Миналата седмица на яз. Искър - срещу филмовата. Закарахме жените на пикник и между другото фърлихме 2 пръчки. Слаба работа - само няколко платички, и то дребосъци. Рибата се е дръпнала доста навътре, явно жегата си казва думата. Поне дето се вика си умирисахме ръцете на риба
За Риболовците
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: За Риболовците
На яз. Лобош за сряда и четвъртък много костури (средни по размер), тук таме някоя каракуда, 5 лина доста добри като размер, и доста червеноперки в четвъртък се навъртяха. Изобщо много приятен излет си направихме с един приятел, за двата дена много риба и разнообразна, хубаво време и естествено пържоли 

- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
3 дни на яз.Пясъчник пълна скръб!!
Хванати една риба и як слънчев тен,загуби почти цялото оборудване за бивак
(ебаси и бурите ебаси и чудото)

Хванати една риба и як слънчев тен,загуби почти цялото оборудване за бивак

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Риболова и билетите в отечеството е като винетките и лошите пътища-билети се издават а никой не зарибява водоемите ......е*ал съм ти и риболова,а и на частни водоеми няма да ида!Де го оно време да си идем с пълните живарници с рибки...няма го
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Днес на прословутия в последно време гйол Расник:
Кажете си на ум думата "гйол"......Да,това което изниква в представите ви е точно подобие на този водоем......Малка плитка локва,където с хубава дънна въдица можете да целите колегите отсреща като капачки на стрелбище......
Просто-гола вода.... незнам опита на колегата но е напълнил форумите с хвалби за тая локва.
Тоновете зарибяване са пълен т_шак...... пускат риба в петък.Амур е пускано преди повече от 10дни.....
Сега за самия водоем-по дължината,в средата е пълно с заляти дървете-ама като ви казвам дървета-баш си дърва:със ствол,корона и т.н..Отделно дъното е покрито с растителност.
Фидер-мисията невъзможна... сумати закачки,късания докато намеря чисто петно(на 20м. дистанция)..Изкарах мача-няма подвижен,няма неподвижен ваглер.....независимо и от дистанцията(мятах м/у дърветата в средата)...резултата беше един=миниатюрни каракуди,броиш до 5 и каракудата е започнала да кълве-дори и на 3зърна царевица с кука 10 се хващаха...
Захранки като Динамит байтс,Сенсас не помогнаха,царевица 3модела.Абе всичко като по учебник...
Колегите същия резултат-колкото и да се захранваше резултата беше смешен
Втори път там-НЕ!!!
Същия риболов,даже и по успешен може да се направи горе на циганския гйол(Смардана) при факултета...и то безплатно

п.п.-Един колега беше питал по назад за Дяково:Миналата неделя слаба работа,ръкава преди караулката-няколко каракуди и баби в нормата и костурчета......направи ми впечатление че хишника доста гонеше,може би ще стане добър риболов на рибе там!?!?!
Кажете си на ум думата "гйол"......Да,това което изниква в представите ви е точно подобие на този водоем......Малка плитка локва,където с хубава дънна въдица можете да целите колегите отсреща като капачки на стрелбище......

Просто-гола вода.... незнам опита на колегата но е напълнил форумите с хвалби за тая локва.
Тоновете зарибяване са пълен т_шак...... пускат риба в петък.Амур е пускано преди повече от 10дни.....
Сега за самия водоем-по дължината,в средата е пълно с заляти дървете-ама като ви казвам дървета-баш си дърва:със ствол,корона и т.н..Отделно дъното е покрито с растителност.
Фидер-мисията невъзможна... сумати закачки,късания докато намеря чисто петно(на 20м. дистанция)..Изкарах мача-няма подвижен,няма неподвижен ваглер.....независимо и от дистанцията(мятах м/у дърветата в средата)...резултата беше един=миниатюрни каракуди,броиш до 5 и каракудата е започнала да кълве-дори и на 3зърна царевица с кука 10 се хващаха...
Захранки като Динамит байтс,Сенсас не помогнаха,царевица 3модела.Абе всичко като по учебник...
Колегите същия резултат-колкото и да се захранваше резултата беше смешен

Втори път там-НЕ!!!
Същия риболов,даже и по успешен може да се направи горе на циганския гйол(Смардана) при факултета...и то безплатно

п.п.-Един колега беше питал по назад за Дяково:Миналата неделя слаба работа,ръкава преди караулката-няколко каракуди и баби в нормата и костурчета......направи ми впечатление че хишника доста гонеше,може би ще стане добър риболов на рибе там!?!?!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Колега аз бях на това място където сте били вие....останах доволен от УЛОВА
Даже във тази тема от форума Нариба съм ти постнал линк....и в тази също има снимка на шаранчето.... 

