Неоткриваем проблем с Golf 3 2.0 GTI 16V
Неоткриваем проблем с Golf 3 2.0 GTI 16V
Привет КОЛЕГИ...Значи имам едно АБФ-че проблема е такъв че като го запаля първия път ми загасва от втория път пали след това първоначално дига оборотите на 2500 и ги даржи около 15 20 секунди след това се нормализарат но мотора тресе адски много все едно работи на 3 цилиндара ужасно е
решавам да тръгна и тя се чуди да тръгне ли да спре ли няма и мощност прекъсва като реша да спра исключвам от скорост обототите пак така дигат се на 2500 2800 и чакам да се нормализират сменял съм нова бубина горивен филтър свещи кабели чистене на дросел чистене на стъпков мотор пръскане на всички букси с ВД40 и няма оправия и няма карах го по какви ли не майстори но и те се чудат от какво може да е. Не сам я карал на диагностика защото незнам дали ще открият проблема но сега в Събота един познат ще ме закачи на лаптопа и дано излезе от каде е проблема направо е ужас ако някой е имал подобен проблем моля да пише ще бъда много благодарен мерси на всички...

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неоткриваем проблем с Golf 3 2.0 GTI 16V
Mojito написа:Привет КОЛЕГИ...Значи имам едно АБФ-че проблема е такъв че като го запаля първия път ми загасва от втория път пали след това първоначално дига оборотите на 2500 и ги даржи около 15 20 секунди след това се нормализарат но мотора тресе адски много все едно работи на 3 цилиндара ужасно ерешавам да тръгна и тя се чуди да тръгне ли да спре ли няма и мощност прекъсва като реша да спра исключвам от скорост обототите пак така дигат се на 2500 2800 и чакам да се нормализират сменял съм нова бубина горивен филтър свещи кабели чистене на дросел чистене на стъпков мотор пръскане на всички букси с ВД40 и няма оправия и няма карах го по какви ли не майстори но и те се чудат от какво може да е. Не сам я карал на диагностика защото незнам дали ще открият проблема но сега в Събота един познат ще ме закачи на лаптопа и дано излезе от каде е проблема направо е ужас ако някой е имал подобен проблем моля да пише ще бъда много благодарен мерси на всички...
Неграмотно... как очакваш да ти се помогне, като дори не може да ти се прочете проблема???
По темата: Може наистина да бачка на три цилиндъра, на предишнат ами кола форд го направи тва. За диагностиката - по-добре дай 30 кинта, но да я направи специалист. АБФ си е доста сложен мотор, с много електроника и пр, въпреки че е в напреднала възраст вече. Виж кво ще каже компютъра и напиши. Оттам нататък ще търсим идеи.
А... пробва ли да налееш хубав бензин - нещо Впауър или 100 октана. От кофти бензин ми се еслучвало такова нещо доста пъти.
Mоля да се спестят излишни коментари thx.Да пробвал съм с V-POWER не се опрая
- boreto1977
- Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
- Двигател: AVF 2003 ACV 2001
TPS-а също може да се обвини в случая ,но въпреки всичко си трябва диагностика да се локализира точно проблема 

Възможно ли е TPS да прави тази мизерия? Мерси все пак за отговора колега..
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни си вакума който отива в компютъра!
- kalopo0o
- Автомобил: Golf TDI ++
- Двигател:
Имах същия проблем преди време майстора каза вакум на компютъра смених го ... колата заспа 

- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
boreto1977 написа:TPS-а също може да се обвини в случая ,но въпреки всичко си трябва диагностика да се локализира точно проблема
Все едно тази тема е писна за моята кола.При мен ги има същите проблеми,но аз се убедих,че точно ТПС ми прави тези проблеми.Бях пускал и тема,но така и не ми отговориха дали ТПС за всички абф-и е еднакъв и дали може да се закупи отделно от дроселовата клапа.
- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
може да се купи отделно и са 2 модела
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
след като ти дига и сваля оборотите, замесен е въздух, и след като си чистил дросела, май ще се наложи да върнеш фабричните настройки, ама за това ще ти е нужен VAG COM защото се вкарват кодове,ама така или иначе ще ти трябва диагностика, друго си беше с ладичките навремето а.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с друг електронен блок ако твоя не е с имобилайзер,почти съм сигурен че проблема ти е там !
Проблема е решен мап сензор който се намира в компа някой ако знае от колегите тук от каде мога да си го намериа само него като част ще бъда много благодарен или пък компютър на разумна цена.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Не се предлага като отделна час.Имаше една тема-бяха пресадили външен МАП от опел.Отвори си компа и виж как е маркучето вътре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”