Мнения за vw Passat 6 на старо ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
jivko_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнения за vw Passat 6 на старо ?

Мнениеот jivko_stz » Пон 01 авг 2011 9:28

Здравейте колеги стана врвме да сменям Вентото ми и съм се насочил към Passat 6 2.0 TDI 140 коня Седан .Гледах в мобилето даста такива,и се спрях на един такъв от Варна.Проблема е че е бил на лийзинг и е върнат но все пак е 2007година но ми трябва малко помощ да знам полужителните му страни и отрицатените.Благодаря ви предварително!!! :) :) :)

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за vw Passat 6 на старо ?

Мнениеот Aimbotfan » Пон 01 авг 2011 19:35

Положителни - нова технология( то оттам и отрицателни има де), много системи за безопасност, за по-лесно управление и т.н. Отрицателни - горят дюзи, филтъра за твърди частици се задръства, демпферен маховик, много ниско качество на използваните пласмтаси(което си е козметичен проблем). Задели си поне още едно 2-3хил. лева само за обслужване. ;) Иначе ще ни е по-лесно да ти кажем, ако пуснеш линк към самата обява за колата ;)

jivko_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivko_stz » Пон 01 авг 2011 21:33

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 02 авг 2011 6:45

Aко твърдо си решил да вземаш Б6, поне гледай да не е с ВКР мотор, че ще плачеш от дюзи.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Вто 02 авг 2011 8:14

Колега, не разбирам как ти се дават 20 бона за 4 годишна и отгоре кола на почти 200 000 км.И какво очакваш после, цветя и рози, ще дадеш още 2 бона за обслужване, колата не е в гаранция вече, ако е ВКР мотора както писа колегата Андонов, ще смениш и дюзите една по една и какво излиза накрая ще стигнеш сумата на една нова кола, та дори и да не е Фолксваген.Според мене в момента поради свития пазар, автомобилните дилъри са свалили доста цените и не е лошо да се огледаш за някоя лизингова схема за нов автомобил.А ако го взимаш на фирма, много от дилърите вече вкарват колите с възможност за ползване на данъчен кредит.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Вто 02 авг 2011 12:44

Като гледам по снимките, за тази кола тия 20хиляди лева са си множко ;)
Забележи снимката на която са духалките за климатроника за задните седалки, задръстени са с някакви клечки и т.н. ;)
Поне да ги бяха изчистили.
Имай едно наум с това, че е с автоматична скоростна кутия и обслужването и не е от най-евтините.
Друго, което не ми харесва са спирачните дискове, много се "изкопани". Това означава, че и тях ще трябва да смениш, но означава, че този дето е карал колата е бил някой "Шумахер" на пътя.
Плюс това, като гледам снимката с уредите на таблото, на скоростомера долу забелязвам, че има изгоряла крушка. Тия поне това да я бяха сменили.
Тези илили я продават в каквото състояние е, и всичко ще ти кажат, или ще има доста "подводни камъни".

С горните писания не искам да те отказвам от колата, но все пак наблягам на това, какви забележки има конкретната, избрана от теб кола.

vw20v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw20v » Вто 02 авг 2011 13:31

Здравей колега.Бягай далече от дизел и ДСДжи кутия.Пасата ако ти харесва за 20000 лв толкова много трябва да е бензинов и ръчна скоростна кутия или 1,9 тди.Няма по принцип 2.0 ТДИ мотор който да не създава проблеми.За тези пари по - добре се огледай за някой Мерцедес Ц класа след 2005 г.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 02 авг 2011 14:22

според мен офертата е добра за 20000лв хаилаин изпълнение си е много добре освен това с дсг кутия-няма по-голям кеф от това.дори да е бкп двигателя за 180000км в бг отдавна са ги сменили и 4-те :D в герамния таква кола за тези пари няма или е поне над 250000км,обслужването на дсг кутия с масло филтър и смяна е 300лв-това ако е много за кола за 20000лв не знам :lol:

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Вто 02 авг 2011 15:07

Ако преди това не е карал кола с DSG скоростна кутия, как ще разбере, че и има нещо?
Нека намери някой колега с такава кола, или да направи един тест драйв някъде на чисто нов VW, и после да сравни. Защото ако има проблем няма как да разбере, и могат да го метнат, че просто така си се сменят предавките при DSG.
То, че е кеф, сигурно е кеф, ама не е кеф като ти кажат 2-3хил лв за ремонт ;)

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 02 авг 2011 15:37

а ти къде си 4ел за развалено дсг -като изключим маxовика,които си е консуматив,ако колегата доиде във варна ще пробва на моята :)

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Вто 02 авг 2011 16:21

Здравейте ! Директно по темата ... имам пасат б6 2.0 ФСИ - това е един чудесен мотор ... ве4е съм му напраил 80 хилки и нищо му няма (слава Богу) подръжката не е много скъпа.(това е като съвет от мен да си купиш) бензина е по-евтин и по-издръжлив от дизела. А ако вече му туриш ГИ ше пееш песни :) . Обаче не разбирам едно - какъв е този пасат BKP? 2 TDI ли е ? И наистинали е толкова проблемен ?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 02 авг 2011 16:26

dido.sofiq написа: А ако вече му туриш ГИ ше пееш песни :)

Сигурен ли си че става въобще?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 02 авг 2011 17:14

bnick написа:

Е мое ама газовата ще е към 2000 бонбона..

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Вто 02 авг 2011 21:57

StS написа:
bnick написа:

Е мое ама газовата ще е към 2000 бонбона..

Не става газова на тая кола! БРЦ и някой други фирми-производители на газови уредби уж са направили нещо с което двигателя меша двете горива едновременно, но в крайна сметка нищо не става! Казвам го от личен опит.
Единствената газова уредба за тая кола/евентуално/ е в течна фаза.

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Сря 03 авг 2011 11:12

как да не става газово ? :shock нали аз с газово карам . нямал съм проблеми . с ловато съм. нито губи мощ нито гори много газ. :) но ми излезе 1400 лв

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”