неприлично предложение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
spetsialista
Автомобил:
Двигател:

Re: неприлично предложение

Мнениеот spetsialista » Вто 16 авг 2011 0:19

За всичко си има време и място! Нека пътищата на България, колкото и трагични да са те, с дупки, кратери ако искате наречете някои, но да не ги пълним с кръвта на наши близки,... приятели!!!

КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО СТИГНЕТЕ ЖИВИ! :обичам ви

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 16 авг 2011 7:10

joker написа:Уважаеми колега pe6kata ти си с тотално объркани понятия ...а откъде знам реакциите на човешкия организъм...
1.Видях последиците им за първи път през 1980 г на аутопсията на един мотоциклетист...най-едрата кост на черепа бе с размери 2/2 см,през очните орбите се виждаха мозъчните гънки,а тестисите му бяха останали на волана на мотоциклета....той беше карал също разумно...със повече от 180 км/ч...
2.Професията ми която практикувам вече 25 г изисква да познавам човешката физиология и смея да твърдя,че я познавам.
А ти си карай си както искаш,но не се прави на камикадзе....с "разумните" си 220 км/ч...или поне не го прави във форума...

колега, ако аз съм с объркани понятия, ТИ ми обясни с какви си :!: съдиш за реакциите и възможностите на човешкия организъм по един труп :?: Основните разлики при хората са докато те са живи, а не като трупове и незнам дали не ти трябват още 25 години стаж да го проумееш! Там отдавна реакции няма, по-скоро си видял последствията от липсата им, И да ти кажа, мъртвия си е мъртъв, независимо доколко е цял, мен лично не би ме успокоило, ако ще съм във вид все едно съм заспал. Не искам да прозвучи цинично. Може и да е тъпо , но там нещата са на късмет- трепеш се и с малка скорост, оцеляваш и при голяма. Естествено че с голяма шансовете ти намаляват де. Хората не са еднакви, имай го в предвид- и то във всяко отношене като мислене , реакции, праг за усещане за страх и т.н. и т.н.

Аз пък ще ти кажа, че имам достатъчно примери за загинали по пътя, и иронията е че до един не са заради високи скорости, а заради идиоти по пътя. Последният е как мой познат за да избегне челен удар с малоумник, дето изпреварва в завой без видимост, излезе от пътя и се заби в дърво с макс 70-80км/ч и дотам. Да не мислиш, че при челен удар на две насрещно движещи се НОРМАЛНО(90км/ч) коли се оцелява обикновено?

Незнам защо никой не тръгва да си разчовърка малко мозъка и да си зададе въпроса защо се стига до ПТП, вместо да тръгва да разглежда последствията от ПТП при висока скорост. Продължавам да твърдя че не високата скорост е проблема за войната по пътищата, ама явно никой не му прави впечатление. Не твърдя и че е безопасна, на пътя ли си, безопасност няма, но не се превземайте толкова с тия скорости.

С колата специално в сигурно 95% от времето карам абсолютно примерно, даже е много вероятно да съм много по-примерен и от пишещите в темата(като съм убеден че една немалка част от тях лицемерничи в тая тема), нямам ПТП, нито предпоставки, вкл. и с мотор(а то едва ли щях да пиша в момента :lol: ) така че оставете ме как карам и какво правя.

И само една две думи за отношението към колегите с мотори. Мотористите и то специално тези с пистовите мотори("донорите') не са откачени или някакви ненормалници, дето не им е все едно дали ще се прибият или не, щото някакво такова мнение почва да се насажда от доста време Човек, дето не се е качвал на такъв мотор, неможе да разбере за усещането което се изпитва. Качвал съм хора на възраст, при това сериозни, улегнали хора, дето никога не са сядали на мотор... еми стават като малки деца. Така че, преди да давате квалификации, качете се, повеозете се и по някакъв начин се опитайте да разберете, щото се получава така че тръгвате да говорите за нещо дето въобще не ви е ясно.

