Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Re: Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?

Мнениеот ivostefanov » Пет 20 май 2011 21:20

Колеги кое от това не разбрахте :dontknow:

ivostefanov написа:Мотора го обевих и ми сложиха глоба 30лв.,въпросната глоба я решава служителката на гишето на което подавате декларацията и тя ви пише акта който трябва да се плати веднага и да върнете разписката при нея.

Забравих да ви кажа най-важното.
Вече общините получават извлечения от КАТ за всички регистрирани МПС и съответно получавате писмо,че има регистрирано МПС на ваше име а не е обевено в общината.

Дори знам за едно такова изпратено писмо на мой познат. scare

Или моабет да става :gruebel

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 21 май 2011 8:45

7 speed DSG написа:Интересно е, дали общините ще бъдат санкционирани накога за отвратителната пътна инфраструктура за която не си помръдват и малкия пръст, а само се чудят откъде да лапат ? Желателно е да се започне първо с кметовете и кметиците!

То 80-90% от гражданите като разсъждават като теб и не си плащат данъците от къде да дойдат парите за ремонти, градинки, нови тротоари, дтски градини и тн?
Тея общини да не са ви благотворителни дружества?!?
Всичко живо мишкува и скатава и на финала що нямало пари? Е бабина ви трънкина!

Потребителски аватар
bobby route
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobby route » Пет 19 авг 2011 19:46

groznika написа:То 80-90% от гражданите като разсъждават като теб и не си плащат данъците от къде да дойдат парите за ремонти, градинки, нови тротоари, дтски градини и тн?
Всичко живо мишкува и скатава и на финала що нямало пари? Е бабина ви трънкина!

.... е, това са "малките победи"; Стига де, от семейството ми излизат по над 1000лв. данъци на месец, за да ми почиват 140 Олигофрена по два месеца (па и да им плащам почивката).... нещо не ми се псува по държавата баш сега.... само да се похваля, че и аз получих "повквателна" :Mr Green Fun и ще почвам да олеквам с по 180 на година :drinking:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 22 авг 2011 13:52

groznika написа:
7 speed DSG написа:Интересно е, дали общините ще бъдат санкционирани накога за отвратителната пътна инфраструктура за която не си помръдват и малкия пръст, а само се чудят откъде да лапат ? Желателно е да се започне първо с кметовете и кметиците!

То 80-90% от гражданите като разсъждават като теб и не си плащат данъците от къде да дойдат парите за ремонти, градинки, нови тротоари, дтски градини и тн?
!

Така е ама и не е така. На мен лично пък и за много други от Варна въобше, ама въобше не ни трябват палми през лятото / зимата се държат в оранжерия срешу заплащане от Обшината/ , а улиците са пълни с ями ,трапове.
Безумие и безмислици колкото искаш - правят нова улица с канали , тротоари и т.н. След 4-5 г се сещат, че е тясна и наново ктри асфалт, махай бордюри и наново асфлатиране и т.н. Толкова ли е труфно да се помисли за бъдешето ??

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 22 авг 2011 17:21

5 годин' и кусур я карам, без да е регистрирана.
Няма и да я регистрирам... Не заслужават :beer :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 22 авг 2011 17:39

А после като решиш да я продадеш/бракуваш? :Mr Green Fun

rainoff80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rainoff80 » Пон 10 окт 2011 15:30

Привет колеги. И аз скоро получих писмо от общината. Става дума за кола, която съм купил през 2007 мисля и съм продал през 2008. За да мога да я прехвърля, трябваше да я регистрирам в КАТ,но не съм я регистрирал в данъчното и явно от там са надушили. Притеснява ме, че мина доста време от тогава, а и колата е 100kw .... Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

nicholas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicholas » Съб 07 яну 2012 0:20

Здравейте колеги,
Купих моя голф септември 2010г.,а сега реших да го продавам и се оказа, че съм пропуснал да го регистрирам... Доста неща прочетох и се чудя каква сума да очаквам да ми кажат в общината да плащам...
Вълнува ме не колко ми е данъка на колата,а какви са глобите и лихвите до момента?!
Благодаря!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 07 яну 2012 0:34

nicholas написа:Здравейте колеги,
Купих моя голф септември 2010г.,а сега реших да го продавам и се оказа, че съм пропуснал да го регистрирам... Доста неща прочетох и се чудя каква сума да очаквам да ми кажат в общината да плащам...
Вълнува ме не колко ми е данъка на колата,а какви са глобите и лихвите до момента?!
Благодаря!

