Въпрос за генерация на ауспух

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Въпрос за генерация на ауспух

Мнениеот refresh4o » Пон 18 юли 2011 0:38

Здравейте колеги!
Днес случайно погледнах моето поло 96 аех 1.4 отдолу и видях, че ауспуха ми не е оригиналния, а генерация, но моля тези които разбират да ми кажат някаква по-специална генерация ли е или евтин боклук и какъв модел крайно гърне да си сложа към нея ако не е проблем да споделите...
добавям и снимки:
http://desmond.imageshack.us/Himg143/sc ... res=medium
http://imageshack.us/photo/my-images/221/img1028dp.jpg/
http://desmond.imageshack.us/Himg193/sc ... res=medium

Потребителски аватар
Toni_Kazi4ane
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за генерация на ауспух

Мнениеот Toni_Kazi4ane » Пон 18 юли 2011 7:06

Крайно гърне няма ли? Виждам мека връзка и 2 гърнета по средата на колата. От снимките виждам че второто което се намира под задната седалка ти е ново. А за това дали е евтин боклук или нещо по специално.. трудно да се каже от тези снимки. Ако няма крайно гърне ти можеш да си сложиш. Не е проблем, ще намали звука по този начин. Зависи ти какво целиш да направиш с колата :да:

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Пон 18 юли 2011 7:44

Колега генерацията ти е оригинална според мен така от снимките който си сложил се вижда че е премахнат катализатора и е сложено заглушително гърне но неми прилича на резонатор по скоро си е обикновенно гърне.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Пон 18 юли 2011 9:22

gar4a написа:Колега генерацията ти е оригинална според мен така от снимките който си сложил се вижда че е премахнат катализатора и е сложено заглушително гърне но неми прилича на резонатор по скоро си е обикновенно гърне.

колега ти май хич не си погледнал снимките. на първата ясно се вижда че ИМА катализатор. а както каза колегата Toni_Kazi4ane трудно е да се каже от снимките дали е оргиналното. ама малко ме съмнява да е

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Пон 18 юли 2011 9:28

Shanovec написа:
gar4a написа:Колега генерацията ти е оригинална според мен така от снимките който си сложил се вижда че е премахнат катализатора и е сложено заглушително гърне но неми прилича на резонатор по скоро си е обикновенно гърне.

колега ти май хич не си погледнал снимките. на първата ясно се вижда че ИМА катализатор. а както каза колегата Toni_Kazi4ane трудно е да се каже от снимките дали е оргиналното. ама малко ме съмнява да е

А ти пък къде видя катализатор ???? Баш всичко си е оригинално аз да ви кажа... Премахнат е катализатора и е сменено средното гърне ;) Аз само дето не разбрах какъв е проблема на колугата ??? Много реве колата ли ??? Какво става ? Какво те притеснява ?

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Пон 18 юли 2011 16:08

моя грешка :Mr Green Fun . няма катализатор

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пон 18 юли 2011 20:51

KadROo написа:
Shanovec написа:

А ти пък къде видя катализатор ???? Баш всичко си е оригинално аз да ви кажа... Премахнат е катализатора и е сменено средното гърне ;) Аз само дето не разбрах какъв е проблема на колугата ??? Много реве колата ли ??? Какво става ? Какво те притеснява ?

крайното ми гърне е обикновено, но понеже е леко ръждясало и кожуха му е скъсан ще го сменя, но не знам какво да сложа... само знам, че трябва да е ф43

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Пон 18 юли 2011 21:17

аз мисля на мойто половерче да му туря вместо крайното гърне малък пожарогасител или гилза 45мм от противотанков снаряд :Mr Green Fun . дали тези 2мм ще са проблем или да се отказвам докато плана ми е още в зародиш

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пон 18 юли 2011 21:37

Shanovec написа:аз мисля на мойто половерче да му туря вместо крайното гърне малък пожарогасител или гилза 45мм от противотанков снаряд :Mr Green Fun . дали тези 2мм ще са проблем или да се отказвам докато плана ми е още в зародиш

ако е по-малко ще има лека спънка, но за 2мм няма да се усети, ако е по-голямо най-лесното да се стесни

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 19 юли 2011 10:25

Shanovec написа:аз мисля на мойто половерче да му туря вместо крайното гърне малък пожарогасител или гилза 45мм от противотанков снаряд :Mr Green Fun . дали тези 2мм ще са проблем или да се отказвам докато плана ми е още в зародиш

Искаш да будиш съседите и да имитираш изгнило гърне на жигула... давай :)

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Вто 19 юли 2011 11:30

че кво лошо има. не е задължително да ручи като жигула (нищо против жигулите). а и отдавна ми е мерак да преправя тоя ауспух че иначе много тиха mhihi чак понякога забравям че мотора работи love.vw

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 19 юли 2011 11:58

Купи си крайно гърне от голф GTI 2 или 3, имат приятен плътен звук, евтини са, малко ще го освежиш и ще си свиркаш, пък и ще има вид :beer

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Вто 19 юли 2011 15:00

не ми се дават пари. а пък и гилза мога да си намеря. и с малко бира и един авер за нула време сме го направили. така му направихме ладата и ефекта беше приличен. та затова и аз се замислям да го направя. да се чуе рева на зеления "звяр" mhihi

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Вто 19 юли 2011 19:59

добре всичко е ОК, нооо! Как се реже точно и гладко тази ламарина, за да излезе крайното гърне понеже на всички ни е ясно, как стоковото е скрито

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Вто 19 юли 2011 20:25

Добре де аз имам друг въпрос (не съм чел по темата, нищо не намирам с търсачката ... ) Като ми е по-голям размера на крайното гърне или на цялата генерация например, няма ли пак да се спъва, както ако сложа по-малко. Интересно ми е как стой въпроса и ако сменя само крайното гърне, и ако си сменя цялата генерация чак от двигателя?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”