Пукане ,при завивяне на място на пасатб4
Пукане ,при завивяне на място на пасатб4
От няколко дни започна да се чува едно припукване като въртя волана на място - като потегля и завивам това пукане вече изчезва, на какво се дължи все още не мога да разбера- ходих при няколко майстори но еди казва карета, друг шарнири а последния ми каза че тампоните на макферсоните са за смяна, затова се чувало когато е на място а и за това че имам хидравлика не се усещало тежест при завиване ако е без хидравлика щяло много повече да се усеща . Колеги, ако някои е имал подобен проблем и го е разрешил нека сподели- предварително благодаря!!!
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Re: Пукане ,при завивяне на място на пасатб4
Аз имам същия проблем колега, и подозирам десния лагер на макферсона. Преди 3 месеца сменях 4-те амортисьора и самите гуми на същия бяха здрави. Ако откриеш проблема пиши. Че засега няма да човъркам там ,днес излезе друг проблем, отказа ми оборотомера и светнаха едновременно лампите на акумулатора и маслото, но колата си работи нормално. 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
На счупена пружина ми намирисва!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Много зависи от пукането, но в общи линии или лагерчетата в тампоните на макферсоните или изсъхнали кормилни накрайници и шарнири. Опитай с една спринцовка вкарай по малко масълце в маншоните на накрайниците и шарнирите, така ще ги елиминираш от уравнението. Ако след тая интервенция пука пак значи са тампоните на макферсона.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Най-вероятно лагер в тампона на макферсъна. Само ще добавя към писаното от колегите, нищо че повечето примери са за Г3, нещата са аналогични:
viewtopic.php?f=6&t=212949&start=0&hilit=%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0
viewtopic.php?f=5&t=223298&start=0&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=5&t=103947&start=0&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=5&t=141224&start=0&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=6&t=212949&start=0&hilit=%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0
viewtopic.php?f=5&t=223298&start=0&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=5&t=103947&start=0&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=5&t=141224&start=0&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0
То има др две теми с пукане, но в движение .... а не на място, но може би са изсъхнали накрайници , поне на един приятел В4та след интервенцията със спринцовката шума спрял .
Тези дни ще пробвам и ако има разлика ще пиша
защото от година и половина сменявам някакви неща и пукането си го има, само накрайници не съм сменил-външни 
Тези дни ще пробвам и ако има разлика ще пиша

- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пружина, лошото е че се сменят по две.
Yu написа:Пружина, лошото е че се сменят по две.
Какво може да и е на пружината?
Пробвах, смазах двата кормилни накрайника, но пукането си продължава да ме дразни ....като отбелязвам, че на място не ми пука, само в движение и завой !

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колега прегледай си обстойно вътрешните и външни накрайници, съветвам те ако пукането е много да не караш така колата.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
хлабав ремък на хидравликата на волана,като завиваш помпата се товари ремъка приплъзва и се усеща едно припукване в най-крайните положения.
Такъв проблем имах аз.
Такъв проблем имах аз.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
tocian написа:От няколко дни започна да се чува едно припукване като въртя волана на място - като потегля и завивам това пукане вече изчезва, на какво се дължи все още не мога да разбера- ходих при няколко майстори но еди казва карета, друг шарнири а последния ми каза че тампоните на макферсоните са за смяна, затова се чувало когато е на място а и за това че имам хидравлика не се усещало тежест при завиване ако е без хидравлика щяло много повече да се усеща . Колеги, ако някои е имал подобен проблем и го е разрешил нека сподели- предварително благодаря!!!
последния майстор е познал
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Колега, 90% съм сигурен, че проблема ти идва от лагерче на някой от тампоните на макферсона. Има го и при мене пукането! Смених, всичко по ходовата част от долу, амортесьори, тампони, лагерчета. Мина се месец време и пак започна това пукане, което ти казваш! Еми при всичко сменено и пак пука МАЙНАТА МУ вече. Нон стоп наливане на пари в фалшиви части и каране по скапаните ни пътища нема начин всичко да е на 6. Поздрави и Успех 

-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Блокирали аксиални лагери на горните опори на Макферсона.Пружината не се завърта свободно около оста си в завои и се усуква защото е запъната горе.Краищата и се преместват в леглата ( чашките) и от това пука.
Смяна на тампоните с лагерите и ще се оправи - личен опит.
Volkswangel написа:Блокирали аксиални лагери на горните опори на Макферсона.Пружината не се завърта свободно около оста си в завои и се усуква защото е запъната горе.Краищата и се преместват в леглата ( чашките) и от това пука.
Ако е от това ще пука и на място, за заглавието на тема ОК, но пусането в движение и завой ни топмози много от колегите тук

- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Volkswangel написа:Блокирали аксиални лагери на горните опори на Макферсона.Пружината не се завърта свободно около оста си в завои и се усуква защото е запъната горе.Краищата и се преместват в леглата ( чашките) и от това пука.
+1 личен опит... аз съвсем случайно го разбрах...