Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?
Не, писна ми от джигити 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
На извънградско святкам ,аз не съм джигит както каза колегата преди мен ,но да се спазват всички ограничения по пътищата ни за човек който кара много е абсурдно затова и аз съм потенциален потърпевш и се надявам и на мен да ми светнат ! Вече в населено място ако са застанали не сигнализирам,там всеки трябва да кара с колкото е по закон !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:На извънградско святкам ,аз не съм джигит както каза колегата преди мен ,но да се спазват всички ограничения по пътищата ни за човек който кара много е абсурдно затова и аз съм потенциален потърпевш и се надявам и на мен да ми светнат ! Вече в населено място ако са застанали не сигнализирам,там всеки трябва да кара с колкото е по закон !
ИМЕНО! извънградско да караш с 90 е супер тъпотия... трябва да е поне 110. А по магистралата 150. Има и други комунистически правила дето не са нужни вече
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
dido.sofiq написа:Stivi написа:На извънградско святкам ,аз не съм джигит както каза колегата преди мен ,но да се спазват всички ограничения по пътищата ни за човек който кара много е абсурдно затова и аз съм потенциален потърпевш и се надявам и на мен да ми светнат ! Вече в населено място ако са застанали не сигнализирам,там всеки трябва да кара с колкото е по закон !
ИМЕНО! извънградско да караш с 90 е супер тъпотия... трябва да е поне 110. А по магистралата 150. Има и други комунистически правила дето не са нужни вече
Аз предлагам да караме с поне 200? Минавал съм през такава дупка с около 70, че изкривих оригинална джанта на Опел, ако през същата дупка минеш с ПОНЕ 110 сигурно ще си в някое дере или в река Марица (беше точно малко преди моста на реката). Понякога като дрънкате глупости изобщо не го мислите. Пътищата ни НЕ позволяват високи скорости. Оттам иде проблемът

Последна промяна от stefan4o на Чет 28 юли 2011 12:26, променено общо 2 пъти.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
dido.sofiq написа:ИМЕНО! извънградско да караш с 90 е супер тъпотия... трябва да е поне 110. А по магистралата 150. Има и други комунистически правила дето не са нужни вече
Тъпо било...

stefan4o написа:Пътищата ни НЕ позволяват високи скорости. Оттам иде проблемът

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Абе святкам ама да ви кажа честно по навик.С тези убийци по пътищата ще го избивам този навик.
Цитирам колега от Ауди форума, за тези колеги, които си мислят, че трябва да се кара с по 150 на магистрала и 110 извънградско. Както е написано и искам да подчертая, колата е с 312мм диск, като на нашите автомобили се слага 288мм и то само на GTI и TDI. Гумите му също са много добри. Забележете разликата в спирачния път, когато се кара с 30км/ч по-висока скорост.
Иначе ето малко суха статистика, ама за отрицателни ускорения - външна температура около 19-20 градуса, гуми 225/45R17 Yokohama Advan Neova AD08, оригинални дискове 312мм и накладки REMSA.
202 - 100км/ч - 3.52сек и около 150м
202 - 80км/ч - 4.12сек или около 170м
Втора засилка, за да проверим как са откъм повтаряемост резултатите, за съжаление нямаше къде да я засиля пак до 200, та само до 170
172 - 100км/ч - 3.12сек или около 115м
172 - 80км/ч - 3.87сек или около 135м
- stefan4o
- Контакти:
За съжаление законите на физиката важат и за тези с колите с по много цилиндри
Освен, че пътищата ни са пълна ЛЕШ културата на шофьорите като цяло е сигурно на ниво много по-ниско от това на (снежно)белите държави. Като се съберат тези два големи фактора според мен всякакви скорости над 100 км/ч са потенциално опасни за придвижване 

