За мобилния интернет на Globul ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

За мобилния интернет на Globul ?

Мнениеот Stivi » Сря 10 авг 2011 13:32

Понеже съм решил да си взимам някакво смартфонче с GLOBUL Web&Talk та се чудя как да разбирам следното пояснение за скоростта на връзката в сайта им:

След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на скоростта, в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост.

Значи имаме 500 MB /за варианта Extra/ на макс.скорост + още 160 MB na 128 kbps /30% от 500/ и после имат право /което значи че веднага го правят/ да намалят скоростта допълнително понеже си надвишил "разумното потребление" :shock Та интересува ме да кажат ползващите го как аджеба върви нета след последното намаление понеже предполагам че тези 660 МB ще хвръкнат още докато се запозная с телефона :evil: И в крайна сметка не им ли е малко "мазен курбана" на тия да дават толкова интернет на цената на която кварталната мрежа ти осигурява нонстоп мегабайти в секунда !

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: За мобилния интернет на Globul ?

Мнениеот eddyman » Сря 10 авг 2011 13:45

Колега освен ако не си нон стоп в youtube и vbox 500 МБ спокойно ще ти стигнат за месечно потребление. Аз досега от една година не съм ги достигал нито един път. Зависи за какво ще си ползваш телефона, но за сърфиране, мейли и скайп е ок. Паднеш ли на 128 почти нищо не можеш да правиш, примерно да слушаш онлайн радио или да си ъпдейтваш прогнозата за времето. Кварталната мрежа едва ли предлага 3G mhihi

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 10 авг 2011 14:42

За да разбереш как "върви" нета след това ограничение, трябва да сърфираш, преди изчерпване на лимита, където няма 3G.
Отвратително е.
Аз имам на Глобул, само че 2500МБ и като има 3G, нета е по-добър от Ментелския.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Съб 13 авг 2011 8:01

...скоростта на връзката пада до 128 kbps.

:applause: :applause:
Тя рядко надвишава тази стойност... говорим за София, където мрежата е доста добра, от опит го казвам, имам на мтел, на вивател ,на глобул не съм ползвал, всичко е само колкото да има нет. Но пък тази скорост позволява да се зареждат страници, не е за сваляне, но например когато ми спре домашния интенрет, ръгам някой от мобилните и си сърфирам на голямия компютър и е поносимо.

Не знам защо но по-важно е забавянето във връзката, и никой от нас не го отчита, но има "лаг" който е в пъти по-голям от интернет през лан. Точно този лаг дава усещане за бавен интернет.Например през лан връзката ми има лаг 4 милисекунди, а през мобиле интернет е към 230.. виждаш ли разликата в забавянето от заявката до отварянето на заявената страница...

Иначе за колегата който се чуди, доставчика казва " на максимална скорост" но те не я гарантират... просто връзката е "отпушена" и колкото може да смогне телефона ти :-), а после има таван от 128кбпс, това е делено на 8.... и прави 16 КБ/сек, с толкова се сърфираше в зората на Диското :banana . Но пак казвам, 128 кбпс си стават за сърфиране. А за трафика, и обема му за който се притесняваш, през мобилен юсб стик включен на голям компютър, за 2-3 часа гледане нон-стоп вчера "изхабих" 60МБ. зависи какво гледаш, текстови страници или снимки. Така че който и да вземеш, все е бавно но става, и зависи дали ще вдига максимума от местоположението ти и клетката на оператора в района където си.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 13 авг 2011 14:24

Ще ти скъса нервите на бавната скорост-аз го имам.Да не говорим,че и бързата скорост е БАВНА :banghead:
Аз съм с карта само с нет без тел и със 3Г модем
Чакам само да свърши договора и прекратяваме ВЕДНАГА

Че ти ще си вземеш сателитен нет по добре :applause:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 13 авг 2011 15:46

Andonov написа:За да разбереш как "върви" нета след това ограничение, трябва да сърфираш, преди изчерпване на лимита, където няма 3G.
Отвратително е.
Аз имам на Глобул, само че 2500МБ и като има 3G, нета е по-добър от Ментелския.

Не че хваля Мтел, но 3Г мрежата им има по голямо покритие от Глобул, ползвам неограничен от Мтел, само че през Водафон лайв, малко е орязан от към екстри, не може да се гледат клипчета от Ютуб или да се слуша радио, но затова пък може да се свалят музика и дори филми, скоростта никак не е зле, дори без 3Г! Пробвали сме ги с колега на Глобул, неговия наистина е изнервящо бавен!

А иначе скоростта нета при слабо покритие, и не само де, много зависи и от телефона!

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Пон 22 авг 2011 14:27

Аз ползвам мобилен интернет на Глобул през 3г флашка и съм доволен - не по лош е от на Ментел :banana

Bai_Simo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bai_Simo » Пет 26 авг 2011 7:07

Е това последното не е вярно, ама хайде. На М-тел нета е къде по-добър, специално за 3G мрежата - много по-бърз е и покритието на 3G на М-тел е по-добро.
За Глобул не доумявам как може 500МБ на макс. скорост и после 160МБ на 128кб/с.?! При М-тел имаш примерно 500МБ и после неограничен на 128кб/с., който за форума, да четеш новини + скайп ти е напълно достатъчен.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 26 авг 2011 9:53

На морето като бях, понеже бях на работа, разчитах единствено на мобилен нет.
Аз имах 300мб на виваком, а един приятел - 512мб от мтел.
И двете бяха на edge, на сравнително добро покритие.
Реших да сравня - мтел - 7кб/сек, виваком - 11кб/сек. Глобул така и не пробвах, хем имахме и такава карта...
http://vivacom.bg/bg/residential/mobile_coverage/view
Мисля, че някакви институции бяха доказали, че мобилния нет на виваком е най-добрия в България, защото се хвалеха така в някаква реклама, пък другите ги съдили.. И за доказателство някакви независими правили тестове тук-таме.. :)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 26 авг 2011 10:16

Ползвам го и съм доволен. 10лв за 100мб. Като надвиша с 30% потреблението, не ми го спират...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”