Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот Ludia » Пет 22 юли 2011 19:13

bnick написа:
Ludia написа:
ivo_555 написа:НЕ святкам, и не ми пука дали мен ще ме предупредят или не! Гледам да спазвам правилника, а и всеки си глава, да си мисли!

bull shit ! представи си че карате в колона ти и брат ти / баща ти / твой приятел, някой на който държиш. Ти си 3 км пред него и виждаш патрулката с радар скрита в храстите. Ще звъннеш ли на близкия си да го предупредиш ?

Представи си пък ти следната ситуация. Тази която я разказваш, само че и останалите си карат мирно и тихо. За какво да се обажда? mhihi Странно е нали, има и хора спазващи правилата

и все пак не може да бъде 100% сигурен че ще карат точно с ограничението, или няма да изпреварят някой трабант каращ с 20 или няма да говорят по телефона... вЕрвай ми ще се обади ;)

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот valku » Пет 22 юли 2011 19:36

Аз мисля, че е по-приемливо и колегиално да предупреждаваме защото както на мен така и аз съм спасявал книжки. :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 22 юли 2011 19:51

lent написа:Личното ми мнение е ,че където и да се крият,та дори и от земните недра да изкачат,след като водача си спазва ЗДвП и автомобила му е редовен,няма никакво законово основание водача да бъде санкциониран.А за криенето - ами знаете ли защо се крият - точно заради тези присвяткания между водачите.Нали се сещате,че ако стоят на видимо място,много е малка вероятността да хванат в крачка някой нарушител,защото той вече е "предупреден" от някого.Много са ми интересни някои водачи,които карат бързо или не както трябва и видят ли КАТ-аджии набиват едни спирачки,та дори почват да се влачат с 30-40км/ч дори когато няма никакъв знак,ограничаващ скоросста или нещо подобно!Тъй като смея да твърдя,че карам почти винаги според ограниченията никога не ми се налага да правя някакви изпълнения ,забележа ли патрул.Крайно време е всеки от нас да започне да спазва ЗДвП и да носи отговорност за дейстията си.Промяната трябва да започне от нас самите,а не всеки ден някой да се оплаква че го спрели и т.н. :012:

Горе-долу е точно обратното! Работата на мицифайките не е да се крият,а да стоят на открито и видимо от далеч място.Така шофьорите като ги видят от голямо разстояние ще намалят (ако карат над ограничението) и това е предпоставка за по-малко рискове.Трябва да се показват и всячески да са в услуга на движещите се,дори и с информация за кой път на къде води.Тук в България обаче всичко винаги е точно на обратно.Защо се крият? Защото не им пука кои как кара а само мислят да фанат някой в крачка за да вземат едни 10 лева.
Ние водачите сме много повече европейци от куките и те в по-голяма степен трябва да се реформират. Редовен автомобил винаги при желания може да се окаже не изряден и подлежащ на "писане".Колега lent,сигурен съм,че и има основание и ти да бъдеш санкциониран по всяко време,въпрос на приоритети.А на нашите пътни мицифайки приоритетите са 10,20...и т.н. ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 22 юли 2011 19:54

За колегата ЛЕНТ мога да гарантирам лично, щото сме колеги - тоя човек ако ще и 40 да пише го спазва :063: Това е единственият човек дето от Стара Загора до Нова Загора го взема за 40 минути ли бяха, бе Хари? mhihi :screwy :Mr Green Fun
Иначе колегата над мен е прав. Тук всичко е наобратно. Голям процент от хората в т.ч. и аз моменти не спазват ограниченията и някои знаци. Нооо за това не са ни виновни полицаите :screwy Или някой мисли обратното?

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пет 22 юли 2011 20:17

stefan4o написа:За колегата ЛЕНТ мога да гарантирам лично, щото сме колеги - тоя човек ако ще и 40 да пише го спазва :063: Това е единственият човек дето от Стара Загора до Нова Загора го взема за 40 минути ли бяха, бе Хари? mhihi :screwy :Mr Green Fun
Иначе колегата над мен е прав. Тук всичко е наобратно. Голям процент от хората в т.ч. и аз моменти не спазват ограниченията и някои знаци. Нооо за това не са ни виновни полицаите :screwy Или някой мисли обратното?

