LED осветеление под вратите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: LED осветеление под вратите
Май не е много практично това, трябва да си на габарити като слизаш и отвън да ги изключиш като слезеш, ами качването...., нали целта е да виждаме къде стъпваме, затова най добре е да се върже за бутоните на вратите, а аз мисля за по лесно да го вържа на плафона,то и без това там си вързах зумера за фаровете, нищо че ще светва и на двете врати!
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
mirkata_ написа:Колеги кажете някои саит от които сте поръчвали додни ленти
Ето колега аз от там си купувам:
http://vikiwat.com/LED-svetodiodna-lent ... -wf-w.html
- D'oh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля да сложа по една тройка червени на вратите, но да светят само като се отворят....но не искам да дупча кората и съм се зачудил тука от 1 месец

- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
mIx3d написа:мисля да сложа по една тройка червени на вратите, но да светят само като се отворят....но не искам да дупча кората и съм се зачудил тука от 1 месец![]()
Ако не ти се дупчи, вариант е да се залепят, но друг е въпроса в топлиците като се нагрее колата колко време ще издържат без да почнат да увисват. Аз като вариант за захващане мисля или на кората най-отдолу или на самата врата, но не ми се дупчи ламарината, че почва да гние после там. И аз още се двуумя как точно да стане работата, иначе кабела и лентата съм проверил от кой магазин да си ги взема, 1 м лента 9.90лв , като го разделя на 4х25 см на всяка врата, но ако ми се види много ярка светлината ще сложа по-къси, че да не прекалявам с кича, ще почне да бие на селяния

- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
http://microasu.com/LEDflex1.htm
ето още един вносител за тези диоди,за Пловдив незнам дали по другите градове ги има тези магазини!
Ползват ги за осветление за басейни ,така че държат на много влага
ето още един вносител за тези диоди,за Пловдив незнам дали по другите градове ги има тези магазини!
Ползват ги за осветление за басейни ,така че държат на много влага

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mirkata_ написа:Колеги кажете някои саит от които сте поръчвали додни ленти
Ето тези според мен са на-добрите! Офиса е в студентски град и преди поне имаше една яка мадама, продавачка!

http://www.led-bg.com/
- D'oh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Koksan написа:mirkata_ написа:Колеги кажете някои саит от които сте поръчвали додни ленти
...имаше една яка мадама, продавачка!) http://www.led-bg.com/
И още си е там, тя даже е Плеймеит

ПС : Дорис Дилова се казва

- Gencho87
Излезе изключително неочакван за мен проблем
идеята ми беше да сложа лентите на кората и във вратата да свържа с кабела към купето с обувки, но както и да е, след като разглобих средната - Б колонка, установих, че в маншона с кабелите не е просто като маркуч - свободно, ами умния немец го направил като щепсел и контакт, предполагам всички врати са така, следователно не може да се пусне свободно да мине никакво кабелче
. Иначе си подготвих лентите, проверих ги дали светят преди поставянето и ударих на този камък
, че няма свободен начин да се прекарат кабелчетата от вратата в купето, та сега ми се върти из главата да пробия по една дупка във вратата и в колонката, след което да ги мина със силикон да не почне да ръждясва, друг вариант просто не ми идва наум, защото във вратата има токове, но ако ги свържа там или ще свети постоянно или само при определено действие, което на мен не ми върши работа, че и като вадих щепсела май не го наместих добре и моторчето на централното работи малко повече
, но ще го извадя пак за да влезе хубаво.
Ако някой има идеи да предлага
ПС. До момента това съм направил х4, тук са само двете:

Ако някой има идеи да предлага

ПС. До момента това съм направил х4, тук са само двете:

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Странна работа, да има такава разлика с моята Ibiza. Аз през маншона и кабели за озвучаване теглих и за др. глупости, но при мен са прокарани кабели и в самата врата или в купето са буксите, не се сещам как беше. Прокарването беше първо с тел през маншона и после изтеглих кабелите. Културно само оттам може да мине кабел.
Другото, което се сещам ако не може така е да сложих по-голяма гофра над оригиналното маншонче и в него да пролараш твоя кабел /под гофра имам предвид гумиран маркуч, като оригиналдето/.
Самото маншонче се вади и от купето и от вратата с издърпване и може сам да прецениш ще мине ли кабелчето или не. То за LED и тънко кабелче ти върши работа, няма да се стопи.
Другото, което се сещам ако не може така е да сложих по-голяма гофра над оригиналното маншонче и в него да пролараш твоя кабел /под гофра имам предвид гумиран маркуч, като оригиналдето/.
Самото маншонче се вади и от купето и от вратата с издърпване и може сам да прецениш ще мине ли кабелчето или не. То за LED и тънко кабелче ти върши работа, няма да се стопи.
- Gencho87
crashman написа:Странна работа, да има такава разлика с моята Ibiza. Аз през маншона и кабели за озвучаване теглих и за др. глупости, но при мен са прокарани кабели и в самата врата или в купето са буксите, не се сещам как беше. Прокарването беше първо с тел през маншона и после изтеглих кабелите. Културно само оттам може да мине кабел.
При мен след като махнах маншона не е както очаквах, да е дупка и да си мушна едно кабелче, ами то е като щепсел на контакт само че с много изводи + тръбичка за централното и то се "включва" след което се навива едно като голяма гайка дето го притиска, като цяло е хемретизирано и не може да бръкнеш с топлийка да се покаже в другия край, май ще се наложи да пробия по една дупцица в колоната и във вратата, защото през маншона е мисията невъзможна.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
Колега може през маншона,аз от там си прекарах кабел за колоната у вратата. от горния край на буксата има еедин отвор аз него разширих малко щото не минаваше кабела и го прекарах.
Снимки нямам, но ако искаш ще забеля маншона и ше ти го снимам.
По спомени при мен имаше и свободни места на буксата, но аз не ги озползвах умишленино ами си теглих цял кабел от цд-то до колоните.
По спомени при мен имаше и свободни места на буксата, но аз не ги озползвах умишленино ами си теглих цял кабел от цд-то до колоните.

- Gencho87
zdravko555 написа:Колега може през маншона,аз от там си прекарах кабел за колоната у вратата. от горния край на буксата има еедин отвор аз него разширих малко щото не минаваше кабела и го прекарах.
При мен май няма щото се изкьорих да го гледам, но няма празно и аз мислех да пробия там или да разширя някоя, но няма

Измислих го де: маншона от към вратата не е затапен и си е дупка, ако съм видял както трябва, и ще го вкарам от там в него и малко преди да влезе в купето ще пробия маншона и ще го изкарам, ще пробия дупка в купето до маншона на колонката и от там ще влезе вътре, така поне няма да има висящи кабели по трасето и мисля, че няма да седи грозно

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
и моя е с ел. стъкла, говоря за предните врати,но не е от това. Одавна беше, но в горната част на буксата нямаш пинчета и кабели и там става да се пробива, другия начин е отстрани на самата букса, но гледай кабелите да са си вътре в маншона 

- Gencho87
ще го мисля как ще мине и после ще пиша какво съм скалъпил, ако даде време може да направя някоя друга снимка, ако не после поне ще опиша по стъпки какво съм правил, че който се хване да му е по лесно