- stefan4o
- Контакти:
На фона на останалите 1вокласни пътища, тези участъци, за които иде реч са сигурно...ниНю, жалко, че няма иконка да ти покажа с жест какво значи тая дума. Говоря като разстояние.
Ще направя сравнение - 1000 човека ядат зеле, 10 ядат пиле. Средностатистически 1010 човека ядат пиле със зеле. Та и с пътищата така. Има хКМ читави пътища и 10000 по хКМ, които ще ти изпадат пломбите от тях. Общата картина каква е? Че пътищата ни стават? Или, че в 90% са пълна ЛЕШ?
Ще направя сравнение - 1000 човека ядат зеле, 10 ядат пиле. Средностатистически 1010 човека ядат пиле със зеле. Та и с пътищата така. Има хКМ читави пътища и 10000 по хКМ, които ще ти изпадат пломбите от тях. Общата картина каква е? Че пътищата ни стават? Или, че в 90% са пълна ЛЕШ?
Последна промяна от stefan4o на Чет 28 юли 2011 13:12, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изместихте темата! Не е въпроса с колко да караме, а трябва ли да се предупреждаваме.
Пак ще повторя моето мнение - докогато има безумни ограничения на абсурдни места по пътищата, куките там ще си изкарват паричките. Докато ги има хранилките, ще си мигаме с фаровете. Наскоро мой познат е сниман на такова място, при ограничение 60 е карал с 93. Пътят е равен, гладък и има съвсем плавен завой. Достатъчна е непрекъсната осова линия и забранено изпреварване. Не, сложен е знак 60 и всеки втори е нарушител.
Пак ще повторя моето мнение - докогато има безумни ограничения на абсурдни места по пътищата, куките там ще си изкарват паричките. Докато ги има хранилките, ще си мигаме с фаровете. Наскоро мой познат е сниман на такова място, при ограничение 60 е карал с 93. Пътят е равен, гладък и има съвсем плавен завой. Достатъчна е непрекъсната осова линия и забранено изпреварване. Не, сложен е знак 60 и всеки втори е нарушител.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Катаджиите нека си вършат работата.
Светкам винаги, когато очевидно се крият на т.нар. хранилки - безопасни места, където очевино се шофира с по-високо темпо, където има забравени знаци и т.н. В населените места всеки трябва да си е направил сметката още на табелата...
И между другото няма значение кой с колко кара, просто бъдете разумни и толерантни на пътя.
Пътувам доволно често на средно дълги разстояния. Последно в неделя ми се лепнаха 2 огромни тъмни жипки на гърба (пакетно каране, един по осевата, един по-вдясно), а и аз съм над ограничението. Излизаме от завой, виждам коли насреща -> ляв мигач и близо до осевата... да не тръгват... Излизаме от следващ, чисто напред -> десен мигач, прибиране в дясно и да отпрашват.
Друг би казал джигити, но хората ми пускаха аварийки, помахаха с ръце и очевидно им направи впечатление. И на мен нови коли са ми правили път и честно казано, ако всеки си носеше главата не само за красота, всичко щеше да е наред. Пък и не бързайте да съдите хората... може да се е наложило наистина да се кара бързо, не само да се избиват комплекси...
П.П.: 90 за магистрала е твърде ниска скорост, според мен. Внимавайте да не изпадате в абсурдни ситуации, в които ниската скорост да е по-голяма предпоставка за инциденти.
П.П.2: Пътищата ни се подобряват. Има още много, много, много за вършене, но нещата бавно отиват по местата си.
П.П.3: 80-90% от черната статистика е на междуселски участъци и между Стара Загора и Сливен през лятото. Главните пътища и магистралите се подобряват чувствително и тренда на катастрофите с фатален изход е стремглаво падащ.
П.П.4: Приказката за прекаления светец трябва да я знаете...
Светкам винаги, когато очевидно се крият на т.нар. хранилки - безопасни места, където очевино се шофира с по-високо темпо, където има забравени знаци и т.н. В населените места всеки трябва да си е направил сметката още на табелата...
И между другото няма значение кой с колко кара, просто бъдете разумни и толерантни на пътя.
Пътувам доволно често на средно дълги разстояния. Последно в неделя ми се лепнаха 2 огромни тъмни жипки на гърба (пакетно каране, един по осевата, един по-вдясно), а и аз съм над ограничението. Излизаме от завой, виждам коли насреща -> ляв мигач и близо до осевата... да не тръгват... Излизаме от следващ, чисто напред -> десен мигач, прибиране в дясно и да отпрашват.
Друг би казал джигити, но хората ми пускаха аварийки, помахаха с ръце и очевидно им направи впечатление. И на мен нови коли са ми правили път и честно казано, ако всеки си носеше главата не само за красота, всичко щеше да е наред. Пък и не бързайте да съдите хората... може да се е наложило наистина да се кара бързо, не само да се избиват комплекси...
П.П.: 90 за магистрала е твърде ниска скорост, според мен. Внимавайте да не изпадате в абсурдни ситуации, в които ниската скорост да е по-голяма предпоставка за инциденти.
П.П.2: Пътищата ни се подобряват. Има още много, много, много за вършене, но нещата бавно отиват по местата си.
П.П.3: 80-90% от черната статистика е на междуселски участъци и между Стара Загора и Сливен през лятото. Главните пътища и магистралите се подобряват чувствително и тренда на катастрофите с фатален изход е стремглаво падащ.
П.П.4: Приказката за прекаления светец трябва да я знаете...

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:На фона на останалите 1вокласни пътища, тези участъци, за които иде реч са сигурно...ниНю, жалко, че няма иконка да ти покажа с жест какво значи тая дума. Говоря като разстояние.
Ти май изобщо не усмиляш това,което пиша... в града може да има много участъци дет са леш , но по магистралата няма толкова нередности. Говоря за високоскоросни участъци (извънградско)и то за първокласнитени пътища .
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
dido.sofiq написа:
Ти май изобщо не усмиляш това,което пиша... в града може да има много участъци дет са леш , но по магистралата няма толкова нередности. Говоря за високоскоросни участъци (извънградско)и то за първокласнитени пътища .
Колега ти сериозно ли говориш?Какви първокласни пътища,ако 10% от километрите на 2-те магистрали стават за нещо пак е добре.Тия нашите магистрали не стават за нищо,кое е първокласното незнам

- stefan4o
- Контакти:
dido.sofiq написа:
Колега, ти знаеш ли, че пътят Стара Загора - Чирпан го водят първокласен? Какви високоскоростни участъци ми говориш? При положение, че има място с две-три пропадания на асфалта и като минеш със 100 през тях задникът ти се отлепя от седалката. Ами ако не знаеш, че ги има? Щото то няма и как да ги видиш междувпрочем. И минеш със 160 км/ч? Още малко и ще изкараш, че пътищата ни са хубави

Е че там максималната скорост 160 ли е? Айде стига простотии,че много се отклонихме от темата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”