bnick написа:...
Аз по Европа като съм бил, за около 20-30к съм видял точно 2 пъти куки. Така че там просто ги няма
...
Абе не е точно като да ги няма. По-скоро се возят в необозначени коли и при нужда слагат сирена/пускат транспарант и си те спират. В Германия (подозирам заради българския номер и лъскавото возило, което карах тогава) преди време редовно ме спираха така по магистрали, проверка на документите и багажа и по живо по здраво. Но там нито на полицаите, нито на шофьорите ще им хрумне да се питат "ко ша правим сега"

Тук нещата както винаги избиват леко на андрешковщина. Не че шофьорите имат основание да са доволни от катаджиите, но пък и НЕспазването на правилата не бива да се поощрява.
Логиката "идиот съм, защото държавата е идиотска" просто не работи. Държавате не е нещо виртуално, а е такава каквито са хората в нея. Докато си хвърляме фаса от прозореца, паркираме на тротоара/тревата, крием данъци, предлагаме "да почерпим" катаджията, завиваме наляво от дясна/средна лента, мигаме си за да намали колегата от 140 на 90 за да не го хванат катаджиите, избираме си тикви да ни управляват, не се обаждаме в полицията, когато на магистралата някой тупан те кара да рискуваш живота на хората около теб, щото той много държи да кара с 300 по дупките и ти го бавиш и прочие мили родни картинки нещата няма да тръгнат надобре. Аз лично, наблюдавайки нещата около мен съм върл песимист, че в обозримо бъдеще нещата в обитаваната от нас територия ще потръгнат, но дано да греша