За Риболовците

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Re: За Риболовците

Мнениеот GRUEL » Чет 21 юли 2011 15:51

Миналата седмица на яз. Искър - срещу филмовата. Закарахме жените на пикник и между другото фърлихме 2 пръчки. Слаба работа - само няколко платички, и то дребосъци. Рибата се е дръпнала доста навътре, явно жегата си казва думата. Поне дето се вика си умирисахме ръцете на риба

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 21 юли 2011 23:20

На яз. Лобош за сряда и четвъртък много костури (средни по размер), тук таме някоя каракуда, 5 лина доста добри като размер, и доста червеноперки в четвъртък се навъртяха. Изобщо много приятен излет си направихме с един приятел, за двата дена много риба и разнообразна, хубаво време и естествено пържоли :lol:

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Чет 21 юли 2011 23:38

3 дни на яз.Пясъчник пълна скръб!!
Хванати една риба и як слънчев тен,загуби почти цялото оборудване за бивак :screwy (ебаси и бурите ебаси и чудото) :screwy mhihi

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 21 юли 2011 23:44

Риболова и билетите в отечеството е като винетките и лошите пътища-билети се издават а никой не зарибява водоемите ......е*ал съм ти и риболова,а и на частни водоеми няма да ида!Де го оно време да си идем с пълните живарници с рибки...няма го

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 24 юли 2011 8:46

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 24 юли 2011 21:37

Днес на прословутия в последно време гйол Расник:
Кажете си на ум думата "гйол"......Да,това което изниква в представите ви е точно подобие на този водоем......Малка плитка локва,където с хубава дънна въдица можете да целите колегите отсреща като капачки на стрелбище...... :lol:
Просто-гола вода.... незнам опита на колегата но е напълнил форумите с хвалби за тая локва.
Тоновете зарибяване са пълен т_шак...... пускат риба в петък.Амур е пускано преди повече от 10дни.....
Сега за самия водоем-по дължината,в средата е пълно с заляти дървете-ама като ви казвам дървета-баш си дърва:със ствол,корона и т.н..Отделно дъното е покрито с растителност.
Фидер-мисията невъзможна... сумати закачки,късания докато намеря чисто петно(на 20м. дистанция)..Изкарах мача-няма подвижен,няма неподвижен ваглер.....независимо и от дистанцията(мятах м/у дърветата в средата)...резултата беше един=миниатюрни каракуди,броиш до 5 и каракудата е започнала да кълве-дори и на 3зърна царевица с кука 10 се хващаха...
Захранки като Динамит байтс,Сенсас не помогнаха,царевица 3модела.Абе всичко като по учебник...
Колегите същия резултат-колкото и да се захранваше резултата беше смешен :)
Втори път там-НЕ!!!
Същия риболов,даже и по успешен може да се направи горе на циганския гйол(Смардана) при факултета...и то безплатно :)
Изображение

Изображение

Изображение
п.п.-Един колега беше питал по назад за Дяково:Миналата неделя слаба работа,ръкава преди караулката-няколко каракуди и баби в нормата и костурчета......направи ми впечатление че хишника доста гонеше,може би ще стане добър риболов на рибе там!?!?!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 24 юли 2011 23:01

Колега аз бях на това място където сте били вие....останах доволен от УЛОВА 8) Даже във тази тема от форума Нариба съм ти постнал линк....и в тази също има снимка на шаранчето.... :shock
Изображение

Изображение

Изображение

Може би късмет....но от тоя язовир аз съм най-доволен, тъй като на повечето около София се заплаща и рибата...не мисля, че трябва да ме критикуваш в останалите форуми, че съм ги бил пълнил с неверна информация едва ли не...не ме разбирай погрешно колега :beer
П.с
Забравих да споделя, че комшията който наглежда вилата ми в с. Мещица също е хвалан доволни шарани....
А може и тайната да е в захранката...аз захранвах на вкиснало жито и царевица, без подобни винилирани екстри от магазините :beer

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 25 юли 2011 8:46

vucata написа:Колега аз бях на това място където сте били вие....останах доволен от УЛОВА 8) Даже във тази тема от форума Нариба съм ти постнал линк....и в тази също има снимка на шаранчето.... :shock

Колега аз не съм се съблазнил да ходя там заради улова ти,защото този улов за платено си е посредствен,да не кажа слаб...
Подлъгах се по това което каза за зарибяването-всеки ден по 5-6 бидона,и помислих че арендатора е някой свестен пич,решил да инвестира,да направи нещо хубаво,където и ние да си правим кефа....а какво се оказа?-
На място се оказа че пускат само в петък-стандартен пернишки гйол...дори не са си направили труда да изчистят дъното...платили рентата,пуснали малко риба и чакат на гюме за балъци-като повечето платени!!!
Явно не си ходил по платени покрай Сф.щом мислиш че тоя гйол е най-хубав.....Тези пернишките ги остави,там арендаторите са се тарикати... разходи се по софийските,и пак ще говорим!!!
Айде и на слука!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 25 юли 2011 11:27

Ходил съм и на Богров....и тук около Банкя и не съм доволен колега, явно си е било до слуката. А случая с рибата която казах, че се пуска...да така беше...Първият ден когато отидохме пуснаха риба, и на вторият ден също преди да си тръгнем. Лично говорих с арендатора, който каза, че ще зариби хубаво гьола за да има какво да се хваща....не виждам да съм казал, че ще се зарибява всеки ден докато съществува гьола....
Както и да е, аз останах доволен, единствените забележки както ти каза са, че на места има много качки въпреки, че точно на това място аз не закачих...явно си мятал на другия бряг mhihi . Ще го посетя отново, но не мисля вече да ходя на платен, освен ако съм чак такъв карък та да не хвана нещо по Яз. Огоста и р. Огоста mhihi
Ще ви драснем като имам свежо инфо за Огоста, че сега с това време как се прецака не е истина :banghead:

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 26 юли 2011 23:22

Колеги щом ви интересува платен гйолец ще ви предпоръчам на Кокаляне, веднага след аз. Панчареево има места колкото искаш, риба колкото искаш,а отделно за неможачи има скара бира и каквото още си пожелаеш :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 26 юли 2011 23:41

Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 26 юли 2011 23:42

Добре е,гьол се пише с ьо,не йо,все пак е съгласна !

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Сря 27 юли 2011 6:34

brum написа:Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?

Няма свободни всичко е платено.Когато отидеш на водоем като (Язовир Искър) ти трябва билет ти си плащаш билета безплатен обяд няма mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 27 юли 2011 6:54

brum написа:Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?

Не е въпроса дали са по-чести кълванетата. Първо, ми излиза по-евтино да отида на платен ( откъм време и ресурси ) и второ знам, че имам шанса да хвана нещо значително. А това дали ще хвана или не, го отдавам на лични умения и субективни фактори които влияят на храненето на рибите.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 27 юли 2011 8:11

GARTNER написа:
brum написа:Искам да задам въпросче към колегите които ходят по платени водоеми - защо ги предпочитате пред свободните? свободните? Заради по-честите кълванета на големи риби ли?

Няма свободни всичко е платено.Когато отидеш на водоем като (Язовир Искър) ти трябва билет ти си плащаш билета безплатен обяд няма mhihi

По закон и за "платените" ти трябва билет :) . Обаче ИАРА никога няма да мине да проверява там. Платените са арендовани и зарибявани в по-големи количества от арендатора. На база на това той събира допълнителна такса за да те допусне.

Относно това, че са по-лесно достъпни (като време и ресурси) съм съгласен :) . Аз не им се радвам, защото отивам основно заради природата и риболова го оставям на второ място.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”