Препоръчайте актуално каско - по-тънко

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Re: Препоръчайте актуално каско - по-тънко

Мнениеот peshonp » Пет 22 юли 2011 16:52

nokiangage написа:
peshonp написа:За стара или не.... каското си е удобство.Ако ти се случи нещо,все пак ти дават пари да си го пооправиш,имам опит,вЕрвайте ми :)

То колега този "опит" не повишава ли сумата на каското при ползвания досега застраховател за следваща такава услуга? А какво става(питам защото не разбирам, не се заяждам) когато всички застрахователни компании вече и те имат "опит" с дадена кола по схемата един ред по-долу?

peshonp написа:аз да си го купя за 30 лв. а те да си ми го платят за 60.

Един познат размаза една кола с 50 км/ч, беше с пълно каско и му дадоха много малко, при положение, че ги заплашваше накрая с адвокати за забавянето..Сега каско там май няма да си прави на новата... :gruebel

Няма проблеми за историята.В България няма система явно.Аз бях при Армеец и винаги са ми плащали на време и то достатъчно,за да си поправя колата.Няма за следващо каско по-висока такса и т.н. Ново каско си е като за всички,със или без произшествия.Все пак аз или те не могат да знаят дали пък тази година ще ми се случи нещо.Принципа им е,че ако имаш ПТП-та и ти платят над 500 лв. искат да предоговориш каското и да си доплатиш малко за да стане пак пълно.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 23 юли 2011 9:55

nero написа:ето ти "евтино каско"

http://www.bulgarskiimoti.bg/products/casconew + маркировка

Тая застраховка изглежда примамлива, но къде е уловката :roll: Какво не покрива за разлика от пълното каско :?:
Иначе засега пълно каско при Армеец ми излиза около 300лв. ако колата е застрахована на 4300, а според тази оферта на БГ Имоти ще е 150лв.ако я застраховам за 4000лв. 150лв. надолу :shock все си мисля че има нещо гнило :?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 юли 2011 9:57

Обикновено гнилото излиза като дойде ред да ти плащат щета. Братовчед ми си застрахова А4-ката в ******. После му взехме две чисто нови гуми Дънлоп от колега от форума и си пита агента "ако ми ги нарежат, ще ми ги изплатите ли?" Познай нейният отговор какъв е бил. При положение, че можехме да им вземем фактура, касова бележка за гумите :mrgreen: Оная взе да му носи вода от 10 кладенеца, че можел бил сам да си ги нареже (мда, освен чисто нова гума да я нарежеш сам :screwy ), че нейните били няколко пъти ги нарязвали, но дори и на нея не й ги били изплатили, затова сега карала само със стари гуми и т.н. Общо взето го посъветва да не си купува нови гуми mhihi :063:

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Съб 23 юли 2011 14:22

stefan4o написа:Обикновено гнилото излиза като дойде ред да ти плащат щета. Братовчед ми си застрахова А4-ката в ******. После му взехме две чисто нови гуми Дънлоп от колега от форума и си пита агента "ако ми ги нарежат, ще ми ги изплатите ли?" Познай нейният отговор какъв е бил. При положение, че можехме да им вземем фактура, касова бележка за гумите :mrgreen: Оная взе да му носи вода от 10 кладенеца, че можел бил сам да си ги нареже (мда, освен чисто нова гума да я нарежеш сам :screwy ), че нейните били няколко пъти ги нарязвали, но дори и на нея не й ги били изплатили, затова сега карала само със стари гуми и т.н. Общо взето го посъветва да не си купува нови гуми mhihi :063:

ЕЕеее,колега,ти и гуми искаш...няма такава компания дето да се навие и гумите да ти поеме,все пак те се пукат,може да си ги сменяш все със стари и т.н.Аз поне не съм видял някой да поема и гумите.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 23 юли 2011 14:59

ДЗИ поемат гумите!Само трябва да представиш фактура и трябва да са чисто нови!

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Нед 24 юли 2011 22:02

peshonp написа:
stefan4o написа:Обикновено гнилото излиза като дойде ред да ти плащат щета. Братовчед ми си застрахова А4-ката в ******. После му взехме две чисто нови гуми Дънлоп от колега от форума и си пита агента "ако ми ги нарежат, ще ми ги изплатите ли?" Познай нейният отговор какъв е бил. При положение, че можехме да им вземем фактура, касова бележка за гумите :mrgreen: Оная взе да му носи вода от 10 кладенеца, че можел бил сам да си ги нареже (мда, освен чисто нова гума да я нарежеш сам :screwy ), че нейните били няколко пъти ги нарязвали, но дори и на нея не й ги били изплатили, затова сега карала само със стари гуми и т.н. Общо взето го посъветва да не си купува нови гуми mhihi :063:

ЕЕеее,колега,ти и гуми искаш...няма такава компания дето да се навие и гумите да ти поеме,все пак те се пукат,може да си ги сменяш все със стари и т.н.Аз поне не съм видял някой да поема и гумите.

