Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот lrlmodo » Чет 28 юли 2011 7:25

Не, писна ми от джигити :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 28 юли 2011 10:59

На извънградско святкам ,аз не съм джигит както каза колегата преди мен ,но да се спазват всички ограничения по пътищата ни за човек който кара много е абсурдно затова и аз съм потенциален потърпевш и се надявам и на мен да ми светнат ! Вече в населено място ако са застанали не сигнализирам,там всеки трябва да кара с колкото е по закон !

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Чет 28 юли 2011 11:19

Stivi написа:На извънградско святкам ,аз не съм джигит както каза колегата преди мен ,но да се спазват всички ограничения по пътищата ни за човек който кара много е абсурдно затова и аз съм потенциален потърпевш и се надявам и на мен да ми светнат ! Вече в населено място ако са застанали не сигнализирам,там всеки трябва да кара с колкото е по закон !

ИМЕНО! извънградско да караш с 90 е супер тъпотия... трябва да е поне 110. А по магистралата 150. Има и други комунистически правила дето не са нужни вече

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 юли 2011 11:22

dido.sofiq написа:
Stivi написа:На извънградско святкам ,аз не съм джигит както каза колегата преди мен ,но да се спазват всички ограничения по пътищата ни за човек който кара много е абсурдно затова и аз съм потенциален потърпевш и се надявам и на мен да ми светнат ! Вече в населено място ако са застанали не сигнализирам,там всеки трябва да кара с колкото е по закон !

ИМЕНО! извънградско да караш с 90 е супер тъпотия... трябва да е поне 110. А по магистралата 150. Има и други комунистически правила дето не са нужни вече

Аз предлагам да караме с поне 200? Минавал съм през такава дупка с около 70, че изкривих оригинална джанта на Опел, ако през същата дупка минеш с ПОНЕ 110 сигурно ще си в някое дере или в река Марица (беше точно малко преди моста на реката). Понякога като дрънкате глупости изобщо не го мислите. Пътищата ни НЕ позволяват високи скорости. Оттам иде проблемът :idea:

Последна промяна от stefan4o на Чет 28 юли 2011 12:26, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 28 юли 2011 11:45

dido.sofiq написа:ИМЕНО! извънградско да караш с 90 е супер тъпотия... трябва да е поне 110. А по магистралата 150. Има и други комунистически правила дето не са нужни вече

Тъпо било... :shock , ама за нашите пътища ли става дума?

stefan4o написа:Пътищата ни НЕ позволяват високи скорости. Оттам иде проблемът :idea:

:да: Но пък бая хора съм забелязал, че мъжкото им достойнство(не говоря за някой коелга конкретно) е в пряка пропорция обвързано със скоростта им по пътищата: Пасата с 90 по магистралата, изпреварва ме Атос(абе май нещо от тея индезити беше mhihi ) и един познат естествено, каращ Опел ми казва: е как ще те изпревари това? после колко си мислеше че ме злепоставя пред другите, че съм бил изпреварен от такава кола!?! Е те това не мога да го възприема...Да не съм на 12 години - "моята пушка стреля по надалече" :banghead: :banghead: :banghead: Няма оправия с тея комплекси ли, нямане ли, манталитет ли....

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 28 юли 2011 12:13

Абе святкам ама да ви кажа честно по навик.С тези убийци по пътищата ще го избивам този навик.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 28 юли 2011 12:24

Цитирам колега от Ауди форума, за тези колеги, които си мислят, че трябва да се кара с по 150 на магистрала и 110 извънградско. Както е написано и искам да подчертая, колата е с 312мм диск, като на нашите автомобили се слага 288мм и то само на GTI и TDI. Гумите му също са много добри. Забележете разликата в спирачния път, когато се кара с 30км/ч по-висока скорост.

Иначе ето малко суха статистика, ама за отрицателни ускорения - външна температура около 19-20 градуса, гуми 225/45R17 Yokohama Advan Neova AD08, оригинални дискове 312мм и накладки REMSA.
202 - 100км/ч - 3.52сек и около 150м
202 - 80км/ч - 4.12сек или около 170м

Втора засилка, за да проверим как са откъм повтаряемост резултатите, за съжаление нямаше къде да я засиля пак до 200, та само до 170
172 - 100км/ч - 3.12сек или около 115м
172 - 80км/ч - 3.87сек или около 135м

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 юли 2011 12:29

За съжаление законите на физиката важат и за тези с колите с по много цилиндри :mrgreen: Освен, че пътищата ни са пълна ЛЕШ културата на шофьорите като цяло е сигурно на ниво много по-ниско от това на (снежно)белите държави. Като се съберат тези два големи фактора според мен всякакви скорости над 100 км/ч са потенциално опасни за придвижване mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 юли 2011 13:10

На фона на останалите 1вокласни пътища, тези участъци, за които иде реч са сигурно...ниНю, жалко, че няма иконка да ти покажа с жест какво значи тая дума. Говоря като разстояние.
Ще направя сравнение - 1000 човека ядат зеле, 10 ядат пиле. Средностатистически 1010 човека ядат пиле със зеле. Та и с пътищата така. Има хКМ читави пътища и 10000 по хКМ, които ще ти изпадат пломбите от тях. Общата картина каква е? Че пътищата ни стават? Или, че в 90% са пълна ЛЕШ?

