От доста време като запаля бънгията, трака като печка,от скоро това тракане стана по-силно.Но като загрее двигателят, тракането изчезва.
Тоест,трака само докато е студен двигателя!
Дали не е разхлабен клапан,дали не е от маслото?
Ако е от клапан,как се затяга? И как да разбера кой клапан е разхлабен?
Въпросният курник е пасат Б3 1989 г. 1,8 моно газ/бензин 90 коня

Чукане на клапан, докато загрее двигателя!
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чукане на клапан, докато загрее двигателя!
Аз имах такъв проблем преди години на Джетата и се оказа от маслото.В сервиза ми сложиха неподходящо масло и при по студено врема под 10градуса сутрин чукаше яко за около полвин минута и се оправяше.След това го смених с друго и нещата се оправиха.Незнам при теб дали проблема е от там но ако не си сменял скоро масло го смени.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм запознат с тоя мотор но предполагам е със пулове(с тях се натяга клапана
).Мери се луфта на клапаните и се слага подходящия пул.Отиди да я чуе някои майстор може и по евтино да ти излезе,че не се знае какво и защо чука.

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
и при мен го има същия проблем, само че причината е в меката връзка
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
van4ooo написа:Не съм запознат с тоя мотор но предполагам е със пулове...
Цъ! С хидравлични повдигачи е.
Трябва да се смени маслото. С хубаво!
Не от лейката в близката бензиностанция!
Ако не се оправи - отваря се и се сменят повдигачите.
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Аз съм със същия мотор АБС и имам същия проблем с тропането но при мен тропат като загрее докато е студена е тропат но не чак така като загрее маслото е на около 2000км ОМВ наливно 10w40 и съм 100% че е от него сега като взема пари мисля да го сменя но не знам какво да сипя преди да го сменя и е сипвано REPSOL 15w40 в един сервиз пак ми казаха че 10w40 e този мотор и не знам какво да правя вече
- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз съм с Mobil 10W40 и съм много доволен на пасата 1,8 моно .
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
По книга го дават, че докато не загрее до 90 градуса все си тракат
Колкото до маслото...Първо карах с 10/40 Castrol после минах на 15/40 Aral което смених после с 15/40 Magnum руско ....и все така си беше никаква разлика....и така 120 000 км и накрая продадох колата в прекрасно здраве.
Така че колега карай и си свиркай...хич това да не те притеснява.
И не се набутвай за скъпи масла...финансово е необосновано...но ти си знаеш 

Колкото до маслото...Първо карах с 10/40 Castrol после минах на 15/40 Aral което смених после с 15/40 Magnum руско ....и все така си беше никаква разлика....и така 120 000 км и накрая продадох колата в прекрасно здраве.
Така че колега карай и си свиркай...хич това да не те притеснява.

Последна промяна от drago_tr на Сря 13 юли 2011 18:44, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
drago_tr написа:По книга го дават, че докато не загрее до 90 градуса все си тракат :012: Колкото до маслото...Първо карах с 10/40 после минах на 15/40....и все така си беше....и така 120 000 км и накрая го продадох. Така че колега карай и си свиркай...хич това да не те притеснява.
Доооообре!

- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Моето масло не знаем кво е ,едни познати ми го дадоха от гараж ,сипват го на тирове, според тях е Валволинско 15 w 40 треа ги питам тия дни.
Малко е гъстичко това, ама е без пари! Треа да е хубаво щото тировете са чистак нови
Но те си карат леките коли с него и казват,че нямат ядове.
Но колите им са дизели

Но те си карат леките коли с него и казват,че нямат ядове.
Но колите им са дизели
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Аз съм крайно объркан, всеки ми казва различно вече не знам какво масло да сипя на този мотор 1.8 90кс АБС преди смяната която направих и е сипвано 15w40 REPSOL карах 8 000 с него и не съм имам проблем и започнаха да притракват повдигачите съвсем леко смених го с 10w40 OMW наливно и сега загрее ли си тракат даже днес се заслушах и при студен мотор си тракат но по леко КОЛЕГИ какви масла сипвате за АБС-те си? 10w40 или 15w40 и най важното което ме интересува е ако пак и сипя Repsol 15w40 ще имам ли проблеми зимата с него?
Колега, аз 2-ра година сипвам на моя Пасат с ABS двигател масло Fuchs 10W-40 и съм много доволен.Изобщо не се чуват повдигачите , дори и да не съм я карал 3-4 дни.Вземам го от магазин Ауто + и струва 54 лв, 4 л. Преди това с 15w-40 от време на време сутри се чуваха, че и някой път и като я палех и загряла пак причукваха.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Сипи му Motul 4100 Power 15W50
.
Ей тука питай за по-добра цена.
Това са много пари за такъв клас масло.. според мен не си заслужава, а е и наливно на това отгоре. Че той споменатия Motul е на тази цена в Проспиид, а може да се намери и доста по-евтино с малко желание. Сложи следващия път Мотул и виж за колко кратко какъв цвят ще стане след тоя Fuchs и ще разбереш какво имам предвид, а ако сложиш втори път, после пък ще видиш колко дълго ще остане светло и чисто ...(ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа).
Поздрав.

Ей тука питай за по-добра цена.
todval написа:... Fuchs 10W-40 54 лв, 4 л. ...
Това са много пари за такъв клас масло.. според мен не си заслужава, а е и наливно на това отгоре. Че той споменатия Motul е на тази цена в Проспиид, а може да се намери и доста по-евтино с малко желание. Сложи следващия път Мотул и виж за колко кратко какъв цвят ще стане след тоя Fuchs и ще разбереш какво имам предвид, а ако сложиш втори път, после пък ще видиш колко дълго ще остане светло и чисто ...(ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа).
Поздрав.
Последна промяна от dj_tuhla на Пет 15 юли 2011 16:55, променено общо 7 пъти.
при мен на РП двигателя като запаля трака за 5секунди явно докато качи масло хубаво в системата,но след това ми се е случвало при загряла кола пак да чувам повдигач и то един брой ..не са повече.това може ли да ме тревожи сериозно ?
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Сега като стана жега и почнаха да се обаждат повдигачите. Май имаше някаква тема за пасатите за какво губят налягане..