Да не пестя вече информация: Турбинката е GT2056V хибрид с променлива геометрия (vnt), с делящ се колектор, като топлата част е от GT2052V, а компресорната част е от BMW - GT2256V. Благодарности на kire tdi за турбинката.
Ами чесно казано не знам колко коне може да се изкарат с тези разпръсквачи и тази помпа. По нататък може да я кача на дино, но първо трябва да реша дали ще сменям буталце и разпръсквачи, трябва да се оправи тръбата за въздуха и да сменя филтъра с по-голям. Освен това трябва да се поработи и по изпускателната система. Трябва да се смени меката връзка с по-голяма, още метър и половина права тръба + още един резонатор. По този начин ще стане от край до край 63мм + 2 резонатора на 65мм.
Ще се гони максимума. Турбината е монтирана. Колата е в движение с изцяло нова генерация от турбото до отзад. 63мм права тръба, сменена е меката връзка с по-голяма, 65мм резонантно гърне и крайно гърне на 60мм вътрешен диаметър.
В момента искам да приключа с механичната част. Генерацията я приключих. Имам работа по двигателя още, освен това трябва да се сменя окачване и спирачки( най-важното)!
Преди спирачките ще е окачването, а преди окачването имам да правя нафтовата помпа, както и някой други дребни неща по двигателя.Всичко това е свързано с финанси. Няма как, не може всичко на веднъж. Както и да. Днес Иво пак свърши страхотна работа и оправихме тръбите на кулера спрямо новата турбина, защото имаше някой проблеми места, които трябваше да се напаснат и да се подменят маркучи.Докато чаках направих няколко снимки.
Малко раздвижване по темата. От днес колата е настроена с друг софтуер благодарение на Brezel и Ifidik. Сега вече тръгва по-добре от ниските, бууста е 1,7 бара и прави пик на 2 бара.
Благодарение на колегата kok12 се сдобих с полиуретанови тампони за задните носачи.