Поредния некоректен колега / Рошко/

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Поредния некоректен колега / Рошко/

Мнениеот golfer » Сря 27 юли 2011 20:17

ChimeyJimmey написа:Еми, писаното само води до моя извод: тъй като броя на идиотите и тарикатите в сделките тук е нараснал в геометрична прогресия напоследък, тази функционалност на форума явно вече е по-скоро вредна.

Да, тъпо е да я няма.
Обаче, като не могат да се изолират тарикатите и идиотите да се опазят... :roll:

С нарастването на броя на потребителите е нормално да се увеличи броя на сделките.
Колкото повече сделки, толкова по-голяма е вероятноста от измами.
Точно с тази цел е направно търговските раздели да се виждат само от регистрирани потребители.
Макар и трудно, но не невъзможно да може да се проследи даден профил.
В правилата на подфоруми "купува" и "продава" изрично е написано, че екипа на форума не носи никаква отговорност за сключваните сделки.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 27 юли 2011 20:21

Хубаво.
Доста политически пост и издържан от юридическа гледна точка.
Но не разбрах с какво помага за разрешаването на проблема... ? :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 27 юли 2011 21:33

За разрешаването на проблема надали да помогне . Много е важно как е възпитаван човек , а като гледам , явно много не са възпитавани правилно , или са гледали много филми ! Смея да кажа , че явно има много хора , които са свикнали с гангстерския начин на живот и за тях кражбата и прецакването на някой си , е като наркотик ...

GREEN_lADY написа:Оня от горе гледа, спокойно :bishop
:да:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 28 юли 2011 10:02

:!: Проблема е генерален и не се ограничава до потребителите на този или друг форум, а до човешкия манталитет и възпитание. Ограничаване на възможността за публикуване на обява може да се измисли, като се заложат определени критерии, но винаги ще има недоволни (както и в момента).
П.П. Аз лично съм се "парил" от наш известен съфорумец. С това искам да поясня, че няма значение потребителя дали е нов или стар член на форума, а какъв човек е. :012:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 юли 2011 10:05

Неон, може ли да споделиш на ЛС кой е тоя съфорумец, от който си се парил, но си го запазил в тайна? :roll:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 31 юли 2011 7:45

GREEN_lADY написа:Оня от горе гледа, спокойно :bishop

Ай стига да е гледал!
Да вземе да действа и сложи нещата в ред.

В един момент теми от сорта "****** е измамник , щото ...." ще са повече от останалите.

Има нужда от контрол! Аз лично съм много предубеден и не купувам нищо от картинка. :не:

Както е видно , някои хора се връзват, а част от тях изгарят...

Трябва да се измисли контрол.
Например имаме голяма част хора които се регистрират за да си пуснат обявата, и с никаква друга цел. Тук не е базар!
Направете го поне 3 месеца да имаш регистрация и 100 поста за да пуснеш обява.
Вържете го с едно , при стойност на продаваните артикули над 150 лева, да е нужно поне един страничен човек от форума да е видял какво се продава, (който също да не е регистриран преди 5 минути , като втора рег. на продавача, който сам си хвали стоката.Във всеки град имаме стабилни колеги!

Като трябва много сериозно да се помисли за риска и от купувача и от продавача!
Мисля че ОС на форума трябва да проведе заседание и да вземе кардинални мерки.

Все пак има достатъчно сайтове за търговия. Могат в крайна сметка да останат само обявите платени/автомобили/подарява.

Както има не коректни търговци има такива и клиенти!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 31 юли 2011 7:59

Колегата над мен - при продажба на 2нд хенд неща всичко е много относително. Важи и не само за части, ами и за цели автомобили. За един перфектно, без забележки. За друг не толкоз перфектно. Дори и 5 човека да го видят, не е гаранция, че ще ти хареса като си го видиш сам в деня на доставката. :beer Просто очите на 4 и да се оглежда хубаво преди да се дадат парите, другото е късмет :wink:

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Нед 31 юли 2011 14:44

:banana

Последна промяна от Stefanoz на Пон 01 авг 2011 12:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 31 юли 2011 14:57

Толкова глупости не бях чел на куп в една тема като тази!
Той си е виновен сам, получил е седалките видял е, че липсва нещо, обажда се на продавача, казва му какво липсва уговарят се, че няма да плати пратката докато не получи останалото итн...
Ама после да ми ревете като децата от детската градина "другарко, иванчо ми изяде Фафлата"
Купуването на неща от интернет крият риск и някой не е длъжен да се съобразява с това, няма заради някакви си лигльовци да се ограничават обявите и да се изпускат наистина евтини и качествени неща /пример преди няколко седмици мой приятел форумен член купи цял окомплектован 2е двигател плюс хидравлична рейка със цялата карантия за 160лв и познайте какво всичко е супер читаво!!!!!
Пак казвам всеки си носи глава на раменете която е там да служи на тялото което я носи, никой на сила не ти набутва преебаната стока в ръцете, който има акъл няма да купува бензинова помпа, хард диск, видео карта, хладилник /защото и това съм виждал в офисите на еконт/ може да купува неща които се виждат на място дали са читави или не, а изброените по горе наща може да купиш от човек от форума който се доказал с времето, че е читав търговец!!!!!
Който се е обидил от думите ми да си седи обиден, това мисля това казвам!

