Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Съб 23 юли 2011 18:47

xalerrelax написа:Има голям смисъл , когато цял ден си на пътя , а имаш само 39 точки(идеален вариант).

:да:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 23 юли 2011 19:44

tisho_psg написа:...Предупреждението с премигване е един вид обединение на водачите с/у общия противник КАТ. И да-докато се крият в храстите ще ги приемам за противници!...

Би ли обяснил защо КАТ е общ противник :?: и защо докато са в храстите са противници, а когато ги виждаш не са :roll:
Аз си мислех, че са някакъв орган за контрол, макар и корумпиран. Но да не забравяме, че докато има кой да дава, ще има и кой да взима :wink:
Думата предупреждение аз тълкувам като да предпазиш някого от предстояща опасност. Каква опасност са КАТ (дори и скрити в храстите), че да предупреждавам някого за тях :?: В този ред на мисли без значение какво и как кара човека отсреща, защо аз трябва да го предпазя от орган, който с действията си може да го накаже ако е нарушил правилата или да му загуби две минути ако е изряден шофьор.
Преди един час ме спряха за проверка. Аз спокоен, защото всичко си ми е ОК си отбивам лекинко и спирам. Полицая се представя, гледа гражданската и прегледа и казва: "виждам че сте изряден, ще ви помоля за свидетелството", подавам го аз, поглежда го, пожелава ми лек път и всичко приключва за две минути. Та каква заплаха беше за мен този полицай, че някой да ме предупреждава не разбрах :wink:
Ако обаче на този срещу мен му примигна и той свие пряката преди стоянката на патрулката, защото няма преглед или гражданска и утре същия пич ме нацепи, аз ще гризна дръвцето и ето това вече е кофти. И ще е кофти защото вчера полицията не го е хванала заради мен (и днес ме е шибнал без гражданска) защото аз съм много колегиален. И тогава какво се получава: ти си мислиш, че помагаш на някого с колегиалността си, а утре същия човек ти се отблагодарява за жеста ти с: "абе извинявай, че те смачках, обаче нямам пари за гражданска и ще трябва сам да си покриеш щетите". Тогава дали няма да си зададеш въпроса: "абе няма ли КАТ в тая държава, че да ги контролира такива хубавци"? Ти можеш да спазваш ограниченията и да мизеруваш за да си платиш гражданска, преглед и да си поддържаш колата изрядна, той не може защото трябва да си вземе 18ки джанти за по-добра фаца mhihi Та да видим след подобна или аналогична случка дали утре пак ще присветнеш на някого :да:
Само пример, но не разбирам идеята на предупреждението срещу обществения враг :screwy

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Съб 23 юли 2011 20:03

Каспър написа:
tisho_psg написа:...Предупреждението с премигване е един вид обединение на водачите с/у общия противник КАТ. И да-докато се крият в храстите ще ги приемам за противници!...

Би ли обяснил защо КАТ е общ противник :?: и защо докато са в храстите са противници, а когато ги виждаш не са :roll:
Аз си мислех, че са някакъв орган за контрол, макар и корумпиран. Но да не забравяме, че докато има кой да дава, ще има и кой да взима :wink:
Думата предупреждение аз тълкувам като да предпазиш някого от предстояща опасност. Каква опасност са КАТ (дори и скрити в храстите), че да предупреждавам някого за тях :?: В този ред на мисли без значение какво и как кара човека отсреща, защо аз трябва да го предпазя от орган, който с действията си може да го накаже ако е нарушил правилата или да му загуби две минути ако е изряден шофьор.
Преди един час ме спряха за проверка. Аз спокоен, защото всичко си ми е ОК си отбивам лекинко и спирам. Полицая се представя, гледа гражданската и прегледа и казва: "виждам че сте изряден, ще ви помоля за свидетелството", подавам го аз, поглежда го, пожелава ми лек път и всичко приключва за две минути. Та каква заплаха беше за мен този полицай, че някой да ме предупреждава не разбрах :wink:
Ако обаче на този срещу мен му примигна и той свие пряката преди стоянката на патрулката, защото няма преглед или гражданска и утре същия пич ме нацепи, аз ще гризна дръвцето и ето това вече е кофти. И ще е кофти защото вчера полицията не го е хванала заради мен (и днес ме е шибнал без гражданска) защото аз съм много колегиален. И тогава какво се получава: ти си мислиш, че помагаш на някого с колегиалността си, а утре същия човек ти се отблагодарява за жеста ти с: "абе извинявай, че те смачках, обаче нямам пари за гражданска и ще трябва сам да си покриеш щетите". Тогава дали няма да си зададеш въпроса: "абе няма ли КАТ в тая държава, че да ги контролира такива хубавци"? Ти можеш да спазваш ограниченията и да мизеруваш за да си платиш гражданска, преглед и да си поддържаш колата изрядна, той не може защото трябва да си вземе 18ки джанти за по-добра фаца mhihi Та да видим след подобна или аналогична случка дали утре пак ще присветнеш на някого :да:
Само пример, но не разбирам идеята на предупреждението срещу обществения враг :screwy

