Мнения за Пассат б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Re: Мнения за Пассат б5.5

Мнениеот vwtaz » Пон 15 авг 2011 13:15

Колега това не е просто радио, а навигационна система работеща със CD дискове, обвързана е с всички контролери в колата. Аз я разкарах защото блокира, отчете свалянето на акумулатора като кражба, и не тръгна повече, пуснал съм тема viewtopic.php?f=12&t=157193&hilit=gps+mcd с патилата. Смениш ли това чудо на MFA то не се показва нищо от нави и радио, описъл съм точно какво се е случило.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 15 авг 2011 15:39

За фаровете...не може ли човека да си го смени? Както съм направил примерно аз, щото единия беше боза отвсякъде. Това не значи задължително удар. Разсъждавате много елементарно.

За цената... ами изкупувайте тези от 7 и 8 бона, които ги има в мобилето. Сигурно ще спите по-спокойно, че сте си я купили на реалната цена. :beer

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Пон 15 авг 2011 16:02

виж тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details изглежда ми много по хубава.Малко повече пари но ще свали сигурно.Ръчна 6 степенна.Като гледам кормилото и салона доста е добре.Тази дето си я набелязал със сигурност не е на толкова километра.И автоматика гори 1-1.5л повече .

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 15 авг 2011 19:26

Страхотна е :) едната е хайлайн, а тази с това сиво... да не говориме за смотаняшкия парктроник на задната броня. Всеки си има вкус, обаче. Нищо му няма на автоматика. И аз обичах ръчка, докато не се качих на автоматик. За напред нямам и намерение да карам друго освен автоматик, но темата не е за това автоматик или ръчна, а конкретно за автомобил. На втория единствените екстри са му големите огледала, гумените стелки и готините джанти за зимни гуми :) И понеже се отплеснах от темата моя съвет е да отиде да покара 2-та автомобила, да ги закара на диагностика, да се пазари много и после да си кара с кеф.

Потребителски аватар
kijelmi
Автомобил: Passat R-Line BiTDI
Двигател: CUAA 2020

Мнениеот kijelmi » Пон 15 авг 2011 20:04

Тази сивата е с гадния волан не е Highline и не 131 кончета а 101 единствения и плюс е че е с 2 години по нова но и това може да не е така. И аре някой да каже какво толкова ви е стресирал този автоматик та всички сте седнали да разубеждавате човека да не си купува автомат.Ремонта и в двата случая ще му излезе над 1400 лева но за 300-400 кинта повече си заслужава да се поглези човек.
Бас хващам че, половината не карат автоматик и затова го плюят.(Както и самия аз преди време.)
Човека да ходи да се прекръсти и да се хвърля като му е харесала колата, кола втора ръка винаги е риск може да му е на късмет ако не му е разкарва я набързо гледайки да загубипо малко пари и готово.

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Пон 15 авг 2011 21:05

101к.с нямат 6 скорости ако си забелязал скоростният лост на тази сивата.Не гледай буквите отзад ,че не е червено D-то.Салона не е добре с това сиво ,но пък напълно е възможно да е на толкова км.Поне на пръв поглед.А тази дето си я харесал не се знае на колко е 2500000-300000км ли.

Потребителски аватар
kijelmi
Автомобил: Passat R-Line BiTDI
Двигател: CUAA 2020

Мнениеот kijelmi » Пон 15 авг 2011 22:12

Абе дето се казва."Има нещо гнило в Дания." :?

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Вто 16 авг 2011 1:56

В крайна сметка май ще си остане първият ми избор. Харесва ми колата, човека изглежда сериозен а и на компютър не излезна да има проблем. Ще пиша след като я взема да видим дали е така или съм сбъркал ;)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Вто 16 авг 2011 8:52

Важното е сам да стигнеш до извода. Късмет!

vesel4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesel4e » Вто 27 сеп 2011 10:12

Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но реших да не пускам нова. Надявам се за отговори, че съм крайно нуждаеща.
След дълго мислене и аз се спрях на вариянта пасат. Карам такъв старичък и някак ми е спечелил доверието.
След като погледнах спецификациите се спрях на модел някъде 2002 година, бензин, 2.0 с 131 коня. Искам да ми кажете тази комбинация успешна ли е? Има ли слаби места и кои са? Разликата м/у комфортлайн и трендлайн?
Всъщност колата ще я купувам в Германия и ще я карам тук. Пускам и линкове към две коли:

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=culgbxq4qgal

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... &picture=2

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Вто 27 сеп 2011 18:03

Първо добре дошла! :beer

Всяка комбинация е удачна стига да ти допада :) Бензиновите мотори като цяло са здрави. Разхода по книжка на този мотор го дава м/у 6.2 и 11.9. Всички залитат по 1.8Т, понеже неговият разход е много близък до останалите бензинови, а динамиката му е доста по-голяма. Тrendline се намира м/у Comfortline и Highline и би трябвало да е малко по-засукан от Comfortline. Важното в случая е да покараш няколко автомобила с различни двигатели и оборудване и който най-много ти хареса и е технически най-изправен на пръв поглед, понеже никога не може да се предвиди кога нещо ще се счупи, ще разбереш, че това е твоят автомобил. Пак казвам, че е много важно автомобила да се купува без всякакви предубеждения останалото си е чист късмет.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 27 сеп 2011 21:19

dancing_niki написа:Първо добре дошла! :beer

.... Тrendline се намира м/у Comfortline и Highline и би трябвало да е малко по-засукан от Comfortline. ...

Аз лично не съм сигурен. в някои модели май е обратно... Не съм съвсем сигурен, но може би не е точно определено каква е разликата при тези нива на обурудване. Има базисни екстри, но по избор на клиента може да се поръча още нещо. По мои наблюдения точно този двигател не е много широко разпространен, така че не вярвам да чуеш много лични впечатления. Както е казал колегата-има си голяма доза късмет при покупка на автомобил втора ръка (да не кажа че същото важи и за нов). От личен опит да споделя-когато съм си търсил автомобил си харесвам някой бързо, просто ми идва отвътре и си казвам-това е моята кола. Почна ли да се двоумя дали да я взема, значи не е тази :) Успех при покупката.

vesel4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesel4e » Вто 27 сеп 2011 21:53

Вече мисля и за тоз:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... rigin=PARK

чудя се, колко повече получавам със следващия модел от този, че да платя двойно ... и съвсем по български, заслужава ли си?
Май само някви електроники, които биха ме притеснили допълнително.
Може ли някой да помогне със здрав и икономичен модел от гледна точка на гориво (бензин) и подръжка.
Много благодаря на съфорумците, които се включват :)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 28 сеп 2011 9:04

Специално от този и следващият модел не получаваш повече електроника, една и съща е. Получаваш няколко години по-нов автомобил с отстранени някои от по-несполучливите инжинерни решения (например формата на фаровете, които при по-новият модел страдат по-малко от песъкоструя от пътя). Дали си заслужава определено е въпрос на личен избор

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 28 сеп 2011 9:18

За тези пари има прилични дизели от Новия модел :talk:

Върни се в “Passat”