Еми, Стефко,аз карам съвсем в рамките на допустимото - bgmaps.com дават разстояние 34 километра ,изминава се за около 36 минути.Това е изчислено на база каране,съобразено с ограниченията.А те не са малко.Средната скорост се получава че е 57км/ч.И как ще е иначе,като на много места има ограничение от 50км./ч.
А знаете ли защо карам нормално - защото съм нормален човек :012: И като ме санкционират полицаите,поне ще знам,че не е за превишена скорост,а за нещо друго :lol: А това може да бъде че имам леко омекнала задна дясна пружина или че едното амортисьорче на петата врата е изпуснало :drunk

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 22 юли 2011 20:45

tisho_psg написа:Работата на мицифайките не е да се крият,а да стоят на открито и видимо от далеч място.Така шофьорите като ги видят от голямо разстояние ще намалят (ако карат над ограничението) и това е предпоставка за по-малко рискове.

Мда, представям си каращия пред теб ги вижда и рязко намалява...чудесна предпоставка за ПТП
tisho_psg написа:Трябва да се показват и всячески да са в услуга на движещите се,дори и с информация за кой път на къде води.Тук в България обаче всичко винаги е точно на обратно.Защо се крият?

Аз по Европа като съм бил, за около 20-30к съм видял точно 2 пъти куки. Така че там просто ги няма
tisho_psg написа:Ние водачите сме много повече европейци от куките и те в по-голяма степен трябва да се реформират.

Е с това направо ме скапа mhihi Тука е джунгла-ааа, всеки си кара както иска, с колкото си иска, спира където му скимне...мухаха

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 22 юли 2011 20:52

bnick написа:
tisho_psg написа:Работата на мицифайките не е да се крият,а да стоят на открито и видимо от далеч място.Така шофьорите като ги видят от голямо разстояние ще намалят (ако карат над ограничението) и това е предпоставка за по-малко рискове.

Мда, представям си каращия пред теб ги вижда и рязко намалява...чудесна предпоставка за ПТП
tisho_psg написа:Трябва да се показват и всячески да са в услуга на движещите се,дори и с информация за кой път на къде води.Тук в България обаче всичко винаги е точно на обратно.Защо се крият?

Аз по Европа като съм бил, за около 20-30к съм видял точно 2 пъти куки. Така че там просто ги няма
tisho_psg написа:Ние водачите сме много повече европейци от куките и те в по-голяма степен трябва да се реформират.

Е с това направо ме скапа mhihi Тука е джунгла-ааа, всеки си кара както иска, с колкото си иска, спира където му скимне...мухаха

От това разбирам,че:
1. като караш спиш и не гледаш този пред теб намалява ли,спира ли.
2. От цяла Европа,само в България има куки.
3. Никой у нас не спазва правилата.
Надявам се да не съм те разбрал правилно или нещо не си се изразил правилно mhihi

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пет 22 юли 2011 20:53

присветвам само на камиони и Тираджии...

Баща ми е тираджия и знам как ги изкарва парите..и знам за какви простотий са му писали какво ли не ...зарад някой лев!!!

Затова и занапред ще продължавам!!!

Последна промяна от turrisi на Пет 22 юли 2011 21:21, променено общо 1 път.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 22 юли 2011 21:06

tisho_psg написа:От това разбирам,че:
1. като караш спиш и не гледаш този пред теб намалява ли,спира ли.
2. От цяла Европа,само в България има куки.
3. Никой у нас не спазва правилата.
Надявам се да не съм те разбрал правилно или нещо не си се изразил правилно mhihi

Разбирай го както си искаш, но не знам откъде си мислиш, че сме европейци :screwy . Темата не е за това, спирам дотук :да:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 22 юли 2011 21:18

Да трябва да се предупреждаваме, защото много често полицаите седят на места на които не се случват инциденти(най често прави и ремонтирани участъци) с единствената цел да измуфтят кинти, дори понякога така се забиват тъпите смотльовци, че създават предпоставки за инциденти!

bnick написа:
tisho_psg написа:

Разбирай го както си искаш, но не знам откъде си мислиш, че сме европейци :screwy . Темата не е за това, спирам дотук :да:

Абе не съм много добър по география, ама нали се намира наща държавица в континента Европа. :roll: Какви сме африканци?