Може би късмет....но от тоя язовир аз съм най-доволен, тъй като на повечето около София се заплаща и рибата...не мисля, че трябва да ме критикуваш в останалите форуми, че съм ги бил пълнил с неверна информация едва ли не...не ме разбирай погрешно колега
П.с
Забравих да споделя, че комшията който наглежда вилата ми в с. Мещица също е хвалан доволни шарани....
А може и тайната да е в захранката...аз захранвах на вкиснало жито и царевица, без подобни винилирани екстри от магазините

Може би късмет....но от тоя язовир аз съм най-доволен, тъй като на повечето около София се заплаща и рибата...не мисля, че трябва да ме критикуваш в останалите форуми, че съм ги бил пълнил с неверна информация едва ли не...не ме разбирай погрешно колега

П.с
Забравих да споделя, че комшията който наглежда вилата ми в с. Мещица също е хвалан доволни шарани....
А може и тайната да е в захранката...аз захранвах на вкиснало жито и царевица, без подобни винилирани екстри от магазините

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Колега аз бях на това място където сте били вие....останах доволен от УЛОВАДаже във тази тема от форума Нариба съм ти постнал линк....и в тази също има снимка на шаранчето....
Колега аз не съм се съблазнил да ходя там заради улова ти,защото този улов за платено си е посредствен,да не кажа слаб...
Подлъгах се по това което каза за зарибяването-всеки ден по 5-6 бидона,и помислих че арендатора е някой свестен пич,решил да инвестира,да направи нещо хубаво,където и ние да си правим кефа....а какво се оказа?-
На място се оказа че пускат само в петък-стандартен пернишки гйол...дори не са си направили труда да изчистят дъното...платили рентата,пуснали малко риба и чакат на гюме за балъци-като повечето платени!!!
Явно не си ходил по платени покрай Сф.щом мислиш че тоя гйол е най-хубав.....Тези пернишките ги остави,там арендаторите са се тарикати... разходи се по софийските,и пак ще говорим!!!
Айде и на слука!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ходил съм и на Богров....и тук около Банкя и не съм доволен колега, явно си е било до слуката. А случая с рибата която казах, че се пуска...да така беше...Първият ден когато отидохме пуснаха риба, и на вторият ден също преди да си тръгнем. Лично говорих с арендатора, който каза, че ще зариби хубаво гьола за да има какво да се хваща....не виждам да съм казал, че ще се зарибява всеки ден докато съществува гьола....
Както и да е, аз останах доволен, единствените забележки както ти каза са, че на места има много качки въпреки, че точно на това място аз не закачих...явно си мятал на другия бряг
. Ще го посетя отново, но не мисля вече да ходя на платен, освен ако съм чак такъв карък та да не хвана нещо по Яз. Огоста и р. Огоста
Ще ви драснем като имам свежо инфо за Огоста, че сега с това време как се прецака не е истина
Както и да е, аз останах доволен, единствените забележки както ти каза са, че на места има много качки въпреки, че точно на това място аз не закачих...явно си мятал на другия бряг

Ще ви драснем като имам свежо инфо за Огоста, че сега с това време как се прецака не е истина

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Колеги щом ви интересува платен гйолец ще ви предпоръчам на Кокаляне, веднага след аз. Панчареево има места колкото искаш, риба колкото искаш,а отделно за неможачи има скара бира и каквото още си пожелаеш 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Добре е,гьол се пише с ьо,не йо,все пак е съгласна !
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?
Няма свободни всичко е платено.Когато отидеш на водоем като (Язовир Искър) ти трябва билет ти си плащаш билета безплатен обяд няма

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?
Не е въпроса дали са по-чести кълванетата. Първо, ми излиза по-евтино да отида на платен ( откъм време и ресурси ) и второ знам, че имам шанса да хвана нещо значително. А това дали ще хвана или не, го отдавам на лични умения и субективни фактори които влияят на храненето на рибите.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
GARTNER написа:brum написа:Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?
Няма свободни всичко е платено.Когато отидеш на водоем като (Язовир Искър) ти трябва билет ти си плащаш билета безплатен обяд няма
По закон и за "платените" ти трябва билет

Относно това, че са по-лесно достъпни (като време и ресурси) съм съгласен

Върни се в “ОФФ-Топик - други”