Глобата е от 20 до 200лв!Кмета на съответната община решава!Обикновено е минималната!Кажи колко коня ти е колата за да видим каква ще е лихвата!

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 07 яну 2012 12:25

k_garchev написа:!Кмета на съответната община решава!

За вашия кмет не знам,ама гледам че колегата е от София и мога да ти кажа,че нашия яде кебапчета и въобще тия не стигат до него щото ще му наруши храненето.

ivostefanov написа:...въпросната глоба я решава служителката на гишето на което подавате декларацията и тя ви пише акта който трябва да се плати веднага и да върнете разписката при нея.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 07 яну 2012 13:50

Тия аборигени общината са назад с времето - ще са в предния век.
Нововнос автомобил регистриран в КАТ на 22.08.2011
В данъчното подадено заявление на 09.09.2011 след близо 2 часа чакане.даден входящ номер. -Чакай ще получих писмо с покана за данъка.
Чакам си аз, отвреме навреме се мъча по телефона да направя справка , ама ядец.
На 15.12.2011 - отивам вече на гише Инфо , да има вече излязл данъка.Вземам номерче, чяакам и плащам. Гледам квитанцията и опаа 1 лв глоба. пак на гишето: - зашо е глобата.
Отговор : ами защото данъка не е платен до 31.03.2011. :talk: :horror:
Е как да платя данък като нямам кола през март. Ами господине програмата въвежда глоба . Шах и Мат.
Не съм за 1 лв. ,ама такъв помиярски метод не ми е по вкуса.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 07 яну 2012 14:00

nicholas написа:Здравейте колеги,
Благодаря!

Зависи от служителката, на която попаднеш ;)
Ако си любезен и си придадеш вид на ангажиран да се реши този въпрос - могат и да се смилят над теб и да ти наложат малка глоба - до 50-тина лв.
Отделно си приготви данъците за 2010 (от момента на придобиване на колата) + 2011 + евентуално 2012 г., ако не искаш да се разкарваш наново + лихвите на просрочените задължения.

biglo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biglo » Съб 07 яну 2012 14:27

преди 2 месеца купих кола но още не е прехвърлена а по талон се води на по стария собственик .ще има ли някакви проблеми със прехвърлянето:)

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 07 яну 2012 15:33

biglo написа:преди 2 месеца купих кола но още не е прехвърлена а по талон се води на по стария собственик .ще има ли някакви проблеми със прехвърлянето:)

Ако решат или този който ти приема документите не е на кеф "да" но по принцип не би трябвало,но колкото повече отлагаш толкова по трудно ще се отървеш.
На този етап имаш реален шанс да минеш метър.
Smeagol написа:
nicholas написа:Ако си любезен и си придадеш вид на ангажиран да се реши този въпрос - могат и да се смилят над теб и да ти наложат малка глоба - до 50-тина лв.

:да:
Точно това направих аз и както писах по-назад в темата за 1г. закъснение минах с 30лв.

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Сря 08 фев 2012 21:27

biglo написа:преди 2 месеца купих кола но още не е прехвърлена а по талон се води на по стария собственик .ще има ли някакви проблеми със прехвърлянето:)

Гледам, че е било преди месец поста, но както и да е. По принцип до 2 месеца след придобиване на МПС, то трябва да бъде регистрирано в общината. След това се предвиждат някакви санкции, какви не мога да кажа. Аз ходих веднага след като си я купих, но поради някаква причина не я регистрирах тогава (отсъствие на служителя или някаква подобна дивотия, без значение). Отидох след 4 месеца, служителят ме попита защо съм се забавил, бях любезен, обясних му, че съм ходил веднъж, не съм могъл (поради някаква причина, като под някаква имам предвид, такава, която не е уважителна по никакъв параграф) да я регистрирам и после бях натоварен служебно (пътувам много, например), а след това отпуски и ей ме на сега съм тук и имам желание. Погледна ме служителят, прегледа още 1-2 пъти документите, промърмори нещо за това, че данъкът ще бъде доста сериозен, взе ми документите и толкоз. Въпрос на вежливост от страна на регистриращия, комбинирано с гузно изражение и отношение, което и би трябвало да е така.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”