Проблемът с високата скорост за мен остава далеко след алкохола, липсата на мозък, манталитета, състоянието на пътищата и... пропускам сигурно оше няколко неща.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Вто 16 авг 2011 8:52

Пешка - не знам къв си що си, но си правя изводи че си от онези хора дето искат да са наопаки в дадена дискусия само и само да има конфликт. На твоето твърдение че високата скорост далеч не е на първо място като причина за ПТП дори и малко дете ще ти се изсмее. Разбирам те и те подкрепям в мнението ти за "лудите глави" - това е причината, но като стане белята не се казва че причината е луда глава, а превишена скорост! Когато водиш такива спорове обмисляй добре - прав ли съм не съм ли, има ли как да защитя тезата си, има ли смисъл в изказването ми. Пиша това мнение не специално за теб, а за всички тези като теб, заради които важни и интересни теми стават по 1000 страници и човек губи време с четене на глупости докото открие информацията която му трябва. Аз повече по тази тема няма да пиша - мисля че всеки трезво мислещ човек ще разбере дали одобрявам темата на Жокер-а или не.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 16 авг 2011 9:15

Защо не прочетете пак първия пост в темата? Колегата е съвсем прав с предложението си. Нека дискусии коя кола колко върви да стават на ЛС. Такива теми тук са достояние на много хлапета които карат колата на родителите си, нямат опит и още по-малко мозък. Като нищо някой ще прочете някакво мерене на ... ще се опита да го повтори и ще се претрепе. Няма нужда от такива теми тук :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 16 авг 2011 9:17

pe6kata написа: хората малко от малко са помислили, че като слагат по-мощен мотор, то това е свързано с различно окачване, спирачки ии т.н.... т.е. все неща, които да правят сигурна колата при по-високите скорости.

Това наистина е така, но за съжаление повечето нови и мощни коли се карат от безмозъчни дебили-гъзари, които имат съвсем скромен опит като шофьори, но изобщо не им липсва самочуствие. Затова и разбити нови Ауди-та, БМВ-та и черни джиБове са най-честата гледка за катастрофи по новините. Въпреки многобройните системи за сигурност, предвидени от производителя. mhihi А заради такива бабаити често се случва да пострадат и други невинни участници в движението на пътя и пешеходци. :beat_butt2

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Вто 16 авг 2011 9:33

Аз имам само 1 мнение по въпроса.
Некадърници! - това е проблема по пътищата.

Домашното възпитание още малък ме е научило да съобразявам всяко мое действие с околните. Било то на пътя, пеша, в магазина и т.н. 90% от хората по улицата изобщо не се замислят "като мръдна сега натам какво ще стане с оня отсам или другия?" Това ме влудява всеки божи ден.
Вчера тъпата овца си ходи в магазина и блее на страни, бутна едно малко дете, то падна и бутна няколко бири от рафта. Кой мислите ги плати?? Майката! Мани ти, че детето можеше да се нареже и т.н. Никаква мисъл!
Ходиш по тротоара а 2 лелки като си клепат и неможе да минеш, минаваш по улицата, шофьори те псуват, ама на ония не им дреме. Или ако им кажеш да се мръднат- скандала е в къпра вързан.

Ако всеки се опита все по-често да се замисля за 2секунди, "какво ще стане ако направя...." ще е много по лесно за всички.

Всеки божи ден докато аз изпреварвам, някой решава, бие мигач и ме бута в канавката. ВСЕКИ ДЕН.

И не на последно място но искам да кажа, че 90% от таксиджийте имат отвратително поведение на пътя. Като се качи после в цивилната кола и пак си е същия галфон. Аз го използвам като обидно нарицание "бакшиш".

