спешнооо ! гарнитура

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Re: спешнооо ! гарнитура

Мнениеот UnLucky » Пон 08 авг 2011 16:12

faso написа:Начи колеги здравейте отново. е преди малко говорих с един майстор - за това дето като отвора капачето на водата да излиза от там вода в топъл двигател не е нормално вика . даже можеби са отишли главата и гарнитурата вика. А вие пък сте казали ''заради налягането е'' :)

Пич, колата колко е загряла, когато отворите капачката на разширителния съд? Ако е на 90 градуса и почне да бълбука и да мята вряла вода, това е съвсем нормално, шот водата завира и трябва да я охлади перката!

АКО колата е СТУДЕНА, (Стрелката на темп. на таблото) не е мръднала, а колата работи и отвориш капачката на казанчето и почне да мята течност, тогава имаш проблем!

Но щом на тебе ти пуска перката и при затворена капачка не ти мята вода, значи проблем НЯМАШ!

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Пон 08 авг 2011 17:20

сега сам по спокоен мерси колега

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 08 авг 2011 18:10

UnLucky написа:АКО колата е СТУДЕНА, (Стрелката на темп. на таблото) не е мръднала, а колата работи и отвориш капачката на казанчето и почне да мята течност, тогава имаш проблем!

Но щом на тебе ти пуска перката и при затворена капачка не ти мята вода, значи проблем НЯМАШ!

:да:

Не барай нищо.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 08 авг 2011 21:11

faso написа:Начи колеги здравейте отново. е преди малко говорих с един майстор - за това дето като отвора капачето на водата да излиза от там вода в топъл двигател не е нормално вика . даже можеби са отишли главата и гарнитурата вика. А вие пък сте казали ''заради налягането е'' :)

Абе стига глупости!На топъл ДВГ водата оттам си излиза и то бая силно(има нарисувано предупреждение на капачката!)...хехе :D при мен вече 7 години като отворя капачето и водата си излиза :banana ....Колата не прегрява и не е прегрявана.....не я пипай.майстора иска просто да ти вземе парите!

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Вто 09 авг 2011 11:46

joker написа:

Абе стига глупости!На топъл ДВГ водата оттам си излиза и то бая силно(има нарисувано предупреждение на капачката!)...хехе :D при мен вече 7 години като отворя капачето и водата си излиза :banana ....Колата не прегрява и не е прегрявана.....не я пипай.майстора иска просто да ти вземе парите!

И на мен ми се струва, че майстора нещо иска да спечели някой лев :Mr Green Fun , както ти казаха ако я запалиш на студен мотор с отворена капачка - няма да хвърля антифриз (ако всичко е наред), ако обаче е загряла на 90* и отвориш капачката ще се изгориш, ако те опръска, както ти казаха и другите смени си радиатора с нов и не пипай нищо друго ;)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 09 авг 2011 13:38

И аз да кажа, понеже скоро на един Опел му издуха гарнитурата. Палиш колата студена, отваряш капачката на разширителния съд, форсираш яко. Ако не изхвърля вода всичко е наред. Ако започват да излизат едни огромни мехури и изхвърля вода е издухана гарнитура 100%.

Ако е издухана гарнитура може да минеш само със смяна на гарнитура + масло, а може и да се наложи шлайф на глава, зависи.

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Сря 10 авг 2011 10:47

Смених радиатора но в радиаторя има някво масло и от доло това ми тече. незнам това нормално ли е

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 10 авг 2011 11:42

Нов радиатор ли сложи и новия ли тече? Ако е нормално да тече защо смени стария 8)

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Сря 10 авг 2011 11:46

щото стария ми почна да тече. а пък и новия има някаф теч но не е вода а мазно нещо тече. викам си можеби радиатор а е нов заради това

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 10 авг 2011 11:50

може би новия е намазан с тънко масло за защита от корозия и сега като се нагрее се стича и пада този слой? Подобно явление има и при радиаторчето на парното.

Потребителски аватар
faso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faso » Сря 10 авг 2011 14:14

да колега като нагрее почва да ми стича. аз в началото го помислих за антифриз но после мисля мисля викам си антифриза не е толкова мазно. и да е антифриз няма да ми стича по малко а бая ще стича заради налягането.Начи този мазен теч е нормален

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”