Смених стария кошник с друг по "млад" ,но с клима и АБС мАтор. Доста е тромав и при бърза сверка белези след ужасно тракане на аванс установих ,че има ужасно предварение.Врътнах малко делкото аванса замълча, но ускорява сякаш на присекулки, четох една камара теми и доколкото разбрах без авариен режим на компота няма хубава центровка, има ли начин да се сведе компа в сервизен режим без Ваг Ком и ако неможе този кабел от колега
VAG-COM 409.1 USB - 45лв.
VAG-COM 409.1 RS232/com-port/ - 40лв.
и кой от двата трябва да взема, буксата ми е тази предстои ми монтирането на газова уредба и пак ще трябват центровки а една диагностика се върти около 40 лв.
Центровка без Ваг Ком има ли начин?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Центровка без Ваг Ком има ли начин?
С 409 с УСБ става!Трябва да имаш стробоскоп за настройката!Щом ще слагаш и газова ,помисли и за ТАП(около 35 лв бяха преди време)!
Моята букса е мъжка а гледам и на кабела е така или това е преходник?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
и с 311 става. Има кабел, но сега ми го върнаха и ми казаха, че не работел. Утре ше го пробвам дали е жив.
ABS мотор не се диагностира с посочените кабели! проверено!диагностира се с други програми!центровката се прави със стробоскоп във авариен режим .има указанията по форума и в Auto data ! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм? Разясни малко? Същия кабел + VAG-COM v311 на ABS мотора се виждат и грешките и живите данни заедно с осцилограмите и сервизния режим също. Единствено контролера на ABS (Anti-lock braking system) не може да се върже. При инициализацията излизат грешки и връзката се разпада. Понеже контролера е на задната седалка, мислех, че от дългите кабели се получават отклонения. Повторих с допълнителни кабели до диагностичната букса и се върза няколко пъти, но после се разпада пак. Така и не съм се разправял повече.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Трябва да имаш стробоскоп
не си спомням вече кой миндиянин написа:някой може ли да ми услужи със стругоскоп...
в отговор на което, golfer написа:ела, имам един банцикоскоп, ако искаш...
всеки път щом видя думата стробоскоп се сещам за това, темата отдавна явно не съществува, но още си се кикотя...

bachest,дале аз не попадам на програма и кабели , но двигатели с код АММ и АВS ги чета с друга програма!може ти да си успял !?браво!!!че защо не споделиш програмата си с нас?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И аз успявам да чета грешките и живите данни с 311.2версия и китайски кабел
А с по нова версия и друг кабел и абс се свързва

А с по нова версия и друг кабел и абс се свързва

-
- Автомобил:
- Двигател:
По-горе съм я написал. Оригиналната версия на VAG-COM софтуера се използва. За евтиния кабел се ползва старата версия. Моята е 311.2-N. Става и 409, но едно време нямаше крак за нея, а 311 за нашите дърти кошници, върши същата работа. Евтиния кабел не е нищо особено. Имаше някъде и схеми, човек да си го измайстори. Но не си заслужава, при положение, че китаеца го прави за жълти стотинки. Кабела за който говорим е известен като ККЛ и се свързва с автомобила посредством KWP протокола. След 96-97-98 година (незнам кога) са с CAN връзка и там кабела е друг, по-скъп.
Така и така офирахме темата на колегата, някой знае ли бълграска дума синоним на офиране, което идва от Off Topic май.
Така и така офирахме темата на колегата, някой знае ли бълграска дума синоним на офиране, което идва от Off Topic май.
Един въпрос след бири закъснение, ако се корегира делкото при загасен мотор, след запалването остава ли корегирана центровката или се разхожда пак на ляво на дясно? никой ли не знае тази подробност?
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
На мен на 1,8 ABS мотор -vaskoto1 ми направи центровката без комп и авариен режим и съм доволен. 

petiop написа:На мен на 1,8 ABS мотор -vaskoto1 ми направи центровката без комп и авариен режим и съм доволен.
Въпроса е ,дали както съм писал я е направил? Там ли беше като я прави?
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
vladtod® написа:petiop написа:На мен на 1,8 ABS мотор -vaskoto1 ми направи центровката без комп и авариен режим и съм доволен.
Въпроса е ,дали както съм писал я е направил? Там ли беше като я прави?
Да пред мен я направи след смяна на ремъка я бях нацелил на 17 градуса но е много и той я върна на 10 карам предимно на ГАЗ

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
ABS контролера на този модел с такъв двигател се диагностицира, но предполагам зависи от диагностичния софтуер. Поне на баща ми на Б4-ката няма проблеми. Делкото... компютъра на този тип двигатели сам си мести центровката както му е удобно, така че по-добре си го върни в оригиналното положение или при vaskoto1 и той знае какво да направи.