green Fun :mrgreen: Виж ми гаража mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 16 юли 2011 22:50

колегата pe6kata е прав...аз все чувам че 1.6 са най-калпавите мотори на VW...ако греша моля някой да ме поправи.

Потребителски аватар
dijon

Мнениеот dijon » Нед 17 юли 2011 6:42

Много благодаря за обективната информация.
Не съм запознат каква е цялата работа и ето, че се обезсмисля това, което си го мислих.
Ще поразгледам голфчета.
Благодаря отново!

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 18 юли 2011 1:00

dijon написа:Много благодаря за обективната информация.
Не съм запознат каква е цялата работа и ето, че се обезсмисля това, което си го мислих.
Ще поразгледам голфчета.
Благодаря отново!

Ако можеш да се справиш сам със смяната на моторите за 1300лв съм убеден, че ще стане!Намери си мотор примерно 2е, слагаш му нови лагери и сегменти и си свиркаш ;)

Потребителски аватар
Brian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brian » Пон 18 юли 2011 8:50

pe6kata написа:
dijon написа:Смяна на кола... "пишман" ще стана. Не се знае на какво ще случа, кошници в моя район много, за нищо не стават. Едно до 1000-1300лв. ще се побера ли за смените?

А що си мислиш че на мотор ще случиш, като ще сменяш само мотор.
Щом като се притесняваш да купиш цяла кола в движение, на която може да се направи доста подробна диагностика, то какво остава за мотор дето ще е свален и дори неможеш да го запалиш?!

Категорично идеята е много тъпа. Продай тази и доплати някой лев и си вземи читав АБФ(2.0 150к.с). Цените им доста паднаха вече. 2.0 8в е компромисен варинат, 1.6 е лош вариант.

Ако ще качваш мотор, с 1300лв евентуално може да се сложи 2.0 16в, сменяйки всичко в коша,, вкл радиатор с дифузьора, ходовата част и спирачките, табло и бенз помпа, генерация. Буквално се разкача моста на един абф и се слага на мястото на твоя както е накичен със всичко. Това всичко с уговорката че сам си правиш прехвърлянето, а не да плащаш на някой. И си мисля че от тия пари няма да остане за обслужване.
После ще търсиш джанти с 5 болта...

С тия пари ще тръгне, но колата ще е много далеко от едно оригинално гти. Безсмислено е.

и темата е за технически или за офф, но определено не за тук

Смея да кажа, че много далече от оригиналното ГТИ не е, понеже моя голф беше 1.8 моно, а сега вече е АБФ. Колкото до най-евтиния вариант при смяната на двигател той е следния - ударен голф 3 АБФ за 1000 лева. Взимаш каквото ти трябва, продаваш останалото и пак взимаш някакви пари. При този вариант спокойно може и да се запали колата донор, да се чуе двигателя и да се направи диагностика. След това смяната е въпрос на време. При мен за 1 седмица всичко беше сменено. Отделно е въпроса за консумативите, при мен те излязоха още 500 лева, но това са наложителни разходи. Както виждаш колега, варианта със смяна на двигател не е тъп, стига да се огледаш малко и да избереш подходящото ударено голфче. След това всичко е въпрос на работа и желание.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 18 юли 2011 9:01

Brian написа:Колкото до най-евтиния вариант при смяната на двигател той е следния - ударен голф 3 АБФ за 1000 лева.

Това е оптималния вариант ако си смениш всичко сам. Но ако ще плащаш на някой за прехвърлянето на чарковете и нямаш къде да държиш остатъците от донора, които евентуално да продадеш пак става сложно и скъпо.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 18 юли 2011 9:07

Да, не си заслужава просто. По-добре продажба + 1000 лева и кола с желания мотор. И без това вече гледам обяви с АБФ с климатроник и ГИ за смешни пари :shock

Върни се в “Силов тунинг”