Странен проблем на Голф 3 GT 1.6 101 коня

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nik5
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем на Голф 3 GT 1.6 101 коня

Мнениеот nik5 » Пет 29 юли 2011 13:25

Здравейте колеги.Искам предварително да се извиня ако темата вече я има,но става дума за горивопроводите на Голфа ми.Не го бях карал от 3 дни и днес реших да отида с него към центъра и щом стигнах там и го огасих забелязах малко петно което се оказа бензин който излизаше на капки точно от там където 3-та горивопровода влизат в някакъв дунапрен точно зад предна дясна гума.Изчаках малко и спря да капе изобщо.Прибрах се в къщи и отново погледнах под колата,но капенето го няма.Някой има ли представа защо се е получило това при мен?Да не би защото не бях мърдал колата през тези 3 дни?Ще може ли да ми кажете 3-та горивопровода кой за какво е.Този на който е горивния филтър знам,че отива към двигателя,а другите 2-ва?Извинете,че ви занимавам с моите проблеми,но доста се стреснах днес при вида на това петно бензин което бе станало под колата ми

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем на Голф 3 GT 1.6 101 коня

Мнениеот Bioside » Пет 29 юли 2011 20:15

От другите два единия връща обратно излишното горивото в резервоара,а другият е за бензиновитв пари от резервоара.Свързан е с един филтър отпред до дясната гума под въздушния филтър :beer

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Съб 30 юли 2011 13:06

Благодаря много :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 01 авг 2011 5:27

черният е подаващият гориво от бензиновата помпа.
синият е за обратното гориво.

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Пон 01 авг 2011 18:34

Вчера пак ми го направи тоя номер,но днес няма и спомен,че вчера е текло.Май ще си играя да легна под него и да проверя горивопроводите.Интересното е,че стрелката не мърда след като е прокапало бемзин.Не знам конденз ли прави или нещо друго става,но какво е сигурно ще разбера щом легна под колата

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 01 авг 2011 18:38

Ако имаш климатик и си го ползвал може и конденз да е :да:

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Пон 01 авг 2011 19:37

Да имам климатик,но го ползвах преди 3 седмици,а колата ми направи тоя номер там където 3-та горивопровода влизат в нещо като греда която която греда е уплътнена с дунапрен.Дано да се притеснявам напразно,защото вече за 2-ри път ми го прави тоя номер и при 2-та пъти доста се стреснах като видях петното бензинот колата ми

Ivan1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivan1 » Чет 04 авг 2011 12:32

Аз имах подобен проблем, като при мен така протече, докато карах, че се притесних колата да не се запали.
Имай предвид, че горивото циркулира през тези маркучета с налягане от порядъка на 1 - 2 атмосфери и оказва сериозен натиск. Пристегни маркучетата и предполагам ще се оправи.
При мен се беше получило, защото една от тръбичките се беше протрила и я смених с обикновено маркуче. Само, че снадката не е станала добре, защото гуменото маркуче се захваща за една пластмасова тръбичка и не можеш да я стегнеш на макс, защото ще пукнеш пластмасата. И понеже не я бяха карал сигурно седмица, маркучетата леко са се спекли и явно се беше получило приплъзване.
Както си карам се размириса сериозно на бензин. Спрях и докато огледам колата, отдолу стана едно гьолче от бензин :horror: . Оставих я малко да постои и тръгнах директно към сервиз, по пътя спрях да видя дали тече - и кво да гледам - то спряло. Просто маркучетата са се нагрели от работат на двигателя и са уплътнили. В сервиза ги пристегнаха добре и повече не ми е текло.
Предполагам при тебе също е станало нещо подобно.

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Чет 04 авг 2011 21:44

Ivan1 написа:Аз имах подобен проблем, като при мен така протече, докато карах, че се притесних колата да не се запали.
Имай предвид, че горивото циркулира през тези маркучета с налягане от порядъка на 1 - 2 атмосфери и оказва сериозен натиск. Пристегни маркучетата и предполагам ще се оправи.
При мен се беше получило, защото една от тръбичките се беше протрила и я смених с обикновено маркуче. Само, че снадката не е станала добре, защото гуменото маркуче се захваща за една пластмасова тръбичка и не можеш да я стегнеш на макс, защото ще пукнеш пластмасата. И понеже не я бяха карал сигурно седмица, маркучетата леко са се спекли и явно се беше получило приплъзване.
Както си карам се размириса сериозно на бензин. Спрях и докато огледам колата, отдолу стана едно гьолче от бензин :horror: . Оставих я малко да постои и тръгнах директно към сервиз, по пътя спрях да видя дали тече - и кво да гледам - то спряло. Просто маркучетата са се нагрели от работат на двигателя и са уплътнили. В сервиза ги пристегнаха добре и повече не ми е текло.
Предполагам при тебе също е станало нещо подобно.

При теб от къде точно ти протече,защото при мен протече точно зад предната дясна гума там където 3-те мъркуча влизат в 1 правоъгълник в който има дунапрен.Къде да бръкна зада ги пристегна или направо да отида в някой сервиз,да им обясня за какво става дума и те да се заемат.При мен също като се върнах в къщи спря да тече.На моменти ми го прави тоя номер и при 1-вия удобен сучай се заемам с тях,че да не стане по-лошо :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”