Най-зле поддържан (т.е. неподдържан) автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Най-зле поддържан (т.е. неподдържан) автомобил

Мнениеот pe6kata » Съб 06 авг 2011 10:31

Не съм предполагал че е възможно да има автомобил в такова състояние :shock Вчера ми разбиха представите за безхаберие относно кола.

А колата не е каква да е- последния пасат б4 2.8 вр6- 96г. ГТ изпълнение с всичко възможно натъпкано в него- климатроник в комбинация с люк(!), 4 ел.стъкла, ел. огледала, темпомат, кожено черно рекаро с подгрев (забравих да видя дали имаше и ел. управление), с юбилейния абс, с последното табло- сиви циферблати с червени стрелки + обичайните за модела екстри. Въобще почти черешката на тортата, що се отнася до б4.
Мислех да го взема(нали все пак е пасат вр6 :lol: ), като го вградя в едно корадо или широко, че ми се въртят едни глупости из главата...

Отивам в едно село забутано, колата е на улицата, няма бензин даже да запали. Кофти впечатление. По принцип ме интересуваше мотора, но докато докарат гориво тръгнах да я поогледам. Мръсна отвън майната му, влизам вътре, мирише на мандра, според собственика било на сливи :shock Явно некви вмирисани ще да са били :lol: Шофьорската и пътническата седалка са пълен леш. Обяснението- забравили предните джамове свалени и я навалял дъжда яко. (но поне човека си го каза предварително, както и че на тавана лака бил паднал и едно петно ръжда 3х3см на единия калник, и че климатроника не бил зареден, останалото било ОК)

Воланът от кожен беше станал полукожен- кожа с пвц лента, порядъчно зацапана. Дръжката на ръчната и тя. Допирът с тях е един нехигиеничен ужас. Отделно ръчна нямаше- била разкачена. Шофьорския прозорец не било желателно да го свалям :lol: Ясно що, все пак слабо място. Даже и не пробвах и другите. Разни дреболии по интериора- де начупени, де липсват... Отзад щората свалена(комби е), ползва се само като товарна. Това обяснява миризмата, както и че колата е на село. Пасат вр6 за селска работа scare .
Липсва огледалото за обратно виждане, не е проблем, за сметка на това забелязвам една хубава паяжина на предното стъкло. Спукано яко.

Излизам отвън да я огледам детайлно. Счупена маска, счупена задна броня и разкривена. Леко натисната и в калника от удара. Счупен заден стоп. Интересно как но боята беше тотално съсипана- все едно е подсушавана с шкурка 180, и то много пъти :horror: Някакви потъмнели ръждиви фарове. Бленди, капачета... там е ясно.

Вдигам капака- приятна гледка- 6-так отдолу. Вадя щеката за масло- под минимума, а колата е спряна под наклон с предницата надолу. Питам с леко майтапчийски тон- гори ли масло?- Масло никога не е пипнала- Даже преди няколко месеца е сменено. :beat_butt2 Освен липсата му, отзад и ауспуха издайнически говори за друго. Протаява антифриз от едни тапи.

Идва бензина, сипваме. Моторът пали доста неубедително. Танцува яко из коша. Обтегачите и успокоителите "напомнят", че отдавна си искат смяната. Очевидно се губи цилиндър/ цилиндри. Обясняват ми, че е някоя свещ. Моторът го познавам и ми е ясно че му се куби компресия, и то много сериозно на някои от цилиндрите. Въпреки всичко проверявам с кабелите, изключвайки цилиндър по цилиндър. Достаъчно показателно е. Не е свещи.

Тръгвам да карам, отлепям на първа и вкарвам втора. Брутален шум още от 20км/ч. Поглеждам въпросително- продавача още по-въпросително. Питам го за шума- той- спокойно тя си е така, ние отдавна така я караме, не е проблем, някакъв преден лагер е. Е, лагера не беше ляв, както ми обясниха, а десен или беше в дифа, едно от двете. На 100км/ч в колата не се стои, а и се кара със страх. Давам цялата газ на първа и... нищо. Изредих няколко предавки, ясно беше че мнооооооого коне им е писнало и са си тръгнали. Добро вървене... за 1.8 моно най-много 2е :lol:
Отгоре на това и темпомата не бачкаше :lol: .

