Изпукване (буботене) през асупуха

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Изпукване (буботене) през асупуха

Мнениеот tisho_psg » Пон 18 юли 2011 12:13

Здравейте колеги.Колата е Голф 3 бензин с 2Е мотор. Имам два въпроса:
1. Като карам на около 2500 оборота (примерно) и вкарам по-ниска предавка с леко междинна газ и без да давам след това газ на Принудителен празен ход(най-често при спускане по наклон или равно се случва) и се чуват 1-2 изпуквания като гърмежи не знам от изпускателните колектори или при ауспуха по-точно се чуват.На какво може да се дължи това и има ли място за притеснение? Подобни звуци съм чувал при рали автомобилите.Колата е с махнат катализатор ако има значение.
2. При първото палене за деня когато мотора е напълно студен работата е равномерна и държи добре оборотите.В момента в които достигне температура около 60-70 градуса почва едно колебание на оборотите малко под и над 850.Не се забелязва много на стрелката на оборотомера но се усеща.Прави го за около 1 мин и само ако работи на място.Ако е в движение не се усеща това и няма такъв проблем.Щом вдигне малко над 70 градуса оборотите отново "заспиват". Колата няма и не е имала газ! Подобно явление имах и с един ситроен,но там си го обяснявах с прехвърлянето на газ при тези температури. На какво може да се дължи тази игра на оборотите при първото загряване на деня,може ли да е някакъв датчик?
Всякакви мнение и предположения ще са ми полезни :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпукване (буботене) през асупуха

Мнениеот Ljubon » Пон 18 юли 2011 12:17

tisho_psg написа:1. Като карам на около 2500 оборота (примерно) и вкарам по-ниска предавка с леко междинна газ

Само при камиони се дава междинна газ.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 18 юли 2011 17:18

Ljubon написа:
tisho_psg написа:1. Като карам на около 2500 оборота (примерно) и вкарам по-ниска предавка с леко междинна газ

Само при камиони се дава междинна газ.

Мерси.И това ще ми е от полза,но едва ли това е причината за тези ефекти.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 18 юли 2011 18:34

Детонация на неизгорели газове в ауспуха,може и от изместена в "закъснение" центровка,може и богата смес,може и нещо по кабели и капачка.Анализ на газове и центровката като начало,а нямаше ли 5-та дюза на тоя мотор-да не стои отворена?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 18 юли 2011 19:21

Разхода е добър,не е висок (като за тоя мотор mhihi ),миналото лято ми правиха центровка на делкото на 6 градуса,свещи и кабели са ОК,капачката на външен вид също е ОК. За 5-та дюза идея си нямам какво е това и има ли почва при този мотор?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”