Капе вода в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Re: Капе вода в купето

Мнениеот MapTo`` » Нед 15 май 2011 23:14

Днес поливах поливах предното стъкло с вода но под оплатненито на предното стакло беше сухо ,но щом при теб се вижда след 1-2 часа остава ми да почакам и да видим при някои по дълготраен дъжд дали ще има водица:)

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 10 авг 2011 19:14

Колеги при мен пък се мокри отзаде зад шофиора и интересното е че е само в предния край на стелката как зъобикаля тая вода не знам... и не мога да разбера къде влиза вода. Гледах всичко уплатнения и са добре от какво може да е ?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 10 авг 2011 19:35

Ако имаш шибедах - от него. Водата капе в/у кората на тавана и от там, в зависимост от това колата къде е паркирана, се стича по кората и се излива в/у пластмасите по средната колонка м/у вратите, оттам пада долу зад шофьора и ето ти локва отзад.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 10 авг 2011 19:50

Лошото е че нямам прозорец към небето :D ! И съм забелязал че няма значение къде е паркирана и пак си влиза вода. И гледам улейте на уплатненията да ги почиствам, но явно не е от там и вече се чудя какво да правя ... няма ли някой с такъв проблем.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 10 авг 2011 20:08

Махни кората и виж дали имаш найлон.Най-вероятно нямаш и от там е проблема.Подлизва и вътре :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 10 авг 2011 20:23

Щом нямаш прозорец към небето, значи е от вратата - виж първо задната, но ако не е от нея, може и от шофьорската някак си да се стича. Освен за мушамата, за която колегата над мене ти е казал, погледни и отворите за отводняване на вратата отдолу да не са запушени ;)

Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_golfa » Сря 10 авг 2011 22:21

да това с наилона беше и при мен скъсан и всичката вода отива в краката залепих наилона и се оправи а каналите не бяха запушени

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 10 авг 2011 22:46

За какъв найлон става дума ???? И коя кора от всичките :) Съмняваме да е от врата, защото като пипна мукета и точно под предната седалка в дясната част и там е мокро. А за каналите на вратите няма проблеми всичко се стича както трябва. Аз всеки път като завали и се сещам за това нещо :) тук сега заваляха едни дъждове яки от 5 часа не спира да вали.

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Сря 10 авг 2011 22:52

когато е по силен дъжда при мен капе в краката на пасажера когато пусна парното :bishop от къде може да влиза вода ?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 10 авг 2011 23:00

За найлона ти говоря следното:Като махнеш кората на вратата трябва да има залепен найлон за ламарината супер добре,за да не ти подлива от него.

Капе в краката на пасажера от запушени канали под чистачките и улива по парното или ако е пукнато пластмасовото под чистачките пак за самото парно.АКо ти капе в шофьорските крака е от прозореца.Все пак може и на пасажера от там да капе.Виж между таблото и прозореца ;)

Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_golfa » Сря 10 авг 2011 23:48

chiki-riki написа:когато е по силен дъжда при мен капе в краката на пасажера когато пусна парното :bishop от къде може да влиза вода ?

виж да не е отпред като отвориш предния капак под кората от дясно има една кутия като филтар виж да не е около нея да тече или има едни тапи малко по на там от нея :beer

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Чет 11 авг 2011 11:33

bobo_golfa написа:
chiki-riki написа:когато е по силен дъжда при мен капе в краката на пасажера когато пусна парното :bishop от къде може да влиза вода ?

виж да не е отпред като отвориш предния капак под кората от дясно има една кутия като филтар виж да не е около нея да тече или има едни тапи малко по на там от нея :beer

точно там се събира водата, огледах как е положението, но не видях кое е запушено или от къде трябва да се отича водата ?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 11 авг 2011 11:57

chiki-riki написа:
bobo_golfa написа:

точно там се събира водата, огледах как е положението, но не видях кое е запушено или от къде трябва да се отича водата ?

Отстрани в самият калник има дупка.Бутай с отверка и ще я видиш :)

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Чет 11 авг 2011 12:00

значи правилно се бях насичл към нея, но има гумена тапа и ме беше страх да я продупча да се изсипе всичката вода в купето :mrgreen:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 11 авг 2011 14:05

Колега това за което ти говоря,е на самият калник.В най-ниската точа.Има едно като пластмасова решетка с гумени платна подобно на по-новите коли дето имат в багажницит такова за уравновесяване на налягането при затваряне на врата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”