То вярно, че колите са да ни служат по принцип, а не ние на тях(макар че тук е мястото с масовите изключения), ама такова отношение :horror: :horror: :horror:

Хубавото е, че съчетахме нещата така, че хем да видим колата, хем да свършим и друга работа. И най-странното беше че ми беше чак забавно от толкова абсурди и недоумения от моя страна.
Естествено че не я взех, това е кола за... нещо като скраб, тя и за морга почти не става(или поне за цената от 2200лв). Виждал съм разни таралясници, ама такова нещо... Жалко че такъв екземпляр не е попаднал на собственик.
Та така...

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Re: Най-зле поддържан (т.е. неподдържан) автомобил

Мнениеот Th3_Storm » Съб 06 авг 2011 11:27

scare scare ей на такива собственици и :dummy: :dummy: им е малко макар че всеки си решава какво да прави с колата ама ти какъв човек трябва да си да си вземеш пасат вр6 с всички възможни екстри и да го направиш на нищо и то да го ползваш за село за работа сливи вика .Аз имам голф 3-ка 1,9 чистия дизел без грам екстра освен хидравликата но въпреки това си я подържам и обичам да ми я спретната,но има и хора и хора някой са мизерници явно този е такъв жалко е както каза че такъв екземпляр е попаднал в такива ръце.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 06 авг 2011 11:58

Сменено било маслото а пък е в минимума той сигурно не знае за щеката и колко масло да налее на двигателя и за това я е довършил. Отива си зверчето mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 06 авг 2011 12:18

Пешка и аз съм ходил да гледам перфектни антики. Много от собствениците крият недостатъците по колите си или просто не им прави впечатление и "забравят" да ги споменат. Мундари е имало и винаги ще има, просто някои наистина карат докато колата им се разпадне в буквалния смисъл mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 06 авг 2011 12:47

А аз да кажа ли в какво състояни си взех Нивата-е вярно Нива,ама пича няма друга кола и си карал нея за кола в града,за дълъг път,за риба...Не мога да бъда толкова описателен,че мина някакво време,но все пак ще се постарая.

Отивам,собственика го няма,баща му отваря,един дърт мърморко и взе да ме плакне от вратата,много хубава била,да не съм си правил сметката за сваляне на цената и т.н. е ок,де,дай да я видя му викам :Mr Green Fun Състоянието в което я видях-мисля,че поне 150 корена домати можеха да се посеят по нея,толкова кал имаше,даже се чудя дали и 2 реда вейкин боб дали ще хванат броните.Карай,нали е Нива.Вдига се капака и мисля,че имаше повече масло по коша и двигателя,отколкото В двигателя.Няма акумулатор,върти сучи,не можа да запали.Отвора на въздушния филтър,запушен с чашка от кафе-машина,с дупка от цигара,така си бил регулирал метана :screwy Викам,искам да я чуя как работи все пак,стария взе да се усуква,че не можел да носи тежко и че сега тепърва трябвало да сваля от неговата кола акумулатора.Казах му,че аз ще го взема като не може (човешко все пак,ама устата му може да мели).Запали,това ок.Влизам вътре...Перушина от яребици,около 150 гилзи от малокалибрено оръжие,мисля,че около 300 фаса в пепелниците (де що има) кутийки от всякакви неща,опаковки,слама,8 крушки,20на гайки,4 лъжици,50на стотинки на по 1 и 2,хартийки,камбанки за риболов,лъжички от кафе-машина и мн мн други.

С тази кола,държа да отбележа,че пича си кара из Пловдив,децата и жена си.А не е някой глупак,некадърник или някой прост...Фаровете,единия не свети на къси,отзад стопове няма.

