Мнения за vw Passat 6 на старо ?
Мнения за vw Passat 6 на старо ?
Здравейте колеги стана врвме да сменям Вентото ми и съм се насочил към Passat 6 2.0 TDI 140 коня Седан .Гледах в мобилето даста такива,и се спрях на един такъв от Варна.Проблема е че е бил на лийзинг и е върнат но все пак е 2007година но ми трябва малко помощ да знам полужителните му страни и отрицатените.Благодаря ви предварително!!!

-
Aimbotfan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за vw Passat 6 на старо ?
Положителни - нова технология( то оттам и отрицателни има де), много системи за безопасност, за по-лесно управление и т.н. Отрицателни - горят дюзи, филтъра за твърди частици се задръства, демпферен маховик, много ниско качество на използваните пласмтаси(което си е козметичен проблем). Задели си поне още едно 2-3хил. лева само за обслужване.
Иначе ще ни е по-лесно да ти кажем, ако пуснеш линк към самата обява за колата 
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aко твърдо си решил да вземаш Б6, поне гледай да не е с ВКР мотор, че ще плачеш от дюзи.
-
mili 75
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не разбирам как ти се дават 20 бона за 4 годишна и отгоре кола на почти 200 000 км.И какво очакваш после, цветя и рози, ще дадеш още 2 бона за обслужване, колата не е в гаранция вече, ако е ВКР мотора както писа колегата Андонов, ще смениш и дюзите една по една и какво излиза накрая ще стигнеш сумата на една нова кола, та дори и да не е Фолксваген.Според мене в момента поради свития пазар, автомобилните дилъри са свалили доста цените и не е лошо да се огледаш за някоя лизингова схема за нов автомобил.А ако го взимаш на фирма, много от дилърите вече вкарват колите с възможност за ползване на данъчен кредит.
-
Aimbotfan
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам по снимките, за тази кола тия 20хиляди лева са си множко 
Забележи снимката на която са духалките за климатроника за задните седалки, задръстени са с някакви клечки и т.н.
Поне да ги бяха изчистили.
Имай едно наум с това, че е с автоматична скоростна кутия и обслужването и не е от най-евтините.
Друго, което не ми харесва са спирачните дискове, много се "изкопани". Това означава, че и тях ще трябва да смениш, но означава, че този дето е карал колата е бил някой "Шумахер" на пътя.
Плюс това, като гледам снимката с уредите на таблото, на скоростомера долу забелязвам, че има изгоряла крушка. Тия поне това да я бяха сменили.
Тези илили я продават в каквото състояние е, и всичко ще ти кажат, или ще има доста "подводни камъни".
С горните писания не искам да те отказвам от колата, но все пак наблягам на това, какви забележки има конкретната, избрана от теб кола.
Забележи снимката на която са духалките за климатроника за задните седалки, задръстени са с някакви клечки и т.н.
Поне да ги бяха изчистили.
Имай едно наум с това, че е с автоматична скоростна кутия и обслужването и не е от най-евтините.
Друго, което не ми харесва са спирачните дискове, много се "изкопани". Това означава, че и тях ще трябва да смениш, но означава, че този дето е карал колата е бил някой "Шумахер" на пътя.
Плюс това, като гледам снимката с уредите на таблото, на скоростомера долу забелязвам, че има изгоряла крушка. Тия поне това да я бяха сменили.
Тези илили я продават в каквото състояние е, и всичко ще ти кажат, или ще има доста "подводни камъни".
С горните писания не искам да те отказвам от колата, но все пак наблягам на това, какви забележки има конкретната, избрана от теб кола.
Здравей колега.Бягай далече от дизел и ДСДжи кутия.Пасата ако ти харесва за 20000 лв толкова много трябва да е бензинов и ръчна скоростна кутия или 1,9 тди.Няма по принцип 2.0 ТДИ мотор който да не създава проблеми.За тези пари по - добре се огледай за някой Мерцедес Ц класа след 2005 г.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
според мен офертата е добра за 20000лв хаилаин изпълнение си е много добре освен това с дсг кутия-няма по-голям кеф от това.дори да е бкп двигателя за 180000км в бг отдавна са ги сменили и 4-те
в герамния таква кола за тези пари няма или е поне над 250000км,обслужването на дсг кутия с масло филтър и смяна е 300лв-това ако е много за кола за 20000лв не знам 
-
Aimbotfan
- Автомобил:
- Двигател:
Ако преди това не е карал кола с DSG скоростна кутия, как ще разбере, че и има нещо?
Нека намери някой колега с такава кола, или да направи един тест драйв някъде на чисто нов VW, и после да сравни. Защото ако има проблем няма как да разбере, и могат да го метнат, че просто така си се сменят предавките при DSG.
То, че е кеф, сигурно е кеф, ама не е кеф като ти кажат 2-3хил лв за ремонт
Нека намери някой колега с такава кола, или да направи един тест драйв някъде на чисто нов VW, и после да сравни. Защото ако има проблем няма как да разбере, и могат да го метнат, че просто така си се сменят предавките при DSG.
То, че е кеф, сигурно е кеф, ама не е кеф като ти кажат 2-3хил лв за ремонт
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
а ти къде си 4ел за развалено дсг -като изключим маxовика,които си е консуматив,ако колегата доиде във варна ще пробва на моята 
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте ! Директно по темата ... имам пасат б6 2.0 ФСИ - това е един чудесен мотор ... ве4е съм му напраил 80 хилки и нищо му няма (слава Богу) подръжката не е много скъпа.(това е като съвет от мен да си купиш) бензина е по-евтин и по-издръжлив от дизела. А ако вече му туриш ГИ ше пееш песни
. Обаче не разбирам едно - какъв е този пасат BKP? 2 TDI ли е ? И наистинали е толкова проблемен ?
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
dido.sofiq написа: А ако вече му туриш ГИ ше пееш песни![]()
Сигурен ли си че става въобще?
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
bnick написа:dido.sofiq написа: А ако вече му туриш ГИ ше пееш песни![]()
Е мое ама газовата ще е към 2000 бонбона..
-
ltolev
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
StS написа:bnick написа:dido.sofiq написа: А ако вече му туриш ГИ ше пееш песни![]()
Е мое ама газовата ще е към 2000 бонбона..
Не става газова на тая кола! БРЦ и някой други фирми-производители на газови уредби уж са направили нещо с което двигателя меша двете горива едновременно, но в крайна сметка нищо не става! Казвам го от личен опит.
Единствената газова уредба за тая кола/евентуално/ е в течна фаза.
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
как да не става газово ?
нали аз с газово карам . нямал съм проблеми . с ловато съм. нито губи мощ нито гори много газ.
но ми излезе 1400 лв
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”