Много точно казано! :012:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 23 юли 2011 20:15

Не защитавам нередовните шофьори! Но защо си мислиш,че като мигнеш на някого то той е с неизрядни документи?
И нужно ли е ушев да се крие и да наднича с едно око за да не го видиш за да контролира дали имаш граджданска?
В това е проблема,че г-н полицая не го е еня дали имаш гражданска и спирачки,а колко лева ще вземе от теб и дали ще те издебне скрит да настъпиш леко маркировката на пътя.
Случвало ми се е да мина на ЗЕЛЕН светофар и в кръстовището да ме хване оранжево.Не еднократно.И скрит ушев ме убеждава,че съм минал на червено и или трябва да почерпя или трябва да пише.А аз съм влязъл на шибан зелен светофар. И понеже бързах,а той държеше да пише или да го черпя му дадох 10лв.Нямам време и нерви да обжалвам и т.н. Е за това мигам на другите,за да не вземе още 100лв на това кръстовище.И за това милиционера ми е противник-иска лесно без труд да ми открадне трудно изкараните пари.
И трябва ли да се криеш като мишка за да ме провериш имам ли гражданска? На магистрала или главен път няма как да отбия за да се скрия от ушев,че някой ми мигнал. Знам,че има и шофьори без книжка,застраховка или пили и за тях искам безкомпромисни наказания! Но същия този ушев ще ги пусне и ще си затвори очите,защото ще мине 20-чката.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 23 юли 2011 20:51

Каспър го каза много точно. Евала!

На колегата след него за зеления светофар, дето го хванали скрити, нима ако патрулката стоеше м/у мантинелите нямаше да те спрат? или може би ти нямаше да минеш на зелено-оранжево, щото щеше да ги видиш, пък на другия светофар като ги няма, и айде пак през просото!

Всичко си ми е изрядно, не карам пил, глобявали са ме за дреболии, но не и за превишена скорост, НИКОГА!

Ваше си мнение, но аз не мигам, даже много хубаво ми става като като ме изпревари някой със 200 да го видя спрян след 2 км., жалко че КАТ са корумпирани, и след още 2 км. този същия ме изпреварва пак с 200, дали щеше да го прави ако му бяха взели 500 кинта и 20 точки примерно?

Никой НЕ може да ме убеди че изряден водач и каращ по правилата има нужда от подобна "колегиалност" срещу общия "враг"!

СКЪПИ КОЛЕГИ, НА ПЪТЯ НЕ СЕ ВОДИ ВОЙНА, И ТАМ НЯМА ВРАГОВЕ!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 23 юли 2011 21:11

Да,на пътя не се води война и там няма врагове!Но защо подяв....е произвеждат все по-добри и по-бързи оръжия?!?
Както шоф-те трябва да спазват закона,така и полицаите трябва да го спазват!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 23 юли 2011 21:13

ivo_555 написа:Каспър го каза много точно. Евала!

На колегата след него за зеления светофар, дето го хванали скрити, нима ако патрулката стоеше м/у мантинелите нямаше да те спрат? или може би ти нямаше да минеш на зелено-оранжево, щото щеше да ги видиш, пък на другия светофар като ги няма, и айде пак през просото!

Всичко си ми е изрядно, не карам пил, глобявали са ме за дреболии, но не и за превишена скорост, НИКОГА!

Ваше си мнение, но аз не мигам, даже много хубаво ми става като като ме изпревари някой със 200 да го видя спрян след 2 км., жалко че КАТ са корумпирани, и след още 2 км. този същия ме изпреварва пак с 200, дали щеше да го прави ако му бяха взели 500 кинта и 20 точки примерно?

Никой НЕ може да ме убеди че изряден водач и каращ по правилата има нужда от подобна "колегиалност" срещу общия "враг"!

СКЪПИ КОЛЕГИ, НА ПЪТЯ НЕ СЕ ВОДИ ВОЙНА, И ТАМ НЯМА ВРАГОВЕ!