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 16 авг 2011 9:40

Дето викаха едни познати - високата скорост сама по себе си не убива, убива внезапното спиране в друг обект :idea: . Иначе в миналите страници навлизаме в една ненужна полемика - то органи трябвало да ни стряскат и водят акто стадо овце, тъпият начин на мислене на "новоизлюпилите" се състезатели, били те с нова от "тати" кола или такава пак на някой роднина, какви ни били пътищата, ама пък кой трябвало да ги оправи щото сме си плащали данъци...и още подобни неща, но според мен трябва ние, хората да се променим и да престане да бъде най-важното някой като седне в "бар Кравар" и да се изтупани пред всички, че карал с 200 км/ч и всички да ехнат какъв мъж бил и колко връвяла колата му...Първо от нас трябва да се тръгне с промените, че да има такива и за всички, защото както скоро беше станало едни хорица го отнесоха на спирката, а те к'во са им виновни?!? Наистина е много добра идея да се вразумят млади/възрастни ('щото съм виждал и възрастни да форсират на светофар и да тръгват с гуми пред училища с невероятните бегаччки по 115 коня :screwy ) но за съжаление това няма да се случи от 1 или 100 теми и теглото ще си го носим всички... Аз спокойно мога да съм с такава нагласа спрямо тези "градски рейсъри", защото от последните 12000 км с Пасата ми средната ми скорост от навигацията е 57 км/ч градско и извънградско, защото поемам ангажимент, че приятелкатака ми ще стигне от А до Б, както аз и евентуално другите, които са в колата ми и някакви прояви на комплекси обвързани с мощност и скорост са ми чужди - не казвам всички да се влачат като мен, всеки си има глава на раменете и си преценява за себе си, но всичките тези катастрофи и черни месеци трябва да са индикатор за нещо!!! Вече всеки трябва да си го резтълкува за него си...

ПС. Който има желание да кара своя ускорител на елемнтарни частици с 250 км/ч си има писти за тази цел, а не в градската среда в, която са наши семейства, деца, приятели и роднини, така ако нещо се обърка сам ще си поеме последиците!

Последна промяна от nokiangage на Вто 16 авг 2011 9:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 16 авг 2011 9:43

Чета тая тема и ми става болно.
Болно ми е, щото се движа по улиците и между населените места с автомобил а не с Краз примерно че да се чувствам малко по зашитен от тия дето си вярват че точно тяхната кола е номер едно и че точно на тях нищо лошо няма да им се случи....
Винаги съм се опитвал доколкото е възможно да не преча на пътя, въпреки че се оказва че ако спазвам ограничения преча :screwy Като видя че някой "бърза" давам път, намалям, пускам го, само и само да не го гледам как ми се е показал половината над багажника и гледа кво има у него.... На магистрала рядко карам с повече от 120км/ч.... Ще ми се смеят някой, ми смейте ми се ако ви е смешно. Всеки си прави избора за себе си, нито имаме пътища, нито имаме водачи за по-високи скорости....
Лошото е друго, не високите скорости. Ако човека си кара неразумно, то и 60 км/ч са достатъчни да направи някоя глупост безподобна и да го дават по вечерните новини... Но това нещо се постига с години възпитание от малък още - като гледа баща си как кара като празна линейка и псува всичко наред, едва ли синчето му ще кара по-разумно от първоучителя си....
Много пъти съм го писал, и тук ще го напиша. Едно време ми беше много хубаво като запаля семейния автомобил и тръгна извън града. Сега вече като знам че ще ходя някъде извън града, винаги ме е страх, не тръгвам с удоволствие.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 16 авг 2011 10:25

pe6kata написа:...

Проблемът с високата скорост за мен остава далеко след алкохола, липсата на мозък, манталитета, състоянието на пътищата и... пропускам сигурно оше няколко неща.

Проблемът с високата скорост е, че в повечето случаи върви заедно с липсата на мозък,тежкарския манталитет,маймунския инстинкт за подражание... и още няколко неща.Холивуд и оня п..ал Вин Дизел непряко са виновни за стотици пъти повече трупове от най-масовия масов убиец,който се пръкна напоследък.

