1. Като карам на около 2500 оборота (примерно) и вкарам по-ниска предавка с леко междинна газ и без да давам след това газ на Принудителен празен ход(най-често при спускане по наклон или равно се случва) и се чуват 1-2 изпуквания като гърмежи не знам от изпускателните колектори или при ауспуха по-точно се чуват.На какво може да се дължи това и има ли място за притеснение? Подобни звуци съм чувал при рали автомобилите.Колата е с махнат катализатор ако има значение.
2. При първото палене за деня когато мотора е напълно студен работата е равномерна и държи добре оборотите.В момента в които достигне температура около 60-70 градуса почва едно колебание на оборотите малко под и над 850.Не се забелязва много на стрелката на оборотомера но се усеща.Прави го за около 1 мин и само ако работи на място.Ако е в движение не се усеща това и няма такъв проблем.Щом вдигне малко над 70 градуса оборотите отново "заспиват". Колата няма и не е имала газ! Подобно явление имах и с един ситроен,но там си го обяснявах с прехвърлянето на газ при тези температури. На какво може да се дължи тази игра на оборотите при първото загряване на деня,може ли да е някакъв датчик?
Всякакви мнение и предположения ще са ми полезни