Avensis 147 vs Golf 122
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
Re: Avensis 147 vs Golf 122
Честито и от мен, колкото до това, че 1.2 тси е слаб за голф 6 - не мисля, няма нищо общо с динамиката на атмосферния 1.4 който слагаха (слагат) въпреки еднаквите коне. Колата ще върви доста прилично и разходът ще е добър. Поздрави!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
mitko66 написа:Честито и от мен, колкото до това, че 1.2 тси е слаб за голф 6 - не мисля, няма нищо общо с динамиката на атмосферния 1.4 който слагаха (слагат) въпреки еднаквите коне. Колата ще върви доста прилично и разходът ще е добър. Поздрави!
На това ли казваш добър разход
Градско 8.5
Извънградско 5.1
Комбинирано 6.4
Със нашия бензин - сложи литър - литър и половина отгоре от това , което мери производителят в лабораторни условия !!!
Карал съм този двигател и знам , че е тегав за това купе , вярно не е голяма турбодупката - дръпва от 1800 об , но не може да те натисне ускорението за седалката!!!/освен ако не си 50 кг. с мокри дрехи

stefan4o написа:Не за друго, ама нали щото почнахте като ощипани госпожици да твърдите, че било нагласено това... е явно е истина и уплътненията наистина се свалят лесно.
Айде да не си слагаме определения,защото ще взема да си продам тойотата и ще си взема 14 като твоята джета,само и само да ми е немска колата.
Може пък проблема да е в гроздето....
- barzatarabota
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:mitko66 написа:Честито и от мен, колкото до това, че 1.2 тси е слаб за голф 6 - не мисля, няма нищо общо с динамиката на атмосферния 1.4 който слагаха (слагат) въпреки еднаквите коне. Колата ще върви доста прилично и разходът ще е добър. Поздрави!
Градско 8.5
Извънградско 5.1
Комбинирано 6.4
Със нашия бензин - сложи литър - литър и половина отгоре от това , което мери производителят в лабораторни условия !!!
Карал съм този двигател и знам , че е тегав за това купе , вярно не е голяма турбодупката - дръпва от 1800 об , но не може да те натисне ускорението за седалката!!!/освен ако не си 50 кг. с мокри дрехи/
Само да коригирам леко.
Тези данни си ги видял на българския сайт.
Според немския данните са:
Градско 7.0
Извънградско 4.6
Комбинирано 5.5
Пък тия с дизелите да си мислят, че карат по-икономично

Тия знаят, че е прекалено добър голфа и се опитват да го изкарат, че харчи повече, та да не свършват толкова бързо бройките в салона.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Честито и от мен за новото Голфе,направил си правилния избор,мъкар и да си избрал малко кекав мотор.Голф значително подобри возията,в сравнение с предишните поколения(лично съм се уверил),а и запазва традицията за доста прилично вътрешно пространство за хечбек и доста удобно подреждане.
Относно Авенсиса,той е по-висок клас автомобил и е по-удачно да се сравни с Пассат,не че там може да изпъкне де
Относно Авенсиса,той е по-висок клас автомобил и е по-удачно да се сравни с Пассат,не че там може да изпъкне де

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
los_tigros написа:stefan4o написа:Не за друго, ама нали щото почнахте като ощипани госпожици да твърдите, че било нагласено това... е явно е истина и уплътненията наистина се свалят лесно.
Айде да не си слагаме определения,защото ще взема да си продам тойотата и ще си взема 14 като твоята джета,само и само да ми е немска колата.
Може пък проблема да е в гроздето....
Извинявай ако съм те засегнал, колега. Може би по-правилното е, че подскочиха като ужилени

Относно гроздето не знам какво искаш да ми намекнеш. За всеки случай не се чувствам нещастен или незадоволен от това, че не карам японска кола и то 2009-та година

