Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот 110afn » Пон 11 юли 2011 23:02

Velko написа:
110afn написа:Velko ,бъди сигурен, че ако си на мястото на Уебър със сигурно ще си спомниш какво си подписал в договора си.Айде не бъдете наивни и не си мислете, че Ф1 е все още спорт в истинския смисъл на думата.Последната истинска битка между съотборници беше 89та между Сена и Прост, когато си ходил прав под масата :beer

Аз тогава и под стола съм ходил прав, само че битката не е 89-та а е 90-91'ва. Какъв е смисъла от този договор тогава.Да защитава интересите на тима? А какви са те - да спечелят на всяка цена?Ми те пак ще спечелят, само че местата им щяха да са разменени.Били предотвратили катастрофа?! :shock Абе що за глупости...
П.п. 89 та е прав си :) Тогава се удрят. Ама тя истиската битка е след това mhihi

Прав си, че и после имаше битка, но 89та ще се помни винаги. Не мога да си представя съвременен отбор да позволи такова нещо между пилотите.Мисля, че истинската Ф1 е между инженерите и създатели на болидите, отколкото между пилотите.Веднага ще ви кажа защо мисля, че колата е по-важна от пилота.Нали помните когато Шумахер си счупи кракът и в Ферарито седна Мика Сало и водеше до финала и подари победата на Ървайн, който се бореше за титлата.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 11 юли 2011 23:39

:roll: Мдаааа а след това дедкоти Шумахер направи същото в същият сезон 99 на Малайзия отново за Ървайн.
Когато има нужда всички го правят,...вече.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 12 юли 2011 8:14

Макларън винаги са имали потенциал. Иначе нямаше да са това, което са днес. Все пак Рон е една от личностите, инвестирали най-много средства и усилия за развитието на спорта. Дали го харесват или не, влиянието му върху Ф1 през 23-те години с Маковете е огромно.

Иначе да, струва ми се, че Ферари определено правят крачки напред, докато Макларън (че и Ред Бул в известна степен) сякаш тъпчат на едно място. Ако от Уокинг най-накрая се откажат от "алтернативни" стратегии и се стегнат, мисля ще покажат добра скорост. Е, не пропускам и фактора Алонсо, който беше страхотно бърз и безгрешен...

Така или иначе това може да се обърне още в следващия уикенд и аз лично не бих дал каквато и да е прогноза, освен за победа на Фетел... mhihi Пу, пу, мамин убавец от аватара... mhihi (това е само на шега, естествено :oops: )

От Скудерията трябва да помислят много сериозно върху работата с гумите. Следващият път невъзможността да ги загреят бързо може да им коства адски много. На Силвърстоун Хамилтън покри Алонсо, който избяга с невероятно темпо. В следващите състезания, обаче, не е изключено и пилот на Ферари да потъне много бързо в класирането, ако колоната е компресирана зад кола на безопасността примерно, а след това всяко изпреварване коства време. Да не говорим, че това бяха меките гуми. А медиум и твърдите? Напомням, че дори сериозна преднина може да бъде стопена бързо, когато гумите на конкуренцията не са на ниво (справка - Уебър и Хамилтън в Китай).

За заповедите си казах... не виждам смисъл, при положение, че не са крайно наложителни. В интерес на истината започвам да си мисля, че Хорнер не се справя никак добре с управлението на пилотите си. Та те нямат никакъв респект един към друг и Уебър очевидно не е толкова наясно със статуквото, колкото го изкарва Хорнер... В този ред на мисли до някъде разбирам страха му от срещата на Уебър и Фетел на пистата, но нарежданията е хубаво да си ги определят в договорите и в гаража, а не в последните 5 обиколки на яве пред всички фенове. Няма как да преценя дали Марко има прекалено силно влияние върху Хорнер, но определено Доменикали и Уитмарш според мен са далеч напред по отношение на балансиране между пилотите. Изглежда всичко, което крепи биковете е болида на Нюи и амбицията на Фетел...

