Въпрос за генерация на ауспух
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
Въпрос за генерация на ауспух
Здравейте колеги!
Днес случайно погледнах моето поло 96 аех 1.4 отдолу и видях, че ауспуха ми не е оригиналния, а генерация, но моля тези които разбират да ми кажат някаква по-специална генерация ли е или евтин боклук и какъв модел крайно гърне да си сложа към нея ако не е проблем да споделите...
добавям и снимки:
http://desmond.imageshack.us/Himg143/sc ... res=medium
http://imageshack.us/photo/my-images/221/img1028dp.jpg/
http://desmond.imageshack.us/Himg193/sc ... res=medium
Днес случайно погледнах моето поло 96 аех 1.4 отдолу и видях, че ауспуха ми не е оригиналния, а генерация, но моля тези които разбират да ми кажат някаква по-специална генерация ли е или евтин боклук и какъв модел крайно гърне да си сложа към нея ако не е проблем да споделите...
добавям и снимки:
http://desmond.imageshack.us/Himg143/sc ... res=medium
http://imageshack.us/photo/my-images/221/img1028dp.jpg/
http://desmond.imageshack.us/Himg193/sc ... res=medium
- Toni_Kazi4ane
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за генерация на ауспух
Крайно гърне няма ли? Виждам мека връзка и 2 гърнета по средата на колата. От снимките виждам че второто което се намира под задната седалка ти е ново. А за това дали е евтин боклук или нещо по специално.. трудно да се каже от тези снимки. Ако няма крайно гърне ти можеш да си сложиш. Не е проблем, ще намали звука по този начин. Зависи ти какво целиш да направиш с колата 

Колега генерацията ти е оригинална според мен така от снимките който си сложил се вижда че е премахнат катализатора и е сложено заглушително гърне но неми прилича на резонатор по скоро си е обикновенно гърне.
- Shanovec
- Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
- Двигател: AEX 1997 AKL 1999
gar4a написа:Колега генерацията ти е оригинална според мен така от снимките който си сложил се вижда че е премахнат катализатора и е сложено заглушително гърне но неми прилича на резонатор по скоро си е обикновенно гърне.
колега ти май хич не си погледнал снимките. на първата ясно се вижда че ИМА катализатор. а както каза колегата Toni_Kazi4ane трудно е да се каже от снимките дали е оргиналното. ама малко ме съмнява да е
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Shanovec написа:gar4a написа:Колега генерацията ти е оригинална според мен така от снимките който си сложил се вижда че е премахнат катализатора и е сложено заглушително гърне но неми прилича на резонатор по скоро си е обикновенно гърне.
колега ти май хич не си погледнал снимките. на първата ясно се вижда че ИМА катализатор. а както каза колегата Toni_Kazi4ane трудно е да се каже от снимките дали е оргиналното. ама малко ме съмнява да е
А ти пък къде видя катализатор ???? Баш всичко си е оригинално аз да ви кажа... Премахнат е катализатора и е сменено средното гърне

- Shanovec
моя грешка
. няма катализатор

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
KadROo написа:Shanovec написа:gar4a написа:Колега генерацията ти е оригинална според мен така от снимките който си сложил се вижда че е премахнат катализатора и е сложено заглушително гърне но неми прилича на резонатор по скоро си е обикновенно гърне.
А ти пък къде видя катализатор ???? Баш всичко си е оригинално аз да ви кажа... Премахнат е катализатора и е сменено средното гърнеАз само дето не разбрах какъв е проблема на колугата ??? Много реве колата ли ??? Какво става ? Какво те притеснява ?
крайното ми гърне е обикновено, но понеже е леко ръждясало и кожуха му е скъсан ще го сменя, но не знам какво да сложа... само знам, че трябва да е ф43
- Shanovec
аз мисля на мойто половерче да му туря вместо крайното гърне малък пожарогасител или гилза 45мм от противотанков снаряд
. дали тези 2мм ще са проблем или да се отказвам докато плана ми е още в зародиш

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
Shanovec написа:аз мисля на мойто половерче да му туря вместо крайното гърне малък пожарогасител или гилза 45мм от противотанков снаряд. дали тези 2мм ще са проблем или да се отказвам докато плана ми е още в зародиш
ако е по-малко ще има лека спънка, но за 2мм няма да се усети, ако е по-голямо най-лесното да се стесни
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Shanovec написа:аз мисля на мойто половерче да му туря вместо крайното гърне малък пожарогасител или гилза 45мм от противотанков снаряд. дали тези 2мм ще са проблем или да се отказвам докато плана ми е още в зародиш
Искаш да будиш съседите и да имитираш изгнило гърне на жигула... давай

- Shanovec
че кво лошо има. не е задължително да ручи като жигула (нищо против жигулите). а и отдавна ми е мерак да преправя тоя ауспух че иначе много тиха
чак понякога забравям че мотора работи 

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Купи си крайно гърне от голф GTI 2 или 3, имат приятен плътен звук, евтини са, малко ще го освежиш и ще си свиркаш, пък и ще има вид 

- Shanovec
не ми се дават пари. а пък и гилза мога да си намеря. и с малко бира и един авер за нула време сме го направили. така му направихме ладата и ефекта беше приличен. та затова и аз се замислям да го направя. да се чуе рева на зеления "звяр" 

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
добре всичко е ОК, нооо! Как се реже точно и гладко тази ламарина, за да излезе крайното гърне понеже на всички ни е ясно, как стоковото е скрито
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де аз имам друг въпрос (не съм чел по темата, нищо не намирам с търсачката ... ) Като ми е по-голям размера на крайното гърне или на цялата генерация например, няма ли пак да се спъва, както ако сложа по-малко. Интересно ми е как стой въпроса и ако сменя само крайното гърне, и ако си сменя цялата генерация чак от двигателя?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”