спешнооо ! гарнитура
спешнооо ! гарнитура
здравейте колеги! начи колата ми е голф 2
ако измина няколко километра и като спара и като отварям капачката от там дето му всипвам вода почва да ми изкарва водата от там.вчера с един майстор говорех вика ми голяма вероятност ти е отишла гарнитурата.някой ако знае нещо да ми пише спешно без кола сам вече от седмица ! щото тези дни ще си зимам нов радиатор.

Re: спешнооо ! гарнитура
а и друг ми вика че това може да е от капачето.трябвало да си зема нов и да гледам да ли новото ми изкарва въздуха(можело да ми е отишло старото да не ми изкарва въздуха
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Дали е гарнитура не е сигурно , но както казваш след 2 км. ти вдига налягане на охладителната система - за мен няма нищо общо с капачката
. Не си казал какъв е мотора ?
99% - гарнитура или глава
.

99% - гарнитура или глава

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
milmar написа:Дали е гарнитура не е сигурно , но както казваш след 2 км. ти вдига налягане на охладителната система - за мен няма нищо общо с капачката. Не си казал какъв е мотора ?
99% - гарнитура или глава.
E какво е ненормалното да вдига налягане в охладителната система след 2 км....тогава през лятото стига до около 60 градуса,че и повече...И каква работа има колегата да отваря капачката на топъл ДВГ???Ако не я отвори,колата прегрява ли???
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
joker написа:И каква работа има колегата да отваря капачката на топъл ДВГ???Ако не я отвори,колата прегрява ли???
Мдааа...как се държи колата.?
Температура градско, на място, извънградско...!?
Перка...,кога по колко...разход на антифриз?Въобще какво се случва...
Кое те кара да отваряш капачка.
начи колата в градско дига малко градуси и се вклучва перката и веднага се нормализира(казаха ми че за голф 2 е това е нормално) а пак извънградско абслоутно си е нормално всичко не ми прегрява изобщо.Попитах този въпрос защото радиатора ми се спука от 2 места за 1 седмица
в загрят двигател казват че като отвориш капачката трябва да не излиза вода а при мен излиза
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Естествено, че като ти е загрял двигателя антифриза ще ти излиза като отвориш капачката.
Нали е под налягане.
Ако е гарнитура поведението на колата ще е супер неадекватно да не говориме, че ще изкарва бял дим отзад като побеснял.
На студен двигател провери нивото на антифриза покарай малко докато загрее после не отваряй капачката изчакай да се охлади и погледни нивото пак - ако нивото не е мръднало не мисли за гарнитури(тва при положение, че нямаш никъде течове) .
Другия начин да провериш дали имаш проблем с гарнитура е като отвиеш свещите ако са "измити" тогава можеш да имаш съмнения.

Нали е под налягане.
Ако е гарнитура поведението на колата ще е супер неадекватно да не говориме, че ще изкарва бял дим отзад като побеснял.
На студен двигател провери нивото на антифриза покарай малко докато загрее после не отваряй капачката изчакай да се охлади и погледни нивото пак - ако нивото не е мръднало не мисли за гарнитури(тва при положение, че нямаш никъде течове) .
Другия начин да провериш дали имаш проблем с гарнитура е като отвиеш свещите ако са "измити" тогава можеш да имаш съмнения.
faso написа:в загрят двигател казват че като отвориш капачката трябва да не излиза вода а при мен излиза
за мен нямаш проблем не пипай колата

- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
UnLucky написа:faso написа:в загрят двигател казват че като отвориш капачката трябва да не излиза вода а при мен излиза
за мен нямаш проблем не пипай колата
и аз съм на това мнение, при мен също на топъл двигател като развия капачката на разширителя има налягане, иначе температурата ми заковава на 90* и не мърда от там, според мен няма причина да се притесняваш, освен ако не ти избива от някъде антифриза, направи си един оглед на охладителната система, но според това, което си описал би трябвало всичко да ти е наред. А за това с течовете по радиатора, ако ти тече от предната му страна съм почти сигурен, че е удар с камъче или нещо твърдо при движение /аз затова съм си сложил една мрежичка да го предпазва

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
joker написа:milmar написа:Дали е гарнитура не е сигурно , но както казваш след 2 км. ти вдига налягане на охладителната система - за мен няма нищо общо с капачката. Не си казал какъв е мотора ?
99% - гарнитура или глава.
E какво е ненормалното да вдига налягане в охладителната система след 2 км....тогава през лятото стига до около 60 градуса,че и повече...И каква работа има колегата да отваря капачката на топъл ДВГ???Ако не я отвори,колата прегрява ли???
Ами реших , че като мине 2км. колата няма как да е вдигнала 90 градуса , а при (както казваш ти) 60 градуса налягането в охладителната система няма как да е високо , освен ако не надува .
Както и да е съжалявам , че писах в темата ....
Към колегата , автор на темата , първо прочети , после помисли и тогава питай нещо конкретно , с конкретна информация за това което си пробвал и знаеш , иначе и да хвърляме боб до небето , все тая ....
Така или иначе ще трябва сам да решиш какво да правиш , включително и дали да отидеш в някой сервиз .
ПП ти си ходил в сервиз

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Тя за 2 км спокойно може и да загрее,че и да прегрее при 30 градуса околна температура.Отделно 2км могат да се минават за 2 минути,както и за 20 минути,при което загряването на колата е много различно за тези километри. Общо взето не виждам какъв е проблема с колата,освен,че се е спукал радиатора.Той ако е мой набор,нормално е да се спука на 2 места за 1 седмица,след още една ще се спука и на друго място,понеже просто радиатора изгнива и от налягането цъфва,после цъфва и на друго място и така докато не ти омръзне и не прежалиш 70-100лв за следващия (твоя поне е евтин,моят е 200 и нещо
).

мерси колеги бяхте мн полезни.след малко ще ми идва един майстор да видим кво ще стане.и пак ще ви питам
Начи колеги здравейте отново. е преди малко говорих с един майстор - за това дето като отвора капачето на водата да излиза от там вода в топъл двигател не е нормално вика . даже можеби са отишли главата и гарнитурата вика. А вие пък сте казали ''заради налягането е'' 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”