Някой да сподели какво мисли за прогреса на Хамилтън от 10-та позиция? Някак остана встрани това, а вчера като загледах пак състезанието на запис ми направи голямо впечатление. :roll:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 12 юли 2011 8:54

според мен се влияете много от коментаторите.
Фераритата не загряха гумите единствено при първото им слагане, за мене това е проблем в бокса и е заради налягане и т.н. При следващите две смени Алонсо правеше най-бързи обиколки още с първата обиколка след бокса.
Според мен има една голяма въпросителна - какво щеше да е ако не беше началото с интермедия, ако трябваше да карат и с другия тип гуми, дали щяха да се справят Ферари.
Луд, на въпроса - според мен Ферари имат огромен прогрес от предишното състезание, докато Редбул не. Макларън според мен също бяха много добри, но направиха всичко възможно да се провалят сами. Иначе няма как да караш 20 обиколки на ограничен разход на гориво и пак да си 4-ти

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юли 2011 8:59

escrime написа:
Някой да сподели какво мисли за прогреса на Хамилтън от 10-та позиция? Някак остана встрани това, а вчера като загледах пак състезанието на запис ми направи голямо впечатление. :roll:

на мокра писта, агресивен пилот който няма какво да губи, почти винаги прогресира с доста.. Доказателство е и Шумахер в същото сътезание. Така изгря и звездата на "детето чудо". Просто имам чувството, че карайки отвъд ръба на "разумното" е ключа. А кой го може подобре това от хамилтън ?! ;) А и все пак пилотите пред него не знаеха до колко да настъпват педала на все още неясното състояние на пистата.

ПП: все още не съм гледал състезанието повторно и някои моменти и детайли ми се губят..

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 12 юли 2011 9:22

madmen, аз не съм писал, че Ферари са имали постоянен проблем с гумите. ;)
Мисълта ми е, че при други обстоятелства това може да коства много. При сейфти кар пада температурата, а от там и налягането -> същият проблем... На състезания с по-малко бързи завои, по-гладък асфалт, където гумата се търкаля в по-голямата част от пистата или при ниски температури -> пак този ефект. Факт е, че в Силвърстоун Алонсо беше над всички и излязоха сухи от ситуацията. Просто може да им коства повече в други случаи.
А и както ти си посочил, остава да видим медиум и твърди гуми как им прилягат.

Луд, освен Фетел май никой друг няма какво да губи... :063:

Харесва ми, че Хамилтън се бори. Има желание, дава от себе си каквото може. Понякога е недостатъчно, понякога е в повече и му коства дори и малкото точки... Определено е много рисков пилот.

П.П.: Май за сефте не го викат стюардите... :063:

П.П.2:
‘Being a racing driver means you are racing with other people and if you no longer go for a gap that exists then you are no longer a racing driver.

‘Because we are competing, we are competing to win and the main motivation for all of us is to compete for a victory. It is not to come third fourth, fifth or sixth.’

Ayrton Senna - 1990

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юли 2011 10:54

мда, освен Фетел никой няма какво да губи, но има доста които могат да спечелят ;)

а за цитата - по-уместно би било да се цитира жив пилот когато става въпрос за рисково каране и изпреварване....

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 12 юли 2011 12:46

Ludia написа:за цитата - по-уместно би било да се цитира жив пилот когато става въпрос за рисково каране и изпреварване....

shit happiness

Моя идол колумбийски :Mr Green Fun

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 12 юли 2011 13:05

Да, могат да спечелят трофеи, победи и различни стикери на носа на болида, но не най-големият трофей, най-голямата победа и номер 1 на носа.

А си мисля, че няма голямо значение за цитата дали е жив Сена. Има не един-двама велики пилоти, които са поне също толкова рискови. Единият продължава да се състезава и е най-успелият от всички, все пак.

Някой да изгаря от желание да гледа пилоти от типа на Хейки примерно?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 12 юли 2011 13:46

Рискови пилоти е едно, обаче някой обръщат болидите в блъскащи се колички - нито е интересно нито красиво като стане така

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 12 юли 2011 18:14

clubS1 написа:В неделя преди старта Ферари и партньорите им Заубер уж бяха склонени да се върнат всички към правилата от Валенсия, но окончателното решение бе отложено за тази или следващата седмица. Така Скудерията се оказва в добра позиция, защото дори и във вариант "Валенсия" може да потърси последните тълкувания в правилата, които да са и удобни и с които да се съгласят от Мерцедес и Рено, за да запазят пък своите добри решения.

излиза, че все още не е ясно какви ще са правилата за следващото състезание :roll:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 13 юли 2011 13:31

много пък ми е интересно как Ферари и Заубер приеха изведнъж "духането" на дифузьора.
Може би Бърни им е обещал някоя и друга повреда в Редбулите

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 13 юли 2011 14:34

той и да им го е обещал,си има 1 наум за гайките и пистолетите mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 23 юли 2011 15:54

интересна решетка за утре mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 23 юли 2011 20:17

LILO&STICH написа:интересна решетка за утре mhihi

мда, бърз Хамилтън. Определено Редбул ще имат проблеми утре...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”