Avensis 147 vs Golf 122

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Re: Avensis 147 vs Golf 122

Мнениеот mitko66 » Пет 12 авг 2011 5:51

Честито и от мен, колкото до това, че 1.2 тси е слаб за голф 6 - не мисля, няма нищо общо с динамиката на атмосферния 1.4 който слагаха (слагат) въпреки еднаквите коне. Колата ще върви доста прилично и разходът ще е добър. Поздрави!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 12 авг 2011 8:40

mitko66 написа:Честито и от мен, колкото до това, че 1.2 тси е слаб за голф 6 - не мисля, няма нищо общо с динамиката на атмосферния 1.4 който слагаха (слагат) въпреки еднаквите коне. Колата ще върви доста прилично и разходът ще е добър. Поздрави!

На това ли казваш добър разход
Градско 8.5
Извънградско 5.1
Комбинирано 6.4
Със нашия бензин - сложи литър - литър и половина отгоре от това , което мери производителят в лабораторни условия !!!
Карал съм този двигател и знам , че е тегав за това купе , вярно не е голяма турбодупката - дръпва от 1800 об , но не може да те натисне ускорението за седалката!!!/освен ако не си 50 кг. с мокри дрехи mhihi /

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 12 авг 2011 9:19

stefan4o написа:Не за друго, ама нали щото почнахте като ощипани госпожици да твърдите, че било нагласено това... е явно е истина и уплътненията наистина се свалят лесно. :beer

Айде да не си слагаме определения,защото ще взема да си продам тойотата и ще си взема 14 като твоята джета,само и само да ми е немска колата.

Може пък проблема да е в гроздето....

Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barzatarabota » Пет 12 авг 2011 9:30

веселин написа:
mitko66 написа:Честито и от мен, колкото до това, че 1.2 тси е слаб за голф 6 - не мисля, няма нищо общо с динамиката на атмосферния 1.4 който слагаха (слагат) въпреки еднаквите коне. Колата ще върви доста прилично и разходът ще е добър. Поздрави!

Градско 8.5
Извънградско 5.1
Комбинирано 6.4
Със нашия бензин - сложи литър - литър и половина отгоре от това , което мери производителят в лабораторни условия !!!
Карал съм този двигател и знам , че е тегав за това купе , вярно не е голяма турбодупката - дръпва от 1800 об , но не може да те натисне ускорението за седалката!!!/освен ако не си 50 кг. с мокри дрехи mhihi /

Само да коригирам леко.
Тези данни си ги видял на българския сайт.
Според немския данните са:
Градско 7.0
Извънградско 4.6
Комбинирано 5.5

Пък тия с дизелите да си мислят, че карат по-икономично :mrgreen:

Тия знаят, че е прекалено добър голфа и се опитват да го изкарат, че харчи повече, та да не свършват толкова бързо бройките в салона.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 12 авг 2011 9:37

Честито и от мен за новото Голфе,направил си правилния избор,мъкар и да си избрал малко кекав мотор.Голф значително подобри возията,в сравнение с предишните поколения(лично съм се уверил),а и запазва традицията за доста прилично вътрешно пространство за хечбек и доста удобно подреждане.
Относно Авенсиса,той е по-висок клас автомобил и е по-удачно да се сравни с Пассат,не че там може да изпъкне де mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 12 авг 2011 12:58

los_tigros написа:
stefan4o написа:Не за друго, ама нали щото почнахте като ощипани госпожици да твърдите, че било нагласено това... е явно е истина и уплътненията наистина се свалят лесно. :beer

Айде да не си слагаме определения,защото ще взема да си продам тойотата и ще си взема 14 като твоята джета,само и само да ми е немска колата.

Може пък проблема да е в гроздето....

Извинявай ако съм те засегнал, колега. Може би по-правилното е, че подскочиха като ужилени mhihi
Относно гроздето не знам какво искаш да ми намекнеш. За всеки случай не се чувствам нещастен или незадоволен от това, че не карам японска кола и то 2009-та година :beer
Това по никакъв начин не променя фактите, които видяхме макар и не на живо с тойотите, всеки сам може да си направи изводи и да изрази мнение, нали за това сме форум.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 12 авг 2011 13:17

Аз съм съгласен,но твоето мнение се формира от един клип.Едва ли си ги пробвал упражненията на живо.Уплътненията наистина се вадят лесно,НО тези на клипа са подготвени и изкарани от каналчето.Само тогава могат да се извадят с такава лекота.А случая с клатещата се задна седалка е абсолютно неверен.Който иска да дойде да му покажа.Багажника също си стои съвсем стабилно във вдигнато положение.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 12 авг 2011 13:25

колега карай си королата със здраве, но не се опитвай да убеждаваш колко е прекрасна.
лично съм имал достатъчно досег с японското автомобилостроене и уверено заявявам по-скучна и дървена кола от тойота няма.
всяка друга марка има повече живец в автомобилите си от тойота, пък нека не се чупи.

единствената тойота която ми допада е Tundra

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 12 авг 2011 13:51

Petrolhead написа:колега карай си королата със здраве, но не се опитвай да убеждаваш колко е прекрасна.
лично съм имал достатъчно досег с японското автомобилостроене и уверено заявявам по-скучна и дървена кола от тойота няма.
всяка друга марка има повече живец в автомобилите си от тойота, пък нека не се чупи.

Ако Тойотата е скучна кое пък му е веселото на един Г6 базов модел,впечатляващия външен дизайн с формата на квадрат ли ?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 12 авг 2011 14:10

forski написа:
Petrolhead написа:колега карай си королата със здраве, но не се опитвай да убеждаваш колко е прекрасна.

Ако Тойотата е скучна кое пък му е веселото на един Г6 базов модел,впечатляващия външен дизайн с формата на квадрат ли ?

карал ли си такъв голф, или от гугъл знаеш?
не се заяждам, просто по снимки и от тротоара не си личат много неща

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пет 12 авг 2011 14:14

[/quote]
Градско 8.5
Извънградско 5.1
Комбинирано 6.4
Карал съм този двигател и знам , че е тегав за това купе , вярно не е голяма турбодупката - дръпва от 1800 об , но не може да те натисне ускорението за седалката!!!/освен ако не си 50 кг. с мокри дрехи mhihi /[/quote]

[b]Карам всекидневно същият двигател (наистина не на голф 6) и до момента разхода по файла който си водя (със всички зареждания на гориво) е 7.08 л на 100 км - 80 процента Сф-градско, 20 % извънградско.
За мен този разход е напълно удовлетворителен, колата е приятна за каране, особенно след 1500 оборота. Двигателя наистина е с 2 лица, когато го настъпваш харчи доста, но си е кеф, когато караш спокойно те възнаграждава с нисък разход.
Остава и да е здрав, но времето ще покаже...

пп. определено не съм 50 кг с мокри дрехи[/b]

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 12 авг 2011 15:12

Не се заяждам,но ако в тези изречения на мястото на Тойота напишеш VW ще е 1000% вярно :lol:

3115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 3115 » Пет 12 авг 2011 15:29

ТОЙОТАТА!!!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 12 авг 2011 18:03

Petrolhead написа:карал ли си такъв голф, или от гугъл знаеш?
не се заяждам, просто по снимки и от тротоара не си личат много неща

Не, би ли ни обяснил уникалността му?
Вчера шефа си взе Авенсис, ще го огледам за падащи уплътнения, трошещи се седалки и пластмасови калници. mhihi :screwy Дано не ме помисли за луд mhihi

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 12 авг 2011 18:22

Защо се карате за глупости?Разни хора, разни вкусове. Всеки кара каквото му харесва или може да си позволи!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”