Колеги имам проблем, който горе долу е ясен: с две думи пасата от около месец леко по леко започна да качва нивото на маслото по пръчката и същевременно антифриза намалява, освен това при загрял мотор /при 34-35 градуса темп.на въздуха/ в аспуха се появява вода, а и маркучите започнаха да се надуват - отишла си е гарнитурата. Маслото не се пресекло все още. Колата се кара само на бензин/няма газова/. Мотора примърдва леко /има неравномерна работа, но все още трудно се забелязва само с ръка се усеща/.
Въпроса ми е каква по принцип е гарнитурата за този мотор /АЕК 1,6 74кв. 101к.с./? Гледам я тази дето си в двигателя между втори и трети цилиндър е железна/тънка ламарина с малко ръжда по нея/ поне това се вижда преди да е разглобен двигателя.
А също ме интересува каква е цената на въпросната гарнитура за този мотор?
Благодаря за съдействието!
п.с. Търсих с търсачката, но за този мотор няма нищо писано за гарнитурата на главата /железна ли е както при японските двигатели или е обикновена/

Б4 АЕК мотора /гарнитура на главата/
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Б4 АЕК мотора /гарнитура на главата/
Нивото на маслото в момента е около 4-5мм над максимума. Колата не е прегрявана перките се включват при 92-94 градуса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гарнитурата си е обикновена гарнитура за глава! По средата на гарнитурата има ламарина, около цилиндрите също, но там се вижда само при свалена глава.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за отговора. Цена евентуално да знаеш за гарнитурата?
- c_todorov
- Автомобил:
- Двигател:
Виж ориентировъчно тук:
http://drive.bg/index.php?ModelId=3934&cPath=10102_10473
http://drive.bg/index.php?ModelId=3934&cPath=10102_10473
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гарнитурата на Виктор Рейнц ми излезе 50лв. Не мога да си обясня само едно, защо след като главата се е кривнала /направиха и шлайф с 0.1мм/ от ауспуха нямаше бели облаци/дали защото е много жега/. Маслото така и не се пресече до цепенето на двигателя. Нямам спомен да съм прегрявал пасата /дори 100градуса не съм достигал/ ама съдба, а пък 30хил.км/почти 5г./ да съм я карал с крива глава не го вярвам. Досега карах с масло Unil opaljet 24S 5W40. Масло не ми е горяла.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Колко пари ти излезе ремонта?
Нещо друго сменяли по двигателя.
Нещо друго сменяли по двигателя.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
50лв. виктор рейнц гарнитура на главата
20лв шлайфане
10лв гумички на клапаните виктор рейнц
20лв гарнитура на капака на клапаните
10лв силикон виктор рейнц
12лв маслен филтър манн
40лв масло 5В40 Юнил опалджет 24с
50лв труд
и 5лв от мен да пие едно
за мое здраве
Сега ще я следя как ше се държи, каза ми да сипя някаква добавка за прочистване на дюзи /някакъв хелиос/. На 4-то бутало имах нагар отгоре е верно е че карам като баба
до 80-90км/ч извънградско но мозе наистина да има пикаеша дюза, което автоматично ме праща на ауспуха за черносивкав дим и мирис на бензин, да обаче няма колата работи и отработените газове са безцветни. Ще сложа от въпросната добавка за дюзи профилактично.
20лв шлайфане
10лв гумички на клапаните виктор рейнц
20лв гарнитура на капака на клапаните
10лв силикон виктор рейнц
12лв маслен филтър манн
40лв масло 5В40 Юнил опалджет 24с
50лв труд
и 5лв от мен да пие едно

Сега ще я следя как ше се държи, каза ми да сипя някаква добавка за прочистване на дюзи /някакъв хелиос/. На 4-то бутало имах нагар отгоре е верно е че карам като баба