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 01 авг 2011 0:53

Според мен трябва да се въведе ограничение при публикуването на обяви (да могат да се публикуват след определено време след регистриране във форума, а не веднага) и всеки да има рейтинг (както в Ибей например).Незнам дали е възможно за изпълнение,просто идея.
П.П.Не-няма да споменавам кой се направи на луд навремето... Минало-заминало е, но ще го помня винаги.

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Пон 01 авг 2011 1:37

Гледам и не вярвам на ушите си!!!Колегата doaiena го е написал много правилно,никой ама никой в дадена куриерска фирма не е извадил пистолет на бюрото за да си вземеш дадената стока...който е овчарчето Калитко и е наивен.... :banghead: ...няма да се учудя сега ако някой остроумен "шеф" на форума вземе да го направи със смс като в Сеат форума...еии тогава зимам пуканки и бира и почвам да гледам...що реване ще падне...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 01 авг 2011 2:11

doaiena написа:Толкова глупости не бях чел на куп в една тема като тази!
Той си е виновен сам, получил е седалките видял е, че липсва нещо, обажда се на продавача, казва му какво липсва уговарят се, че няма да плати пратката докато не получи останалото итн...
Ама после да ми ревете като децата от детската градина "другарко, иванчо ми изяде Фафлата"
Купуването на неща от интернет крият риск и някой не е длъжен да се съобразява с това, няма заради някакви си лигльовци да се ограничават обявите и да се изпускат наистина евтини и качествени неща /пример преди няколко седмици мой приятел форумен член купи цял окомплектован 2е двигател плюс хидравлична рейка със цялата карантия за 160лв и познайте какво всичко е супер читаво!!!!!
Пак казвам всеки си носи глава на раменете която е там да служи на тялото което я носи, никой на сила не ти набутва преебаната стока в ръцете, който има акъл няма да купува бензинова помпа, хард диск, видео карта, хладилник /защото и това съм виждал в офисите на еконт/ може да купува неща които се виждат на място дали са читави или не, а изброените по горе наща може да купиш от човек от форума който се доказал с времето, че е читав търговец!!!!!
Който се е обидил от думите ми да си седи обиден, това мисля това казвам!

Да всеки си я носи тая глава на раменете...ама ти не прочете ли, че колегата не се оплаква като децата, а ПРЕДУПРЕЖДАВА останалите колеги, че този потребител не е коректен. Има разлика ! Да не говорим, че опарения колега не е предлагал опцията със раздела купува/продава да е платен :)

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пон 01 авг 2011 16:36

Колегата vucata го е казал много правилно :beer .Онези двамата (doaiena и jrc 2)каде видяха да се оплаквам от типа "иванчо ми язеда вафлата" не ми е ясно може би нещо им е бил крив деня mhihi .Просто предупреждавам да се пазите от него.След като опитах всичко друго това ми остана последно.Парите с които съм изгорял са едни 50лв които в днешно време не са кой знае колко... и никаде не съм ревал и т.н ....Повярвах на продавача,защото приятели от форума съща са вземали неща от него преди това и казаха,че е коректен.Все пак и човека е застраховател една все пак престижна професия.Когато му се обадих веднага си вдигна телефона.Обясни ми,че е забравил да ги пусне и съжалява и в най кратко време(един ден) ще пътуват към мен,но няма пак да ви обяснявам една и съща история.Моля също да не правите от мухата слон с глупости като разни смс-и и т.н ...Просто бъдете по внимателни.Ако модераторите желаят може да го мацнат с розово :Mr Green Fun

Последна промяна от HukuTyY на Пон 01 авг 2011 17:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 01 авг 2011 16:48

:да: И наистина 50тина лева не са кой знае какво....едни 20 кила бензин.....200 километра в софия mhihi

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 01 авг 2011 20:53

neon написа:Според мен трябва да се въведе ограничение при публикуването на обяви (да могат да се публикуват след определено време след регистриране във форума, а не веднага) и всеки да има рейтинг (както в Ибей например).Незнам дали е възможно за изпълнение,просто идея.
П.П.Не-няма да споменавам кой се направи на луд навремето... Минало-заминало е, но ще го помня винаги.

Напълно съм съгласен !

До колкото си спомням имаше ( ако не ме лъже паметта ) тема за "Некоректни Продавачи/Купувачи " , но нещо немога да я намеря , или е изтрита ?
Така , аз бих дал някои предложения , но и да ги напиша тук , едва ли някой да ги види , понеже не-малко сме писали тук !

Темата viewtopic.php?f=3&t=184978 е доста полезна , но чесно казано , не я използвам много много ...

Поздрави и успех на всички :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”