Колега , недей така. Гуми се плащат от застрахователните компании. Мен лично БГ имоти ми платиха срязана гума на 90% от стойността й по фактура. Разбира се след представянето на фактурата и на служебна бележка от полицията за стореното. По темата за каско 100 уловката е там , че когато отидеш да завеждаш щета ти се взимат 40 лв. , които уж били бонус при сключването. Също и щети на паркинг се покриват само до 20% от ЗС (застрахователната сума), която независимо дали се сключи застраховката върху 4000 лв , ако те я оценят при завеждането на щетата на 3000 се изплаща до/върху толкова(при сключването ти си преценяваш на каква ЗС да си застраховаш колата - 2000 е 100лв.; 3000 мисля че беше 130 и 4000 - 150лв.). Иначе като компания Бг имоти ги развалиха много. Едно време плащаха както си трябва ,а сега може и да лапнеш дървото за някоя щета. Дано нещо в казаното от мен е било нова информация за теб. Успех със застраховането :) :да:
Поздрави!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 25 юли 2011 14:03

k_garchev написа:ДЗИ поемат гумите!Само трябва да представиш фактура и трябва да са чисто нови!

Изпитано.Даже не бяха нарязани а следствие на дупка....дори и без протокол от КАТ ги признаха

Потребителски аватар
Ivan1133
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivan1133 » Вто 26 юли 2011 13:55

Аз лично не бих си сменил застрахователя, докато съм доволен от него (и аз като теб съм в Армеец).

krasimir1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir1971 » Вто 26 юли 2011 14:09

Колеги от опит ще кажа :направих в БГ имоти за 4000лв(150),след катастрофата колата включи на задна скорост и се наложи да викам пътна помощ,платих си 170лв,оказа се ,че там не влиза тази екстра,после като оправяхме огледа,трябваше да платя още 40лв,наистина такива са условията при произшествие.Платиха ми сравнително бързо 850лв,а аз дадох 1200(от които,500тенекежия,300бояжия,300калник,броня и т.н.)излезе и скъсан тампон дето не са го видели при огледа и гъвкава връзка на ауспуха.Не знам...това са цифрите,дали майсторите ми взеха много,или ми дадоха малко не знам,но това е по-добре от хич :cry:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 26 юли 2011 14:34

Като опре работата до щета, по-тънкото излиза по-дебело за собственика. :012:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 26 юли 2011 16:10

Ivan1133 написа:Аз лично не бих си сменил застрахователя, докато съм доволен от него (и аз като теб съм в Армеец).

:да:
Ljubon написа:Като опре работата до щета, по-тънкото излиза по-дебело за собственика. :012:

:да:
Ljubon написа:
nokiangage написа:

Когато направят единна система, всяка кола ще има "история" и досие и номерата "всяка година при друг застраховател" няма да минават. На колите с много щети ще има солиден "бонус" към премията. :да:

:да: Точната дума е "малус" но смисъла е същия!

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 27 юли 2011 9:08

Карам Голф същата година и същият двигател. Пълно каско в Булстрад + плеър дописан = 145 лева премия (оценка 2500 лева). Имаш и безплатна пътна помощ в България и чужбина при ПТП. Ползвам обаче процент отстъпка за лоялен клиент. Имай предвид, че застрахователите имат договорка премията да не пада под 120 лева. Миналата година платих 290 лева, тази 145. Не знам как стана този номер :)

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 27 юли 2011 13:03

Вероятно имаш "спестена премия"-тоест, ако имаш щета при завеждането и ще трябва да доплатиш остатъка до реалната сума на застраховката.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 27 юли 2011 13:46

neon написа:Вероятно имаш "спестена премия"-тоест, ако имаш щета при завеждането и ще трябва да доплатиш остатъка до реалната сума на застраховката.
бонус каско на Булстрад

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 27 юли 2011 13:47

santo_trafficante написа:
neon написа:Вероятно имаш "спестена премия"-тоест, ако имаш щета при завеждането и ще трябва да доплатиш остатъка до реалната сума на застраховката.
бонус каско на Булстрад

Не е от това :) Ползвам само отстъпка за лоялен клиент. Този път "бонуса" си го платих. Иначе съм техен клиент за 4та година като три от тях без щети. Това в случай, че някой може да калкулира отстъпката и да се добие представа колко е премията без отстъпка. По мой спомен е 15%, но може и да греша.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”