Здр.колеги,понеже ми предстои смяна на двата долни задни носача се интересувам от по-скорошни мнения за носачите на колегата от ауди форума.Ще сам благодарен колегите които ползват марката Вайко да дадат отзиви.
Поздрави.
Passat B5 - кои са най-качествените носачи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: B5- кои са най качествените носачи?
до:gencho84, прочети цялата тема и ще разбереш.
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове,Мейлети ХД станало 650 лв .Краино време беше да се поосъзнаят с тези цени родните ни търговциhttp://bparts-bg.com/category/58/vw.html
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG

- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не бих си качил семейството в колата с монтиран рециклиран носач.На два пъти ми се е случвало да видя как изкача шарнира на колеги като нашето окачване и не мерси , не съм за 200 лева и всеки момент да очаквам да ми изпадне гумата някаде по магистралата с 140 км.Кофти тръпка ще да е.
- fichtenweg
- Двигател: AHH
това с рециклажите се дъвка дъвка вече не знам колко време и като че мястото му не е много за тая тема (щото надали най-качествените носачи за рециклираните)
Също да припомня един коментар относно мейле - стр.19:
viewtopic.php?f=6&t=149482&start=270
А това са приказки наизуст.feikot написа:...а 2 мейлета на 18 хиляди са за смяна...
Също да припомня един коментар относно мейле - стр.19:
viewtopic.php?f=6&t=149482&start=270
feikot написа:Да се намира на работа,с голфа,как разбра,че носачите на Б5 са пръчка ?
- feikot
Казах му го,защото ползва голф,а не пасат и за това го питах,как разбра,на пасат окачвенто изработено от Мейле е пръчка или която и да е друга марка.
И приказките ми изобщо не са наизуст,всичко което казвам,го казвам подплътено с реални случки и хора.
И не се притеснявай,няма как да ти литне гумата от рециклиран носач.Всеки сам си шета на мозъка,никой не искам да кара да си ги рециклира или да си купува нови.
Лично мое мнение,че качеството на изработка на комплектите по 300 лв. е също толкова съмнително,колкото и рециклирането.Значи какво остава,да си купуваме Лемфьодер или Мейле ?
И приказките ми изобщо не са наизуст,всичко което казвам,го казвам подплътено с реални случки и хора.
И не се притеснявай,няма как да ти литне гумата от рециклиран носач.Всеки сам си шета на мозъка,никой не искам да кара да си ги рециклира или да си купува нови.
Лично мое мнение,че качеството на изработка на комплектите по 300 лв. е също толкова съмнително,колкото и рециклирането.Значи какво остава,да си купуваме Лемфьодер или Мейле ?
- fichtenweg
Чел ли си последните пет страници от темата? С такива комплекти (ако няма и други вече) сме петима колеги от форума - аз, KGL, ChimeyJimmey, andrey_hr и Emi4, като KGL към май месец т.г. беше минал 50 х.км. На моя комплект съм му нявъртял над 37 х.км.
Ти с кого ще се обосновеш?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Оп, и аз да се запиша. Мойто Meyle HD мина 25 000 км. Свалял съм преден десен шенкел на 15 000км и преден долен шарнир беше доста 'лабав. Другите си бяха доволно стегнати. Само дето това окачване хич не го жаля. Редовно черни пътища като ходя за риба. Пък и на писта съм го качвал. Обаче ако се разхопа нещо ще рециклирам шарнирите. За тампоните има полеуретанови. Не виждам какво е предимството на нов носач спрямо рециклиран.
- fichtenweg
Остава да кажеш откъде си го купил твоя Meyle HD комплект и от колко време го имаш.
- feikot
fichtenweg написа:Чел ли си последните пет страници от темата? С такива комплекти (ако няма и други вече) сме петима колеги от форума - аз, KGL, ChimeyJimmey, andrey_hr и Emi4, като KGL към май месец т.г. беше минал 50 х.км. На моя комплект съм му нявъртял над 37 х.км.
Батка,спокойно бе,не те карам да си рециклираш носачите и не ти казвам,че Мейлето ти е боклук.Дишай,изказвам си мнението,че евтиния носач,не е по-добър от рециклирания.Казах,че не коментирам мейле и лемфьодер.Имам 4ма приятели с Б5ци,на единия аз му сменях носачите с рециклирани,на другия с мейле.За тях говорих,не са участници във форума,за да им цитирам никовете.Факт е обаче,че бакшишите като си купят носач и ходят да им го "напълни" както се изразяват и тогава го монтират.Ако искаш,ела до Казанлък,ще те заведа при 2ма най-малко таксиджии,които са ми казвали,да ти кажат на теб.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
все още чакам някой от рекламните лица на Меиле да направи 100к.км на окачването и да сподели мнение. 

моето окачване също почна да лопа и явно ще трябва да го сменям ... до тук оригиналното изкара 270х.км. Ако проблемите се окажат в тампоните мисля да ги сменям само тях, но ако са заминали и шарнирите ще купувам нови. Въпросът ми е смяната на тампона носи ли риск (той няма как да изпадне, освен да се разхлопа пак) и каква е нормалната цена за тази работа ? в София, къде мога да ги занеса ?
- fichtenweg
Публикувано на: Чет Юни 17, 2010 9:20
Публикувано на: Пон Авг 01, 2011 22:07
така както си я подкарал с чакането, очакваме включване към лятото на 2012 г. с изискване за пробег от поне 150к.км
madmen написа:следя ви с интерес
чакам отзиви след някъкъв пробег - 20-30к.км дали има някои с проблем.
При мен Моог все още държи, малко над 50к.км съм изминал с тях, но мисля че следващата смяна да е с комплект Меиле. Та чакам вчепатления
Публикувано на: Пон Авг 01, 2011 22:07
madmen написа:все още чакам някой от рекламните лица на Меиле да направи 100к.км на окачването и да сподели мнение.

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
fichtenweg написа:Публикувано на: Чет Юни 17, 2010 9:20madmen написа:следя ви с интерес
чакам отзиви след някъкъв пробег - 20-30к.км дали има някои с проблем.
При мен Моог все още държи, малко над 50к.км съм изминал с тях, но мисля че следващата смяна да е с комплект Меиле. Та чакам вчепатления
Публикувано на: Пон Авг 01, 2011 22:07madmen написа:все още чакам някой от рекламните лица на Меиле да направи 100к.км на окачването и да сподели мнение.
така както си я подкарал с чакането, очакваме включване към лятото на 2012 г. с изискване за пробег от поне 150к.км
хехе да, може би

ами да дам равносметка - дотук 75-80к.км с Мууг. Един долен смених зимата, обяснявам си ги с големите ледове дето беше натрупало в подкалниците и е скъсало маншона на шарнира. Разтропа се за две седмици яко и го смених само него. Другите ги напъвах отвсякъде да ги проверя тогава и бяха ок. Предполагам че им остава живот една зима още, тъй като според мен най-големия проблем на шарнирите е водата която влиза вътре...
Все още не съм убеден в предимствата на Меиле, но мисля следващата смяна да ги пробвам та затова още чакам положителен отзив. Иначе тези 20-30хиляди би трябвало да изкарват и най-долните ментета и рециклажи...