...надеюсь, пидараса нашли, сожгли и обоссали....

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 16 авг 2011 11:07

blaze написа:Аз имам само 1 мнение по въпроса.
Некадърници! - това е проблема по пътищата.

Домашното възпитание още малък ме е научило да съобразявам всяко мое действие с околните. Било то на пътя, пеша, в магазина и т.н. 90% от хората по улицата изобщо не се замислят "като мръдна сега натам какво ще стане с оня отсам или другия?" Това ме влудява всеки божи ден.
Вчера тъпата овца си ходи в магазина и блее на страни, бутна едно малко дете, то падна и бутна няколко бири от рафта. Кой мислите ги плати?? Майката! Мани ти, че детето можеше да се нареже и т.н. Никаква мисъл!
Ходиш по тротоара а 2 лелки като си клепат и неможе да минеш, минаваш по улицата, шофьори те псуват, ама на ония не им дреме. Или ако им кажеш да се мръднат- скандала е в къпра вързан.

Ако всеки се опита все по-често да се замисля за 2секунди, "какво ще стане ако направя...." ще е много по лесно за всички.

Всеки божи ден докато аз изпреварвам, някой решава, бие мигач и ме бута в канавката. ВСЕКИ ДЕН.

И не на последно място но искам да кажа, че 90% от таксиджийте имат отвратително поведение на пътя. Като се качи после в цивилната кола и пак си е същия галфон. Аз го използвам като обидно нарицание "бакшиш".

Spot on :idea:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Вто 16 авг 2011 14:21

Браво на joker за темата. И добро заглавие е изпрал да ни привлече вниманието на всички! Съгласен съм с него и да си призная, аз не съм от стриктно спазващите правилата за движение шофьори. Позволявам си да превишавам скоростта където може. Повтарям където може! Най-често на прави отсечки с прекрасна видимост. Но не ме е страх от високата скорост. Страх ме е от несъобразената висока скорост и прекалената ниска скорост (а някой си мисли, че така шофира безопасно) Пример: пътувам извънградско с 90-100 км/ч, а пред мен се движи дядо с очила, захапал волана и лази с 40. Спирам навреме, но този зад мен е изненадан .... представете си какво му е на човека .... изтръпва. След няколко такива случки си изградих навик да включвам аварийните светлини. Има ефект и то голям! Всички познаваме задръстванията от Стара Загора до Карнобат ... когато изведнъж пред теб има колона от спрели автомобили и се молиш да спре този зад теб ... и всички си отдъхваме, когато стъпим на магистралата Карнобат - Бургас. Случвало ми се е да ме изхвърлят от завой, понеже някой малоумник е решил да го "сече" ... т.е. всичко е от манталитета, възпитанието, съобразяването и способността да реагираш възможно най-адекватно при различните ситуации. Защото съгласете се с мен, понякога е по-добре да ускориш в дадена ситуация, отколкото да набиеш спирачки. Не казвам, че високата скорост е по-безопасна! Несъобразената скорост е опасна. И лично за мен, тя не е на първо място в критериите за безопасно шофиране. Преди всичко, трябва да си отговорен, справедлив на пътя и да си зададеш въпроса как ще реагира отсрещния, когато аз направя това ..., състоянието на пътната мрежа, и чак тогава скоростта. Но повтарям! Висока скорост и несъобразена скорост за мен са различни понятия. Не искам да дърпам дявола за опашката, но и аз си позволявам да карам бързо на прави отсечки, но се съобразявам със спирачния път и настилката. Не можеш да си играеш с огъня. Съобразявам се с това и дали съм сам в колата или возя някого и нося отговорност за него. И задължително с предпазен колан! И на задната седалка! Преди време той ме спаси в една ситуация - малоумник на около 50 години изпреварва в завой без видимост и се фраснахме почти челно! Добре, че двете коли изхвърчаха настрани, та се разсея удара. Тогава се движих с 50 км при позволени 60! При тази случка причината не е скоростта, а грешната преценка на малоумника, който изпреварва в завой. И да защитя всички тези думи, които написах искам да добавя, че карам кола от 16 годишен. До 18 години, винаги с баща ми на седалката до мен! Той формира моето поведение на пътя. С него почти 20 000 км навъртях и ме шлифова до такава степен, че е сигурен в мен и моето поведение на пътя и чак тогава ме пусна на шофьорски курсове. Книжка взех на 18 години. За 9 години нямам отнета точка. 2 фиша за превишена скорост. На магистралата и на ограничение 30 ( аз карах с близо 50). Нямам и ПТП по моя вина. Не искам да кажа, че съм безгрешен. Случвало се е да мина на червен светофар ... човек колкото и да внимава, понякога прави глупости зад волана. Но преди всичко, трябва да си отговорен и колегиален на пътя. Имам си и девиз - " Никога не карай по-бързо, отколкото твоят ангел хранител може да лети над теб!"

