GOLF 4 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: GOLF 4 1.6

Мнениеот stefan4o » Сря 03 авг 2011 8:59

Е, нали коментирахме тук в България? Че имало много теми. Ами има, то в момента тук сигурно е хит на продажбите Голф Мк4, тройките след някоя година ше станат youngtimer, а дройките ще станат класика (oldtimer) mhihi То е малко като да правиш статистика за дефекти примерно на 1000000 продадени коли и 10 от друга марка. Много ясно, че за вторите общият брой коментирани теми и дискусии ще е няколко пъти по-малък.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 03 авг 2011 9:08

трябва да видя примерно за един час по улиците колко 2ки и 3ки и колко 4ки ще видя и да записвам :)

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 03 авг 2011 9:20

agent_kowalski написа:... на бензиновия ядовете главно са по двигател и кутия...

Колега, не обичам да влизам в спорове принципно, но тук мисля, че малко се бъркаш. Позволявам си да коментирам, понеже все пак темата е Golf 4 1.6, а аз съм с AKL мотор. Лично мое мнение от километрите, които съм навъртял с тази кола, с което разбира се не те ангажирам, е че това е много издръжлив и непретенциозен двигател и особено важно за българина - много достъпен за поддръжка по стандартите на един обикновен човек в България. Щом имаш такива наблюдения върху дизелите, предполагам знаеш какви суми се вадят за ремонт на дизелов двигател. Другото, което ме учудва постоянно в този форум, е как много народ е на принципа "под 1.8 не става". Ами колеги, всеки си гони различни цели като пътувания в ежедневието, има различен стил на шофиране, аз лично от мощността на колата ми съм си доволен и не ми трябва повече. Колкото до многократно оплюваните DDU кутии, да чукам на дърво, не съм имал проблем, надявам се да е така и занапред. Поздрави!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 03 авг 2011 9:55

Много зависи преди нас кой как е карал и подържал колата.Явно си случил на съвестен предишен собственик и като цяло колата ти е на малко километри.С две думи-уцелил си :да:
Кофтито в цялата работа е следното-универсалка кола няма.
Нито е разумно човек да кара нещо голямо и мощно в града,нито нещо малко и слабо извънграда.Разумно не е точната дума де...някой има пари и не му е жал да кара нещо 2-3 литра по задръстванията ...друг може да кара нещо тон,тон и нещо с 60коня,което реално си развива разрешените 130км в тази държава,но все някога ще ти се наложи да изпревариш,или да пътуваш с пълна кола багаж и хора и е досадно,на моменти и опасно.Ако човек си знае че може да издържи два часа зад два камиона с 60-70,когато го чакат примерно 300-400км път лошо няма.
Шо се отнася до това 1.8 не е правилно,точно за тази ситуация са важни конете,не обема.Жълтурковците правят чудеса от малък обем,съчетан със здравина на двигателя и то от много години насам.Вече и не само те.Примерно едно 1.4 около 100коня в ниски обороти не върви като 1.8 със същите коне,но като ти трябва да изпреварваш вкарваш го в обороти и действаш.
В случея и в други подобни теми за голф4 1.4 се говори освен за проблемите му(дори и евентуални такива) и че е доста тежък за тия 75коня.
Най-добре ще е да не живеем в панелки и да имаме място и пари за поне 2 коли всички.Аз лично искам един бус за извънградско да си имам и да си карам,защото не харчи толквоа много ,има място за каквто се сетиш,високо е мястото на шофьора и е много по-приятно и разумни скорости до към 150 не са проблем.За града най би ме радвало нещо като тико ,но само да не живеех в България,защото такова ме е страх да карам,никой не те бръсне за нищо и някой сув ще мине през теб без да те види....страх ме е да карам супер малка кола по наще пътища....ако не бяхме простаци щеше да е супер,ама айде де мечти....

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 03 авг 2011 10:16

vladimir nikolov написа:Колеги, здравеите. Навил съм се да си купя 4ка и искам да събера малко инфо.Става въпрос за 1.6 или 1.8 интересува ме кои вариант е наи евтин за подръжка.За 1.4 дума да не става имах 3ка с тоя мотор-без коментар.

Вземай 1.6 и си свиркай, мотора е добър и колата е здрава. Газификацията не е проблем. И като някой ти дава мнение, питай го каква кола има.

Потребителски аватар
ГОЛФА3-КА
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ГОЛФА3-КА » Сря 03 авг 2011 12:26

Вземай 1.6 и си свиркай, мотора е добър и колата е здрава

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 03 авг 2011 13:26

Японските коли няма да ги коментирам, защото аз също съм им почитател-особено на тойота/бензин или дизел/ и мазда/само бензин/.И наистина голф 4 е най-масовата кола в Германия все още-1,6милиона бройки или нещо подобно беше.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 03 авг 2011 15:05

добре къде ги виждаш в германия тия четворки...последно бях в германия преди 2 месеца ...сега може я някой регион да ги карат все още ,ама бях основно в южна германия ,не че не се виждат,ама чак да са масови...масови са колкото примерно кадет или типо в софия...виждат се ,но са на изчезване.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 03 авг 2011 16:00

Не измествайте темата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”