Това по никакъв начин не променя фактите, които видяхме макар и не на живо с тойотите, всеки сам може да си направи изводи и да изрази мнение, нали за това сме форум.
Аз съм съгласен,но твоето мнение се формира от един клип.Едва ли си ги пробвал упражненията на живо.Уплътненията наистина се вадят лесно,НО тези на клипа са подготвени и изкарани от каналчето.Само тогава могат да се извадят с такава лекота.А случая с клатещата се задна седалка е абсолютно неверен.Който иска да дойде да му покажа.Багажника също си стои съвсем стабилно във вдигнато положение.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
колега карай си королата със здраве, но не се опитвай да убеждаваш колко е прекрасна.
лично съм имал достатъчно досег с японското автомобилостроене и уверено заявявам по-скучна и дървена кола от тойота няма.
всяка друга марка има повече живец в автомобилите си от тойота, пък нека не се чупи.
единствената тойота която ми допада е Tundra
лично съм имал достатъчно досег с японското автомобилостроене и уверено заявявам по-скучна и дървена кола от тойота няма.
всяка друга марка има повече живец в автомобилите си от тойота, пък нека не се чупи.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Petrolhead написа:колега карай си королата със здраве, но не се опитвай да убеждаваш колко е прекрасна.
Ако Тойотата е скучна кое пък му е веселото на един Г6 базов модел,впечатляващия външен дизайн с формата на квадрат ли ?
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
forski написа:Petrolhead написа:колега карай си королата със здраве, но не се опитвай да убеждаваш колко е прекрасна.
Ако Тойотата е скучна кое пък му е веселото на един Г6 базов модел,впечатляващия външен дизайн с формата на квадрат ли ?
карал ли си такъв голф, или от гугъл знаеш?
не се заяждам, просто по снимки и от тротоара не си личат много неща
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
[/quote]
Градско 8.5
Извънградско 5.1
Комбинирано 6.4
Карал съм този двигател и знам , че е тегав за това купе , вярно не е голяма турбодупката - дръпва от 1800 об , но не може да те натисне ускорението за седалката!!!/освен ако не си 50 кг. с мокри дрехи
/[/quote]
[b]Карам всекидневно същият двигател (наистина не на голф 6) и до момента разхода по файла който си водя (със всички зареждания на гориво) е 7.08 л на 100 км - 80 процента Сф-градско, 20 % извънградско.
За мен този разход е напълно удовлетворителен, колата е приятна за каране, особенно след 1500 оборота. Двигателя наистина е с 2 лица, когато го настъпваш харчи доста, но си е кеф, когато караш спокойно те възнаграждава с нисък разход.
Остава и да е здрав, но времето ще покаже...
пп. определено не съм 50 кг с мокри дрехи[/b]
Градско 8.5
Извънградско 5.1
Комбинирано 6.4

[b]Карам всекидневно същият двигател (наистина не на голф 6) и до момента разхода по файла който си водя (със всички зареждания на гориво) е 7.08 л на 100 км - 80 процента Сф-градско, 20 % извънградско.
За мен този разход е напълно удовлетворителен, колата е приятна за каране, особенно след 1500 оборота. Двигателя наистина е с 2 лица, когато го настъпваш харчи доста, но си е кеф, когато караш спокойно те възнаграждава с нисък разход.
Остава и да е здрав, но времето ще покаже...
пп. определено не съм 50 кг с мокри дрехи[/b]
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Petrolhead написа:колега карай си королата със здраве, но не се опитвай да убеждаваш колко е прекрасна.
Не се заяждам,но ако в тези изречения на мястото на Тойота напишеш VW ще е 1000% вярно

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Petrolhead написа:карал ли си такъв голф, или от гугъл знаеш?
не се заяждам, просто по снимки и от тротоара не си личат много неща
Не, би ли ни обяснил уникалността му?
Вчера шефа си взе Авенсис, ще го огледам за падащи уплътнения, трошещи се седалки и пластмасови калници.

Защо се карате за глупости?Разни хора, разни вкусове. Всеки кара каквото му харесва или може да си позволи!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”