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 16 авг 2011 15:22

радвам се че има и хора, които мислят и са с реален поглед върху нещата :bowdown

темата не е лоша, но е представена много популистки и определено повърхностно разглежда нещата. И със сигурност не представя основните причини за високата смътност на пътя, просто липсва задълбочен анализ.
Ако жокер-а апелира да не се превишава скоростта, то аз бих казал да се шофира разумно. Основните причини за ПТП са неправилното изпреварване, отнемането на предимство, алкохола, липсата на стаж и мозък, несъобразяването с пътните условия, неспособността на много хора да мислят 3-4 секунди напред...

Много точно го каза колегата, че не високата скорост е опасна, а несъобразената с конкретните условия, нещо дето на няколко пъти се опитвах да го обясня, но така и се намериха мозъци дето неможаха да го проумеят и тръгнаха да ми пишат глупости... Както и да е, каквото имах по темата го казах.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Вто 16 авг 2011 15:35

Супер тъпо вече става по тиа пътища!Ба то мене меее страх да тръгна на някаде с семеиството си че имам дете на 3год. И някои малолумник по точно олегофрен дето не знае как са искарани пари камоли за колата която кара и някои сран родител е решил че иска да убие детето си и да погуби някои друг живот!!! е това ако не спре няма как да се оправи няма как да спрат избиваниата по пътя!!!!не може да си караш нормално и да си правиш един вид удоволстие да пътуваш повечето са някакви страшни кретени малки при това!!!! Съжелявам за тези изрази но моя гледна точка!!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 16 авг 2011 15:51

analplanet написа:Супер тъпо вече става по тиа пътища!Ба то мене меее страх да тръгна на някаде с семеиството си че имам дете на 3год. И някои малолумник по точно олегофрен дето не знае как са искарани пари камоли за колата която кара и някои сран родител е решил че иска да убие детето си и да погуби някои друг живот!!! е това ако не спре няма как да се оправи няма как да спрат избиваниата по пътя!!!!не може да си караш нормално и да си правиш един вид удоволстие да пътуваш повечето са някакви страшни кретени малки при това!!!! Съжелявам за тези изрази но моя гледна точка!!!

Правописа пасва идеално на nickname-a ти :да:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 16 авг 2011 16:03

Изключително високата (над 200км/ч) и несъобразената скорост вървят ръка за ръка... Това е! :wink:
Моля ви, с над 130-150км/ч, карайте по определените за целта писти, ако все още има такива в България :!:
Нито магистралите, нито първокласните пътища са създадени за драг, преследване, слаломи, тест за възможностите на кочината, била тя чисто нова или емнайста употреба, изпробване на новото окачване, спирачки и прочие... :banghead:
Дойдоха времена, в които човек буквално го е страх да тръгне от т.А към т.Б :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”