Последна промяна от stefan4o на Чет 28 юли 2011 13:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 28 юли 2011 13:12

Изместихте темата! Не е въпроса с колко да караме, а трябва ли да се предупреждаваме.
Пак ще повторя моето мнение - докогато има безумни ограничения на абсурдни места по пътищата, куките там ще си изкарват паричките. Докато ги има хранилките, ще си мигаме с фаровете. Наскоро мой познат е сниман на такова място, при ограничение 60 е карал с 93. Пътят е равен, гладък и има съвсем плавен завой. Достатъчна е непрекъсната осова линия и забранено изпреварване. Не, сложен е знак 60 и всеки втори е нарушител.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 28 юли 2011 13:21

Катаджиите нека си вършат работата.
Светкам винаги, когато очевидно се крият на т.нар. хранилки - безопасни места, където очевино се шофира с по-високо темпо, където има забравени знаци и т.н. В населените места всеки трябва да си е направил сметката още на табелата...

И между другото няма значение кой с колко кара, просто бъдете разумни и толерантни на пътя.

Пътувам доволно често на средно дълги разстояния. Последно в неделя ми се лепнаха 2 огромни тъмни жипки на гърба (пакетно каране, един по осевата, един по-вдясно), а и аз съм над ограничението. Излизаме от завой, виждам коли насреща -> ляв мигач и близо до осевата... да не тръгват... Излизаме от следващ, чисто напред -> десен мигач, прибиране в дясно и да отпрашват.

Друг би казал джигити, но хората ми пускаха аварийки, помахаха с ръце и очевидно им направи впечатление. И на мен нови коли са ми правили път и честно казано, ако всеки си носеше главата не само за красота, всичко щеше да е наред. Пък и не бързайте да съдите хората... може да се е наложило наистина да се кара бързо, не само да се избиват комплекси...

П.П.: 90 за магистрала е твърде ниска скорост, според мен. Внимавайте да не изпадате в абсурдни ситуации, в които ниската скорост да е по-голяма предпоставка за инциденти.

П.П.2: Пътищата ни се подобряват. Има още много, много, много за вършене, но нещата бавно отиват по местата си.

П.П.3: 80-90% от черната статистика е на междуселски участъци и между Стара Загора и Сливен през лятото. Главните пътища и магистралите се подобряват чувствително и тренда на катастрофите с фатален изход е стремглаво падащ.

П.П.4: Приказката за прекаления светец трябва да я знаете... ;)

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Чет 28 юли 2011 13:32

stefan4o написа:На фона на останалите 1вокласни пътища, тези участъци, за които иде реч са сигурно...ниНю, жалко, че няма иконка да ти покажа с жест какво значи тая дума. Говоря като разстояние.
Ще направя сравнение - 1000 човека ядат зеле, 10 ядат пиле. Средностатистически 1010 човека ядат пиле със зеле. Та и с пътищата така. Има хКМ читави пътища и 10000 по хКМ, които ще ти изпадат пломбите от тях. Общата картина каква е? Че пътищата ни стават? Или, че в 90% са пълна ЛЕШ?

Ти май изобщо не усмиляш това,което пиша... в града може да има много участъци дет са леш , но по магистралата няма толкова нередности. Говоря за високоскоросни участъци (извънградско)и то за първокласнитени пътища .

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 28 юли 2011 13:35

dido.sofiq написа:

Ти май изобщо не усмиляш това,което пиша... в града може да има много участъци дет са леш , но по магистралата няма толкова нередности. Говоря за високоскоросни участъци (извънградско)и то за първокласнитени пътища .

Колега ти сериозно ли говориш?Какви първокласни пътища,ако 10% от километрите на 2-те магистрали стават за нещо пак е добре.Тия нашите магистрали не стават за нищо,кое е първокласното незнам :bishop

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 юли 2011 13:45

dido.sofiq написа:

Колега, ти знаеш ли, че пътят Стара Загора - Чирпан го водят първокласен? Какви високоскоростни участъци ми говориш? При положение, че има място с две-три пропадания на асфалта и като минеш със 100 през тях задникът ти се отлепя от седалката. Ами ако не знаеш, че ги има? Щото то няма и как да ги видиш междувпрочем. И минеш със 160 км/ч? Още малко и ще изкараш, че пътищата ни са хубави mhihi

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 28 юли 2011 14:12

Е че там максималната скорост 160 ли е? Айде стига простотии,че много се отклонихме от темата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”