С оглед жертвите-каква война се води само!
И ме боли фара дали щяха да ме спрат ако са между мантинелите.И разбира се пак щях да мина на зелено. И не ми обяснявай на следващия светофар как ще мина,защото нито ме познаваш нито си ме виждал.
И да пратиш поздрави на корумпираните ти приятели.Като вземат 20 кинта от този дето те е изпреварил с 200 и след малко те е застигнал пак черпят ли те поне? mhihi

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 23 юли 2011 21:18

Колега, точно това щях да го дописвам отдолу, че нямам нищо лично, примера е образен, и не визирам точно теб, разбира се че не те познавам и с нищо не съм искал да те обидя. Но за сметка на това ти го направи, НЕ съм полицай, ДА имам приятели полицай, но НИКОГА не съм ползвал някой да ме отърва в малкото и маловажни нарушения които съм правил на пътя!

А да, НИКОГА ама НИКОГА не съм давал подкуп, ако искаш вярвай!

За нарушенията ми са ме глобявали, без да давам подкупи, и за разлика от някой джикит гледам да си вземам поука да не ги повтарям, естествено че като казвам че съм примерен водач, това не значи че съм светец или Бог!

И като цяло ненавиждам грубите нарушения, то леки всеки е правил, и ще се правят!

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Съб 23 юли 2011 21:32

Присветвам и на джипове,и на трабанти, :lol: на всеки се е случвало я да си забрави коланчето я да говори по тела. .

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 23 юли 2011 21:33

ivo_555 написа:На колегата след него за зеления светофар, дето го хванали скрити, нима ако патрулката стоеше м/у мантинелите нямаше да те спрат? или може би ти нямаше да минеш на зелено-оранжево, щото щеше да ги видиш, пък на другия светофар като ги няма, и айде пак през просото!

ivo_555 написа:Колега, точно това щях да го дописвам отдолу, че нямам нищо лично, примера е образен, и не визирам точно теб, разбира се че не те познавам и с нищо не съм искал да те обидя.

Аха добре,аз нещо съм се объркал...
И аз се опитвам да съм примерен водач.Спазвам ограниченията.
И си мисля,че ако караше всеки ден в София,щеше или да даваш подкупи или да псуваш яко пътните полицаи. Нищо лично нямам към теб :beer

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 23 юли 2011 21:40

ОФФ: Аз за това мразя общуването в интернет, няма интонация, няма емоция, няма насоченост в дадено изказване, не може да погледнеш някой в очите, и ей така става нещо неразбрано и може някой да се обиди, пък хич не бива да е така. сори, :drunk

Да, в София не карам често, и може и да си прав!

Последна промяна от ivo_555 на Съб 23 юли 2011 21:43, променено общо 1 път.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 23 юли 2011 21:43

Много са ми интересни колегите, които никога не предупреждават. И какво като не ме предуппредиш?Хубаво ли ти става като те изпреваря с 200 км и след 2 км ме видиш спрян от патрулка?Сигурно получаваш душевен оргазъм и си казваш "Ха-ха, как го преебах тоя?'... А какво чувстваш, когато след 2 минути отново те изпреваря с 200 ?

Примерът е образен и не олицетворява мен или някой тук от форума.Просто исках да кажа, че нито аз, нито ти или някой друг сме способни да променим посоката на ши**ния кръговрат на корупция и анархия по пътищата.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 23 юли 2011 21:46

Правилно, затова аз предпочитам просто да остана безразличен!

Като караш с 200 се преебаваш сам, никой не ти е виновен, и никой не ти е длъжен да ти святка.

Да, хубаво ми става, жалко че не е им взимат книжките още на пътя.

п.п. не визирам никой.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 23 юли 2011 21:49

ivo_555 написа:ОФФ: Аз за това мразя общуването в интернет, няма интонация, няма емоция, няма насоченост в дадено изказване, не може да погледнеш някой в очите, и ей така става нещо неразбрано и може някой да се обиди, пък хич не бива да е така. сори, :drunk

Да, в София не карам често, и може и да си прав!

Пич,нито съм ти се обидил,нито има за нещо да се извиняваш.
Ама не ми обяснявай как по-горе си писал "по принцип" и не си имал предвид никого :beer

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Съб 23 юли 2011 22:08

Присвевтвам ама не на всички.Специално като видя някой с доста скъпа кола,който лети като сувалка срещу мен не си правя труда да му светкам,щото хем не мисли какво може да се случи с него и другите по пътя,та ако има КАТ-аджии да му вземат и кръщелното.То едва ли ще се случи,но все пак има вероятност.Също съм забелязъл,че из определени райони из БГ не присвяткват,което ме дразни и съответно ги оставям да си блъскат главите,като няма колегиалност

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”