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Пет 22 юли 2011 21:34

Слагането на камери и махането на полицаите от "хранилките" ще премахне дискусиите по подобни теми.

Лично аз примигвам само ако преценя, че катаджиите са на място, подходящо не за контрол на трафика, а предимно за допълнителна заработка. Мнението ми е, че всеки сам трябва да си преценява до колко се съобразява с правилата и какъв е риска като го хванат ако не го прави (затова искам камери - не можеш да ги почерпиш на място, а почерпката в последствие вероятно би била по-трудна и солена). Писнало ми е от джигити и в града и извън него. Никога няма да мигна на някой, който кара със 110 в София или кара в насрещното/престроил се е умишлено неправилно, щото не му се чака за ляв завой на светофара (такива не че има за какво да ги предупреждавам, но ги споменавам за пълнота на списъка кретени)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 22 юли 2011 21:46

Обикновенно предупреждавам. Въпреки това го правя избирателно. Безсмъртници бясно летящи с лъскавите си луксозни возила някак без да искам ги пропускам :Mr Green Fun

Предупреждавам защото последните години от КАТ най-вече виждам едни муфтаджии и дребни изнудвачи. Когато господата от МВР започнат да зачитат пагона под който са... може би ще започнем да ги уважаваме и ние обикновените данъкоплатци :)

Изображение

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 22 юли 2011 22:21

не сигнализирам на никой за куки. който нарушава закона да си носи последствията.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 22 юли 2011 22:46

Ludia написа:
bnick написа:
Ludia написа:
ivo_555 написа:НЕ святкам, и не ми пука дали мен ще ме предупредят или не! Гледам да спазвам правилника, а и всеки си глава, да си мисли!

bull shit ! представи си че карате в колона ти и брат ти / баща ти / твой приятел, някой на който държиш. Ти си 3 км пред него и виждаш патрулката с радар скрита в храстите. Ще звъннеш ли на близкия си да го предупредиш ?

Представи си пък ти следната ситуация. Тази която я разказваш, само че и останалите си карат мирно и тихо. За какво да се обажда? mhihi Странно е нали, има и хора спазващи правилата

и все пак не може да бъде 100% сигурен че ще карат точно с ограничението, или няма да изпреварят някой трабант каращ с 20 или няма да говорят по телефона... вЕрвай ми ще се обади ;)

Принципно може би, МОЖЕ БИ бих се обадил, но може би не, може би кара S-класа с 200, а може би той е 20 години по голям (умен) от мен, а може би и той има глава с която да мисли, така че може би не бих се обадил!

п.п. а и не точно това е формулировката на темата, така че...

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Пет 22 юли 2011 23:36

bnick написа:...
...

Абе не е точно като да ги няма. По-скоро се возят в необозначени коли и при нужда слагат сирена/пускат транспарант и си те спират. В Германия (подозирам заради българския номер и лъскавото возило, което карах тогава) преди време редовно ме спираха така по магистрали, проверка на документите и багажа и по живо по здраво. Но там нито на полицаите, нито на шофьорите ще им хрумне да се питат "ко ша правим сега" ;) Тук нещата както винаги избиват леко на андрешковщина. Не че шофьорите имат основание да са доволни от катаджиите, но пък и НЕспазването на правилата не бива да се поощрява.

Логиката "идиот съм, защото държавата е идиотска" просто не работи. Държавате не е нещо виртуално, а е такава каквито са хората в нея. Докато си хвърляме фаса от прозореца, паркираме на тротоара/тревата, крием данъци, предлагаме "да почерпим" катаджията, завиваме наляво от дясна/средна лента, мигаме си за да намали колегата от 140 на 90 за да не го хванат катаджиите, избираме си тикви да ни управляват, не се обаждаме в полицията, когато на магистралата някой тупан те кара да рискуваш живота на хората около теб, щото той много държи да кара с 300 по дупките и ти го бавиш и прочие мили родни картинки нещата няма да тръгнат надобре. Аз лично, наблюдавайки нещата около мен съм върл песимист, че в обозримо бъдеще нещата в обитаваната от нас територия ще потръгнат, но дано да греша :? :офф

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”