Техническото състояние-бутилките за метана,да не кажа свободно движещи се,но леко прикрепени към купето,2 лагера за смяна и карета на кардана.Съединителя е оригиналния (Валео) няма да казвам в какво състояние беше.Накладките,или каквото беше останало,бяха не просто изтрити до желязо,а май и желязото беше изтрито.Свещите имаха по 2-3 мм нагар от метана,няма да казвам на колко км изглеждат да са.Незнайно защо,кабелите за подгрев,чистачка и маркучето за пръскачката на задното стъкло,бяха така приятелски прерязани.Отделно се подпираше с колче за риба,а смяната на 2те амортисьорчета ми отне 5 мин. като монтирах и допълнителна планка.Поне не е гнила и няма ръжда,то и това е единствената причина за която я взех.

Вярно Нива,ама чак пък такава мърлявост...

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 06 авг 2011 13:51

Колко пари ти искаше за това нещастно изпаднало в несгода чудо на немската инжинерната мисъл :)

Последна промяна от Zerga3GT на Пет 18 ное 2011 14:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Съб 06 авг 2011 14:12

идеята ми беше, че вр6-ци на пасат са излизали м/у 500-1500 бройки на година. Нещо немога да си отворя файловете с данни, за да дам точната бройка за произведените през 1996г пасати. Това прави колата доста ценна. Още повече с това ниво на оборудване.
Яд ме хвана като видях в какво сътояние е докаран такъв автомобил(макар че щях да го взема за донор :? ), както и факта че хората въобще не са си давали сметка за това какво имат. Как вр6-ца ще я ползваш като каруца еба ти... :horror:

Няма нищо по-готино от това да видиш стойностна кола и стопанин който да си я гледа по подобаващия начин.
А иначе кола трябва да се види, няма начин. Това че продавача се е направил на луд не е проблем, както казах и без това огледа и друго нещо, което трябваше да се свърши, се съчетаха...

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 06 авг 2011 16:48

Виждал съм коли в които мирише на обор и от вътре може да изхвърлиш поне два чувала непотребни предмети. Животни да живеят щеше да е по-чисто. Има страшни мърлячи и се познават по колите.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 06 авг 2011 16:52

историята помни и по лоши случаи mhihi

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Съб 06 авг 2011 17:12

Най-интересното е че такива коли се продават в 80% от случаите и винаги биват купувани! ДОкато ако колата е запазена лъсната, всеки си вика, ебахти магерената кола!
Тъй че не си мислете че на всеки може да се угоди! Но определено на много хора въобще не им пука каква им е колата! Имам един комшия който си отваря предният капак за двигателя, един път в годината, ма прав си е човека за кво му е да гледа, нали работи, когато спре ще му мислим!
Нищо учудващо, за всеки влак си има пътници!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 06 авг 2011 17:15

UnLucky написа:Нищо учудващо, за всеки влак си има пътници!

Така е, ама случаят, който описа Пешката най-вероятно неговите пътници ще са... стадо кокошки :Mr Green Fun Такива коли наистина и в моргите не ги вземат. mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 06 авг 2011 17:18

Той не е дал една стотинка по тази кола и му е все тая дали ще я продаде за 200 или 2000лв

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Съб 06 авг 2011 18:10

трябваше просто да има един добър мотор. И това нямаше. Естествено че я огледах цялостно, щото хем имах време, хем и щях да гледам да разпродам това което не ми трябва от нея и да избия някой лев. Еми... то няма един здрав детайл. Въпреки това ако мотора беше ок, пак щях да я взема.
Тая коля директно би се спряла от движение при една проверка. Дори и да ти я подарят, от това нещо докато стане кола ще идват много хиляди.
Бая коли съм виждал и са ми минали през ръцете, но това беше някакво чудо, щом чак тема пуснах :shock

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 06 авг 2011 18:23

Трябваше да щракнеш една две снимки,но като чета написаното от теб успявам да си представя за каква мизерия става въпрос...
И при нас в сервиза често идват хора с подобни "коли" дето ме е гнус да я преместя,да не говорим за мизерията в коша :banghead:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 06 авг 2011 18:49

кола трябва да бъде почистена поне един път в месеца и измивана с не твърди прибори които могат да повредят боята.
и също и калнизите от долу се мият хубаво там където се събира най голяма мизерия и при влага избива ражда.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”